Agrarische taxatie

Ons aanbod

Weet wat je agrarisch vastgoed waard is

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je als agrarisch ondernemer je vastgoed wilt laten taxeren. Dat kan een bedrijfsoverdracht of herbestemming zijn, dat kan een (her)financiering zijn of een fiscale reden hebben, maar het kan ook zijn dat je een bedrijf wilt aankopen of verkopen. Wat de reden ook is: als je wilt laten taxeren, doe je dat als agrarisch ondernemer door een partij die volledig is ingevoerd in de agrarische sector.

Taxeren is bij agrarische bedrijven geregeld aan de orde. De bank, de gemeente, de familie, de fiscus, allemaal willen ze op een bepaald moment de marktwaarde van het bedrijf of gronden weten. Dat kan de fiscale waarde zijn, de waarde in het vrije verkeer of de waarde binnen de familie. Bij het ene bedrijf volstaat een taxatie eens in de vijf jaar, bij het andere is een jaarlijkse taxatie nodig. Wat de vraag ook is: wij zijn er voor je.

Wat is grond, een stal of een boerderij waard? Dat kun je zelf onmogelijk bepalen. Dus laat je dat over aan de expert. Iemand die alle ins en outs van het landelijk gebied kent. Die verstand heeft van grondsoorten, afwatering, vergunningen, regelgeving, ruimtelijke ordening, prijzen, ontwikkelingen in de sector en ga zo maar door. Van den Berk & Kerkhof heeft makelaars/taxateurs, die weten wat er in de land- en tuinbouw en veeteelt speelt. In elke sector hebben we specialisten die de prijs kunnen bepalen.

Meer dan vijftig jaar terug startten wij als makelaar en taxateur in de agrarische sector. Intussen hebben we twee kantoren, in Aarle-Rixtel en Best. Onze agrarisch makelaars en taxateurs, hebben ieder hun eigen specialisatie. Wij zijn thuis in alle sectoren. Dat kan zijn varkenshouderij, pluimveehouderij, melkveehouderij, glastuinbouw, vollegrondsteelt, champignonkwekerij, boomteelt, loonbedrijf, zorgboerderij. Noem maar op, met echt alles hebben wij van doen.

Wij kennen na meer dan vijftig jaar elke vierkante meter in het zuiden van het land. Een taxatie vormt in principe altijd de basis voor alle beslissingen die je als ondernemer moet of wilt gaan nemen. Als je de marktwaarde eenmaal weet, kun je verder met wat je voor ogen hebt. Een taxatie is bij ons in vertrouwde handen. Altijd!

Neem vrijblijvend contact op

Heb je een taxatie nodig? Bel of mail ons. Dat is geheel vrijblijvend. We vertellen we je graag wat wij daarin als taxateur voor je kunnen betekenen.