Een prachtig voorbeeld waarbij kennis en ervaring samenkomen

Willem Hofmans, eigenaar van IXON Cloud, mag zich sinds december de nieuwe eigenaar van het voormalig Rabobank pand in Beugen noemen. Een perfecte zichtlocatie aan de A77 voor zijn snel groeiende hightechbedrijf. De succesvolle aankoop is het resultaat van een mooie samenwerking met Mark Bankers (FONZ Voor Ondernemers) en aankoopmakelaar Frank van der Ligt (Van den Berk & Kerkhof Makelaars, Taxateurs en Adviseurs).

IXON Cloud

IIOT, Industrial Internet of Things, is voor de meesten een onbekende term. Het staat voor het koppelen van industriële machines en systemen aan software in de cloud. In die cloud omgeving worden data verzameld die voor slimme toepassingen in de gehele productieketen ingezet kunnen worden. Denk aan procesefficiency en capaciteitsbenutting en daarmee kostenverlaging en kwaliteitsverbetering. IXON Cloud biedt een alles-in-een no-code IIoT-oplossing. Een kant-en-klaar platform voor industriële machinebouwers.

Hoe het begon

Ze lijken spontaan uit de grond te poppen, grote innoverende tech startups met een nog groter netwerk aan investeerders erachter. Maar dat is anders voor IXON Cloud. Het Brabantse hightechbedrijf is absoluut geen typische startup. Integendeel. Met een enorme hoeveelheid kennis en kunde en een knap staaltje ondernemerschap heeft het bedrijf op eigen kracht een forse groei doorgemaakt.

Oprichter en CEO Willem Hofmans is zelf ooit begonnen met het ontwikkelen en aanbieden van maatwerk software. Door goed naar de klantbehoefte te luisteren is er een nieuwe generatie IIoT platform ontwikkeld dat vooruitstrevend, gebruiksvriendelijk en direct toepasbaar is.

Ambitie en Groei

8 Jaar geleden begonnen en inmiddels gegroeid naar een internationaal team van 70 medewerkers. Samen bedienen zij ruim 2.000 klanten in Europa en zijn er 50.000 machines verbonden. En ze zijn nog niet eens op de helft. Doorontwikkeling van de techniek lijkt een logisch vervolg voor IXON Cloud en ook het vergroten van het marktaandeel en het aanboren van nieuwe markten zijn strategische keuzes die genomen worden. In deze enorme groeimarkt waar de competitie niet miskend is, wil IXON Cloud de grote voorsprong die het bedrijf al jaren heeft ook behouden en liefst vergroten. Voor dit soort bedrijven liggen markten in Amerika om de hoek.

Samenwerking aankoopmakelaar en financiering

IXON Cloud was gevestigd in Overloon in een voormalig tuinbouwbedrijf. Na vele verbouwingen en uitbreiding werd verhuizen naar een groter jasje eerder een noodzaak dan een wens. In het nieuwe pand in Beugen, met maar liefst 160 werkplekken, kunnen ze de groeidoelstellingen waarmaken.

Het voormalig Rabobank pand kwam op de markt. Willem contacteerde aankoopmakelaar Frank van der Ligt (Van den Berk & Kerkhof Makelaars) en al snel werd de aankoopfase in gang gezet. De onderhandelingen tussen de verkopende partij (Rabobank) en Willem zijn door Frank begeleidt. Voor het financieringsvraagstuk werd Mark Bankers van FONZ Voor Ondernemers, betrokken.

Vertrouwen, daadkracht en zorgvuldigheid zijn belangrijke kernwaarden voor Frank en daarin werd hij niet teleurgesteld. Mark is direct in actie gekomen en heeft een duurzaam plan op tafel gelegd waarin ook andere aspecten rondom een financieringsvraagstuk zijn meegenomen. Bovendien heeft Mark een breed en kwalitatief netwerk aan investeerders en enorme kennis en ervaring in het begeleiden en afronden van financieringsaanvragen. Daarmee heeft FONZ een waardevolle bijdrage in het – naar tevredenheid – welslagen van een dergelijke aankoop.

Voor Frank, eigenaar van Van den Berk & Kerkhof Makelaars en Taxateurs, gaat het erom dat je waarde toevoegt. In de rol van aankoopmakelaar voor bedrijfsvastgoed wil hij ervoor zorgen dat zijn klanten goed worden bediend. Ze moeten volledig kunnen vertrouwen op het advies dat ze krijgen en weten dat er met hen wordt meegedacht. Dat er kansen gezien worden die ze zelf misschien niet zagen. Met ruim 50 jaar ervaring, 2 vestigingen en meer dan twintig collega’s gaan ze mee in de ambities van ondernemers.

Van financieringsaanvraag naar succesvolle vastgoedaankoop

Drie partijen aan tafel met hetzelfde doel: een succesvolle transactie. En dat is gelukt. De samenwerking tussen Van den Berk & Kerkhof en FONZ was voor Willem de perfecte combinatie om keuzes af te wegen en goede beslissingen te nemen.

Het hele traject is voor Willem naar alle tevredenheid verlopen. De lijntjes waren kort en er werd snel geschakeld. Als je als ondernemer vooruit wilt is het heel prettig wanneer alle partijen bereikbaar zijn en op hetzelfde niveau acteren.

Bij een volgende aankoop – en die stap is reëel – gaat Willem zeker weer een beroep doen op deze heren van Van den Berk & Kerkhof Makelaars en Fonz Voor Ondernemers.