Deurne – Kievitweg 9

Welkom bij deze rustieke woonboerderij met diverse bijgebouwen aangevuld met schitterende tuinen, natuur- en bosperceel, gelegen op een unieke locatie in het buitengebied van de wijk Walsberg te Deurne!

Hoe ziet het leven er dagelijks uit op deze bijzondere plek? We nemen u even mee.
Elke dag weer genieten van leven in en met de natuur; eten uit de eigen fruittuin, moestuin en van de noten- en kastanjebomen. In de kastunnel geven de kersenbomen al vroeg in de zomer heerlijke kersen, daar waar in het najaar de druiven rijp zijn. U leeft hier met de seizoenen mee. In het bakhuis bak je op traditionele wijze een vruchtenvlaai of brood. Koeien lopen in de wei en houden het gras kort en je hoort de kikkers roepen vanuit de poel achter op het land.
De aangelegde vijver met steiger is bij uitstek geschikt voor ontspanning na een lange dag werken. Het waterhoentje loopt weg over de lelybladeren op de vijver.

Object
Deze locatie bestaat uit diverse componenten; een woonboerderij met bakhuisje, bijgebouw opgedeeld in een garage, twee opslagruimten en een werkplaats, twee qua bouwaard vergelijkbare open loodsen voor diverse doeleinden geschikt. De drie bijgebouwen worden in de huidige staat (leeg en ontruimd) opgeleverd.
Er is een verharde pad en binnenterrein aangelegd welke de bijgebouwen en de woonboerderij met de openbare weg verbindt.
Het geheel verkeert in een goede staat van onderhoud en biedt de ruimte om te voldoen aan uw woonwensen binnen de combinatie van wonen en het leven in de natuur.
Het ruime perceel achter en om de gebouwen is ingericht volgens de eisen van Natuur Netwerk Brabant, meer informatie hierover is op te vragen bij de makelaar.
Hierna volgt een korte opsomming van de verschillende gebouwen en gronden met daarin de belangrijkste aspecten.

Woonboerderij (bouwjaar 1830 eerste vestiging)
Deze vrijstaande woonboerderij is origineel gebouwd in 1830 en in 1970 bijna volledig verbouwd. In 1984 zijn de buitenmuren, kozijnen en het dak vernieuwd. De onderhoudsstaat is goed te noemen. Het woongedeelte is op de begane grond aanwezig, de verdieping is te bereiken via een vlizotrap en ingericht als bergzolder.

De buitenmuur is voorzien van spouw met isolatie, het zadeldak is voorzien van isolatie dakplaten en met pannen gedekt. De houten kozijnen zijn voorzien van enkel glas. De begane grondvloer is uitgevoerd in beton, de verdiepingsvloer in hout.
In de woonkamer en keuken springen het eikenhouten plafond met balken en het eiken spant meteen in het oog.
Qua verwarming kunt u in de winter rekenen op de sfeervolle kachel in de woonkamer. Voor verdere verwarming is er een olie/dieselketel aanwezig en houtkachel aangesloten op een cv-systeem met in elke ruimte een convector element.
Het object is aangesloten op de voorzieningen: water, elektra, glasvezel en drukriolering.

Bakhuisje
Naast de woonboerderij is het charmante bakhuisje gelegen, volgens authentieke techniek en werkend! Hier kunt u zelf heerlijke broden en lekkernijen maken.

Indeling
Via de sfeervolle entree proeft u direct het warme karakter welke de woning met zich meebrengt. Vanuit deze centrale ruimte betreedt u de woonkamer, toilet en bijkeuken, tevens is hier de meterkast aanwezig. Vanuit de hal kunt u de gang naar de vier slaapkamers en badkamer betreden.
In de bijkeuken zijn de opstellingen witgoed en vlizotrap naar de eerste verdieping aanwezig, alsmede doorgang naar de bergruimte met verbrandingsketel en houtkachel.
De eerste verdieping is in gebruik als bergzolder. Hier bevindt zich ook de rookkast waar tot voor kort de hammen gerookt werden.

Bijgebouw (bouwjaar 1978)
Oppervlakte: ca. 210 m² bvo (=bruto vloer oppervlakte)
Het praktische bijgebouw is geheel gemetseld in spouw en voorzien van een geïsoleerd en met pannen gedekt zadeldak (vernieuwd in 2010). Voorzien van een betonvloer en openslaande toegangsdeuren. Opgedeeld in garage, twee opslagruimten en een werkplaats. Bij uitstek geschikt voor de opslag van al uw benodigde tuingereedschap en -machines. In de achterste opslagruimte zijn mestputten aanwezig (de mest is weggezogen).

Open loods 1 (bouwjaar 1979)
Oppervlakte: ca. 115 m² bvo (=bruto vloer oppervlakte)
De loods is volledig opgetrokken uit houten skeletbouw in kapschuuropstelling. De zijwanden zijn tevens met hout bekleed en de kap met pannen gedekt. Deze praktische overkapping is geschikt voor al uw opslagvraagstukken!

Open loods 2 (bouwjaar 2009)
Oppervlakte: ca. 170 m² bvo (=bruto vloer oppervlakte)
Ook deze loods is opgetrokken uit houten skeletbouw in kapschuuropstelling. De zijwanden zijn tevens met hout bekleed boven een gemetselde borstwering en de kap met pannen gedekt. Ook hier is voldoende ruimte voor diverse tuinmachines.

Tuinderstunnels
Tegenover loods 2 zijn twee (voormalige) tuinderstunnels aanwezig, beide momenteel in gebruik is als fruitgaard met diverse kersenbomen en druivenstruiken. Verder zijn er een kleine en grote waterput aanwezig op het terrein, inclusief vergunning.

Tuin rondom
De tuinen rondom de woonboerderij bieden u een ongekende zee aan ruimte, rust en groen. Van de diverse fruitbomen in het gazon direct naast de woning, tot de weelderige natuurvijver met houten steiger, u kunt hier als natuurliefhebber uw hart ophalen.

Bos- en natuurpercelen
Liefhebbers van planten en natuur opgelet, deze plek verovert je hart. Op deze percelen van ca. 18.000 m² natuurgrond is een inschrijving ten behoeve van Natuur Netwerk Brabant van toepassing. Dit houdt in dat de eigenaar van deze grond de instandhouding van de aanwezige beplanting waarborgt en daardoor bijdraagt aan de biodiversiteit in de regio. De diverse natuurgebieden zijn door middel van ecologische verbindingszones met elkaar verbonden.

Dit terrein is tevens vanaf de onverharde weg te bereiken middels een houten toegangspoort. Er is op diverse manieren invulling gegeven aan het perceel met onder andere: fruittuin, moestuin, hazelnoten, walnoten, kastanjebomen, solitaire bomen en een traditioneel slagenlandschap met smalle weien en sloten met elzenhagen. Achterin het terrein bevindt zich de paddenpoel.

Locatie
Deze rustieke woonboerderij is vrij gelegen in het buitengebied van Deurne, meer specifiek in de gemoedelijke wijk Walsberg. De entree via een goed onderhouden, onverharde weg met eikenlaan, buren welke voornamelijk bestaan uit particulieren en de omliggende percelen landbouwgrond maken de belendingen compleet. Via omliggende provinciale wegen kunt u gemakkelijk Helmond, Eindhoven Venray en de A67 bereiken, met al hun voorzieningen.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan “Kievitweg 9, Deurne” van de gemeente Deurne en heeft daarin de bestemmingen “wonen”, ”natuur” en ‘’bos’’.
Specifiek op deze locatie is een gedeelte van het perceel ingericht volgens de eisen van Natuur Netwerk Brabant. De instandhouding hiervan is tevens vastgelegd in het bestemmingsplan. Meer informatie hierover is beschikbaar bij de makelaar.

Kadaster
Gemeente Deurne sectie V nummer 995 oppervlakte 7.824 m²
Gemeente Deurne sectie V nummer 994 oppervlakte 7.926 m²
Gemeente Deurne sectie V nummer 265 oppervlakte 10.500 m²
Totaal: 26.250 m²

Kenmerken

Status
Onder bod
Koopprijs
€ 749.000,- k.k.
Adres
Kievitweg 9
Postcode
5752 PT
Plaats
Deurne
Land
Nederland

Overdracht

Aanvaarding
In overleg

Bouw

Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
1830

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
137 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
70 m2
Oppervlakte externe bergruimte
196 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
3 m2
Perceel oppervlakte
26.250 m2
Inhoud
769 m3

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Voorzieningen
Natuurlijke ventilatie
Perceel oppervlakte
26.250 m2
Inhoud
769 m3

Buitenruimte

Liggingen
Landelijk gelegen
Tuintypen
Tuin rondom

Garage

Soorten
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Elektra