Luyksgestel – Sengelsbroeksestraat 10

Deze ruime woonboerderij ook wel “Muldersvelden” genoemd is een mooie, karakteristieke langgevelboerderij met prachtige volwassen eiken- en beukenbomen op een bijzonder ruim perceel van maar liefst 6.450 m². Deze woonboerderij heeft een rijke historie. Het geheel is gesticht door de abdij van Postel die de twee molens in Luyksgestel beheerden. De broeders die het werk op de landerijen verrichtten hadden hier hun slaap- en woonplek.

Bij het omploegen van de grond is een zogenaamde zakkenweger naar boven gekomen waarop de naam Postel en het jaartal 1786 staat. De huiskamer van de boerderij was een zogenaamde potstal, vandaar het vrij lage plafond. De velden tussen de molens heten Muldersvelden en die naam is, gezien de historie, op de boerderij aangebracht.

De kantoorruimte betreedt u via een portaal met hierin gesitueerd een eenvoudig aanrechtblok. Van hieruit heeft u toegang tot drie kantoor-/spreekkamers. Vanuit het portaal is een toiletruimte te betreden die is ingericht met een toilet en een wastafel. Tevens bevindt zich in het zogenaamde “bakhuis” een technische ruimte met de opstelling van de cv-combiketel (bouwjaar 2010).

Via de achterhal is het woongedeelte te bereiken. Vanuit deze hal heeft u tevens toegang tot de achtertuin met een fraaie overkapping met diverse lichtkoepels. In deze hal is een ruimte waar de was- en wasdroger staan. Tevens is vanuit de hal de badkamer te bereiken. Deze badkamer is ingericht met een ligbad, een inloopdouche, een wastafel, een toilet en een urinoir. De badkamer is van alle gemakken voorzien.

De woonkeuken is vanuit de hal te bereiken en is geplaatst in een hoekopstelling afgewerkt met een natuurstenen aanrechtblad. De inbouwapparatuur bestaat uit onder andere een inductiekookplaat, een afzuigkap, een koelkast, een combi-magnetron/oven en een vaatwasser. Via een raam is er voldoende natuurlijke lichtinval aanwezig en heeft u uitzicht over de privacybiedende en rustgevende tuin.

Via een gangetje vanuit de keuken is een opkamer te bereiken. Hieronder bevindt zich de kelderruimte (droog). Hier kunt u al uw proviand bewaren.

De eetkamer is vanuit de keuken te bereiken en is ruim genoeg om een grote eettafel te plaatsen om hier met vrienden gezellig te tafelen of te borrelen. Door de diverse ramen is er voldoende natuurlijke lichtinval aanwezig in deze eetkamer.

De lounge ruimte grenst aan de eetkamer en is tevens vanuit de keuken te bereiken. Hier verkrijgt u extra warmte en sfeer door een gashaard tijdens de koude wintermaanden. Via een portaal heeft u toegang tot de voordeur.

Als laatste benoemen we op de begane grond de zeer ruime woonkamer. In het midden van de woonkamer bevinden zich twee praktische vaste kasten. Hierdoor is de ruimte gemakkelijk op te delen in verschillende gedeelten. Een gezellige schouw met houtkachel zorgt voor extra warmte en sfeer tijdens te koude wintermaanden. Door de diverse ramen aan zowel de voor- als achterzijde van de woonkamer is de ruimte erg licht te noemen.

Via een vaste trap is de eerste verdieping te bereiken en vanuit de overloop heeft u toegang tot vier slaapkamers, een badkamer en een cv-ruimte/kleine zolder. Tevens bevinden zich op deze verdieping nog een garderobe/hobbyruimte en een open zolderruimte. Drie slaapkamers zijn aan de achterkant van de woning gelegen en de andere twee slaapkamers zijn aan de voorkant gelegen. Tevens zijn aan de voorkant de cv-ruimte met de opstelling van de cv-combiketel (bouwjaar 2015) gesitueerd en de badkamer aan de achterkant. De badkamer is ingericht met een douche, een wastafel en een toilet. Via de slaapkamers aan de rechterzijde is de open zolderruimte te bereiken. Deze ruimte is geschikt als hobbyruimte, maar ook natuurlijk als bergruimte.

Op het perceel bevindt zich een gastenverblijf (nr. 8b) dat in 2007 volledig verbouwd is, met een oppervlakte van ca. 70 m². Dit gastenverblijf is opgetrokken uit baksteen en hout en het dak is met isolatieplaten en pannen gedekt. Tevens is het gastenverblijf voorzien van een betonvloer, houten kozijnen met isolerende beglazing, muur- en dakisolatie en is aangesloten op elektra, aardgas, water, riolering en een eigen glasvezelaansluiting.

Via een deur of de openslaande tuindeuren is de woonkamer met open keuken te betreden. In de woonkamer bevinden zich tevens de meterkast en de opstelling van de cv-combiketel. De keuken is geplaatst in een hoekopstelling. Deze ruimte is groot genoeg om een zitgedeelte en een eetgedeelte te creëren.

Vanuit de woonkamer is de slaapkamer te bereiken die groot genoeg is voor een tweepersoonsbed. Via twee ramen is er voldoende natuurlijke lichtinval aanwezig.

Als laatste benoemen we hier de complete badkamer. Deze is zowel vanuit de woonkamer als vanuit de slaapkamer te bereiken en is ingericht met een ligbad, een douche, een toilet en een wastafel.

De garage met carport is gebouwd in ca. 1970 en heeft een oppervlakte van ca. 42 m². De garage is opgetrokken uit hout en baksteen en is met isolatieplaten en pannen (2014) gedekt. In de garage is een betonvloer aanwezig en de garage is aangesloten op de elektravoorziening. Er is geen muur- en vloerisolatie aanwezig, maar wel dakisolatie.

De tuin is gelegen rondom de woning en is ingericht met een terras en diverse overkappingen aan de gebouwen vast. Diverse vaste plantenborders, een moestuin, een gazon met een oude hoogstam perenboom die dateert uit 1935. Heesterborders, bomen, fruitbomen, rozen, een stukje “bos” en een aspergebed dat vorig jaar is aangeplant. De tuin is dan ook een ware oase van rust, ruimte en groen. Aan de achterzijde is de tuin vrij gelegen, waardoor u uitzicht heeft over de landerijen. In de tuin bevinden zich nog twee tuinhuisjes met een oppervlakte van ca. 9 m². Eén tuinhuisje is van baksteen gebouwd en de andere van hout. Eén tuinhuisje is met pannen gedekt en de andere met singels en in beide tuinhuisjes is een betonvloer aanwezig. Het tuinhuisje van baksteen is aangesloten op de elektravoorziening.

Bijzonderheden
– De CV-combiketel is geplaatst in 2015.
– De verwarming geschiedt door middel van radiatoren
– De begane grondvloer is uitgevoerd in beton en de verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout.
– De woning is aangesloten op het glasvezelnetwerk.
– De kozijnen zijn uitgevoerd in hout met dubbele beglazing.
– Rond 1970 is het pand gesplitst in een woonhuis en kantoor zoals het nu is.
– Het gastenverblijf is in 2007 volledig verbouwd.
– De tuin is in 1994-1995 opnieuw aangelegd en de tekening daarvan en alle bomen en planten zijn in kaart gebracht.
– Er zijn vier molenstenen, passend bij de naam Muldersvelden en twee vlaggenmasten aanwezig.

Waarborgsom/bankgarantie
Verkopers verlangen een waarborgsom/bankgarantie ter grootte van 10% van de koopsom.

Ouderdomsclausule
Gezien de leeftijd van het object wordt er een ouderdomsclausule opgenomen in de koopovereenkomst.

Locatie
Deze langgevelboerderij is gelegen aan een doorgaande weg, in het buitengebied van Luyksgestel. Toch zijn alle dagelijkse voorzieningen van Luyksgestel en Bergeijk binnen een handomdraai te bereiken. Daarnaast zijn de diverse ontsluitingswegen richting Eindhoven en België gemakkelijk en snel te bereiken.

Kenmerken

Status
Onder bod
Koopprijs
€ 950.000,- k.k.
Adres
Sengelsbroeksestraat 10
Postcode
5575 AN
Plaats
Luyksgestel
Land
Nederland

Overdracht

Aanvaarding
In overleg

Bouw

Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
1885

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
436 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
20 m2
Oppervlakte externe bergruimte
45 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
28 m2
Perceel oppervlakte
6.450 m2
Inhoud
1.691 m3

Indeling

Aantal kamers
11
Aantal slaapkamers
5
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, TV kabel, Dakraam, Glasvezel kabel, Natuurlijke ventilatie
Perceel oppervlakte
6.450 m2
Inhoud
1.691 m3

Buitenruimte

Liggingen
Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Tuintypen
Tuin rondom

Garage

Soorten
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Elektra
Zoekservice