Nederweert – Kanaaldijk 2- 3

Stap binnen in deze charmante vrijstaande woningen, beide met aangebouwde schuur gelegen aan de Kanaaldijk 2 en 3 te Nederweert en u ervaart direct rust en ruimte. Met een bouwjaar dat teruggaat naar 1940 en 1947, omarmt deze woning zijn geschiedenis terwijl het tegelijkertijd de luxe van vrijheid biedt. Een heerlijk vrij uitzicht aan zowel de voor- als achterzijde kenmerkt deze locatie. Grijp nu uw kans en maak van deze droom uw nieuwe thuis!

Betreedt de woning gelegen aan Kanaaldijk 2 via de hal/entree, een uitnodigende start. Van hieruit heeft u toegang tot de woonkeuken en lichte woonkamer. De woonkamer is ruim genoeg om een zitgedeelte en eetgedeelte te creëren. Via de grote raampartijen is er voldoende natuurlijke lichtinval aanwezig.

Vanuit de woonkamer zijn twee slaapkamers te bereiken welke beiden ruim genoeg zijn voor een bed en kast. Via de ramen is er voldoende natuurlijke lichtinval aanwezig. Mocht u deze ruimtes niet willen gebruiken als slaapkamers dan zijn deze bij uitstek geschikt als werkkamer of speelkamer.

De woonkeuken is geplaatst in een rechte wandopstelling en voorzien van diverse inbouwapparatuur. Hier is tevens voldoende ruimte om een eettafel te plaatsen. Vanuit de keuken is de praktische bijkeuken te bereiken. In deze ruimte is een eenvoudig keukenblok geplaatst en via een vaste trap is de eerste verdieping te bereiken. Tevens is vanuit hier toegang tot een vaste kast, welke ideaal geschikt is als proviandruimte.

Via een portaal is de badkamer te bereiken welke is ingericht met een toilet, een wastafel en een douche. Via ditzelfde portaal is de voormalige Hollandse stal te bereiken. Hier bevinden zich tevens een waslokaal, een berging met een vaste wastafel en de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur en een voormalig tochtlokaal.

De eerste verdieping is via een trap te bereiken en via de overloop heeft u toegang tot twee slaapkamers. Beide slaapkamers hebben bergruimte achter de knieschotten. Daarnaast is vanuit de overloop een bergruimte te bereiken en hier bevindt zich de opstelling van de cv-combiketel. Boven de voormalige stal is een bergzolder gelegen.

De woning gelegen aan Kanaaldijk 3 is te betreden via een hal/entree. Daarnaast heeft u de beschikking over een separate keuken, geplaatst in een rechte wandopstelling en voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een gas kookplaat, een koelkast en een vaatwasser. Een praktische voorraadkast is vanuit de keuken te bereiken.

De lichte en ruime woonkamer is ook hier ruim genoeg om een woongedeelte en eetgedeelte te creëren. Achter de woonkamer bevindt zich nog een praktische bijkeuken. Vanuit hier is de badkamer te bereiken welke is ingericht met een ligbad, een toilet en een wastafel.

Via de buitenzijde zijn twee praktische bergingen te bereiken en aan deze woning is een stal gebouwd.

Via een vaste trap is de eerste verdieping te bereiken en vanuit de overloop zijn twee slaapkamers te bereiken. Beide slaapkamers verkrijgen voldoende natuurlijke lichtinval door middel van de grote raampartijen in de dakkapellen.

Achter de woning bevindt zich de ruime siertuin met fruitbomen en sierbomen en landbouwgronden. Hier heeft u een vrij uitzicht over de landerijen. Daarnaast is het perceel voorzien van gebroken asfalt, betonplaten, grind, tegels en betonklinkers.

Als laatste benoemen we de berging welke is opgetrokken uit steen (steens) en het dak is met damwandprofielplaten gedekt. In deze berging is een betonvloer aanwezig en is voorzien van muur- en dakisolatie. Deze berging is in gebruik als open ruimte.

Daarnaast bevinden zich op het perceel een loods/stal welke is opgetrokken uit hout en het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. In deze loods/stal is een betonvloer aanwezig en is voorzien van muur- en dakisolatie. De loods/stal is in gebruik als berging, werkplaats en jongveestal met betonroosters.

Bijzonderheden
– Kanaaldijk 2 wordt verwarmd middels een CV-combiketel van het merk Remeha en met radiatoren.
– Kanaaldijk 3 wordt verwarmd middels een gaskachel, elektrische kachels en een airco.
– De begane grondvloeren van beide woningen zijn uitgevoerd in beton en de verdiepingsvloeren zijn van in hout.
– De kozijnen zijn uitgevoerd in hout en beton met enkele en dubbele beglazing.
– Kanaaldijk 2 heeft een agrarische bestemming (zie brochure voor meer informatie).
– Kanaaldijk 3 heeft een woonbestemming (zie brochure voor meer informatie).

Waarborgsom/bankgarantie
Verkopers verlangen een waarborgsom/bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom.

Ouderdomsclausule
Gezien de leeftijd van het object wordt er een ouderdomsclausule opgenomen in de koopovereenkomst.

Locatie
Nederweert ligt in de streek Midden-Limburg en telt ca. 17.500 inwoners. Deze vrijstaande woning is gelegen tussen Someren-Eind en Nederweert aan de weg langs het kanaal (N266). Zowel in Someren-Eind als Nederweert zijn de diverse dagelijkse voorzieningen te bereiken. U woont hier tevens op een steenworp afstand van Nationaal Park De Groote Peel.

Kenmerken

Status
Beschikbaar
Koopprijs
€ 745.000,- k.k.
Adres
Kanaaldijk 2- 3
Postcode
6031 MZ
Plaats
Nederweert
Land
Nederland

Overdracht

Aanvaarding
In overleg

Bouw

Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
1947

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
189 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
221 m2
Oppervlakte externe bergruimte
225 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
82 m2
Perceel oppervlakte
5.025 m2
Inhoud
1.519 m3

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Voorzieningen
Airconditioning, Natuurlijke ventilatie
Perceel oppervlakte
5.025 m2
Inhoud
1.519 m3

Buitenruimte

Liggingen
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Tuintypen
Tuin rondom

Garage

Soorten
Aangebouwd steen, Vrijstaand steen, Parkeerplaats