Sint-Oedenrode – Pastoor Smitsstraat ong

Een unieke kans om uw droomhuis te bouwen in de gemeente Meierijstad, kerkdorp Olland!

Wonen op een toplocatie aan de Pastoor Smitsstraat in Olland. Ideaal voor de buitenmens en/of ondernemer met een aan huis gebonden beroep. Deze kavel is gelegen aan de rustige doorgaande weg richting Sint-Oedenrode, nabij de voorzieningen en heeft een oppervlakte van maar liefst 1.925 m²! Hier kan uw nieuwe woning met bijgebouw(en) komen te staan!

Binnen de kaders van de regels en voorschriften kunt u uw droomhuis in eigen stijl ontwerpen en realiseren. Niet alleen de grootte, maar ook de ligging en de mogelijkheden maken deze kavel zeer aantrekkelijk en uniek!
Er is in opdracht van de verkoper een ontwerp gemaakt voor een moderne vrijstaande woning. Dit ontwerp is besproken met de gemeente.

Hebben wij uw interesse gewekt? Neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor voor meer informatie.

Bestemmingsplan
Op deze kavel kunt u onder eigen architectuur een vrijstaande woning realiseren. U kunt ook het ontwerp gebruiken dat in opdracht van de verkoper is gerealiseerd. Hier kunt u uw eigen aanpassingen in realiseren. Deze kavel is gelegen in het bestemmingsplan “Pastoor Smitsstraat 19, Olland” (vastgesteld d.d. 24 juni 2021).

Het betreffende bestemmingsplan geeft veel vrijheden, echter zijn er regels en voorschriften waar de nieuw te bouwen woning aan moet voldoen. Deze kavel heeft gedeeltelijk de enkelbestemming “Wonen”, waarbij een bouwvlak is ingetekend waarbinnen de woning (hoofdgebouw) gebouwd dient te worden.

Maatvoering woning:
– goothoogte: maximaal 6,0 meter
– bouwhoogte: maximaal 11 meter

Maatvoering en situering bijbehorende bouwwerken:
– goothoogte: maximaal 3,3 meter
– bouwhoogte: maximaal 6,0 meter

Bouweisen
Sinds 1 januari 2021 moeten nieuw te bouwen woningen voldoen aan de eisen van de BENG (Bijna Energieneutrale Gebouwen).

Beeldkwaliteitsplan
Als toetsingskader voor welstand gelden voor deze locatie de (gebiedsgerichte) criteria uit de gemeentelijke welstandsnota.

Situering
– Het pand staat met de voorgevel georiënteerd naar de straat. Het pand krijgt oriëntatie op het bebouwingslint, i.c. de Pastoor Smitsstraat, lichte verdraaiing is mogelijk;
– Het hoofdgebouw staat aan de straatzijde. Bijgebouwen hebben een ondergeschikte positie; De ritmiek, de schaal en de hoogte van de bebouwing is afgestemd op die van de omgeving. In het ontwerp van de verkoper is hiermee rekening gehouden.

Landschappelijke inpassing
De oprichting van de woning dient gepaard te gaan met een landschappelijke inpassing. Aan de zijde van het lint betekent dit toepassing van de kenmerkende landschapselementen, zoals een geschoren haag op de perceelsgrens, waarbij deze aan de straatzijde niet hoger dient te worden dan 1,20 meter. Aan de achterzijde kan de haag uitgroeien tot 2,00 meter. Op de hoek aan de achterzijden van het woonperceel dient een landschapsboom te worden aangeplant. Aan de zuidwestzijde grenst het perceel aan het achterliggende beekdallandschap. Om hier een goede overgang te bewerkstelligen, wordt een hoogstam fruitboomgaard aangeplant.
Bovenstaand treft u een tekening van dit inrichtingsplan. De afspraken in het beeldkwaliteitsplan gelden voor het gehele plan van twee bouwkavels. Zie bijlagen voor een groter formaat.

Mogelijkheden
Er zijn thans door de architect diverse tekeningen gemaakt, resulterend in een definitief ontwerp. In overleg met de architect kunt u het ontwerp aan uw wensen aanpassen. Enkele schetsen hiervan treft u hierboven aan. Op basis van deze schetsen is thans een huis ingetekend met een inhoud van maar liefst 1.250 m³. In overleg kan de grootte aangepast worden. Het ontwerp dat thans voorligt, beantwoordt aan de eisen en voorwaarden die de welstandscommissie heeft gesteld.

Het staat een potentiële koper ook geheel vrij om hier een heel ander type woning op te realiseren.

Bijzonderheden
– de kavel is gelegen op een prachtige locatie aan de rand van Olland, nabij Sint-Oedenrode;
– fraaie landelijke ligging met vrij uitzicht aan de achterzijde op de Dommelvallei en direct grenzend aan de Ollandse stroom, waarvan het onderhoud door Waterschap De Dommel wordt gedaan;
– niet alleen de grootte, maar ook de ligging en de mogelijkheden maken deze kavel zeer aantrekkelijk en uniek!
– de kavel wordt in de huidige staat opgeleverd;
– aansluitingen ten behoeve van nutsvoorzieningen liggen tot aan de kavelgrens;
– de prijs van deze kavel betreft een k.k. prijs;
– er zijn reeds diverse onderzoeken uitgevoerd, deze zijn bij ons kantoor op te vragen;
– op deze kavel is een anterieure overeenkomst van toepassing waarin de verplichting staat opgenomen dat de kavel gedeeltelijk nog landschappelijk moet worden ingepast met onder andere de aanleg van hoogstam fruitbomen en andere beplanting;
– aanvaarding in overleg.

Locatie
De kavel is gelegen aan de rand van het kerkdorp Olland op korte afstand van Sint-Oedenrode. Olland kent verschillende voorzieningen waaronder een bassischool en sportcomplex. Het dorp Sint-Oedenrode ligt om de hoek waar zich diverse supermarkten, winkels, restaurants, etc. bevinden. De snelwegen A2 en A50 bevinden zich op geringe afstand.

Bestemmingsplan
De bouwkavel is gelegen in het bestemmingsplan “Pastoor Smitsstraat 19, Olland” en heeft daarin de bestemmingen gedeeltelijk Wonen en gedeeltelijk Groen – Landschapelement met dubbelbestemmingen gedeeltelijk Waarde – Archeologie, gedeeltelijk Waarde – Archeologie 2 en gedeeltelijk Waterstaat – Attentiezone waterhuishouding. Voor het volledige bestemmingsplan met bijbehorende regels wordt verwezen naar de bijlagen.

Kenmerken

Status
Verkocht
Adres
Pastoor Smitsstraat ong
Postcode
5491 XL
Plaats
Sint-Oedenrode
Land
Nederland

Overdracht

Aanvaarding
In overleg

Bouw

Objecttype
Bouwgrond

Oppervlakte en inhoud

Perceel oppervlakte
1.925 m2

Indeling

Perceel oppervlakte
1.925 m2

Buitenruimte

Liggingen
Aan rustige weg, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Tuintypen
Geen tuin

Garage

Soorten
Geen garage

Kaart

Street View

Zoekservice