Woning verhuren

Verhuur je woning zonder zorgen

Je gaat je woning verhuren. Dat doe je omdat je zelf ergens anders gaat wonen. Dat kan een fijne reden hebben, ook een minder plezierige. De praktijk leert dat veel mensen het verhuren van hun woning onderschatten. Juridisch komt er veel meer bij kijken dan je verwacht. Een makelaar als Van den Berk & Kerkhof kan je daarbij uitstekend helpen.

Zodra je je huis besluit te gaan verhuren, komen er direct veel vragen op je af: welke huur ga je vragen, hoe zit dat met aansprakelijkheid, voor wie zijn de kosten van onderhoud, en kan dat ook voor een korte termijn, enz.? Daarnaast heb je met de wet- en regelgeving te maken: de huur die jouw huurders betalen, zijn inkomsten. Wat heeft dat voor consequenties?

Er zal een huurovereenkomst moeten worden opgesteld die juridisch dichtgetimmerd zit. Want het laatste wat je wilt, is dat je straks in een conflict komt met je huurders. En misschien vind je het ook wel prettig als een onafhankelijke partij de bezichtiging regelt.

Verhuren? Schakel je makelaar in!

Wil je zorgeloos je woning verhuren? Bel of mail ons. Dat is geheel vrijblijvend. We vertellen je graag wat wij daarin als makelaar voor je kunnen betekenen.