Lierop – Kanaaldijk-Noord ong

TE KOOP

Zeer ruime toekomstige bouwkavel!
Gelegen aan de Kanaaldijk-Noord 1 te Lierop.

Is een oude woning niks voor u en bouwt u liever uw eigen droomhuis waarbij u alle keuzes zelf kunt maken? Als zich zo’n kans voordoet, grijpt u die natuurlijk met beide handen aan!

Deze ruime bouwkavel met een oppervlakte van 1.668 m² biedt u de mogelijkheid tot de bouw van een vrijstaande woning met een bijgebouw.

Hier woont u in het dal van de Kleine Aa, aan de doorgaande weg tussen Lierop en Someren met aan de achterzijde van de kavel een vrij en wijds uitzicht over de landerijen.

Heeft u nu al zin om uw handen flink uit de mouwen te steken? Neem dan contact op met ons kantoor voor meer informatie.

Feitelijke situatie
Op het perceel stond voorheen een twee-onder-een-kapwoning met diverse bijgebouwen. Verkoper (provincie Noord-Brabant) heeft deze opstallen gesloopt en de bodem gesaneerd waardoor er een schone ruime bouwkavel met een oppervlakte van 1.668 m² is ontstaan.

Het betreffende perceel beschikt momenteel nog over de bestemming “Horeca”. Echter heeft de gemeente Someren schriftelijk aangegeven (d.d. 9 maart 2018) mee te willen werken aan bestemmingswijziging naar wonen. Als de bestemming gewijzigd wordt naar “Wonen” beschikt het perceel over de enkelbestemming “Wonen” met een
bestemmingsvlak van ca. 1.134 m². De overige ca. 534 m² zal worden bestemd met de bestemming “Agrarisch met waarden – Abiotische waarden”.

LET OP, koper dient zelf de planologische procedure voor de bestemmingsplanwijziging in gang te zetten, de ruimtelijke onderbouwing te laten schrijven, zo nodig onderzoeken te laten verrichten, etc. Alle met de bestemmingswijziging gepaard gaande kosten komen voor rekening van koper. Onderstaand staat in het kort wat de thans geldende bouwregels zijn voor de bestemming “Wonen” voor het buitengebied van de gemeente Someren.

Regels behorende bij de bestemming “Wonen” onderdeel uitmakende van het bestemmingsplan “Buitengebied Someren” d.d. 29 juni 2011

Regels bouw vrijstaande woning
De inhoud van de woning mag niet meer bedragen dan 750 m³, de inhoud van de kelder wordt niet meegeteld.
Muurplaathoogte: ca. 6,00 m
Nokhoogte: ca. 10,00 m

Regels bouw bijgebouw
De gezamenlijke oppervlakte van bijgebouwen per woning is maximaal 100 m².
Muurplaathoogte: ca. 5,50 m
Nokhoogte:ca. 3,00 m

BTW belast
De kavel is met BTW (21%) belast. Er is geen 8% overdrachtsbelasting verschuldigd.

Omgevingsvergunning bouw
De kosten voor het aanvragen van een omgevingsvergunning (bouwvergunning) en bijkomende legeskosten zijn voor rekening van koper.

Nutsvoorzieningen
De nutsvoorzieningen water, elektra en riolering zijn gelegen aan de openbare weg. Verkoper beschikt over een KLIC-melding. Deze kunt u opvragen bij ons kantoor. De kosten voor aansluiting nutsvoorzieningen zijn voor rekening van koper.

Ligging/voorzieningen
De bouwkavel is gelegen op een locatie in het buitengebied van Lierop, doch op korte afstand van het dorp. Lierop beschikt over de basisvoorzieningen als een supermarkt, bakker, basisschool, kinderdagverblijf e.d. Voor een uitgebreider winkelaanbod kunt u terecht in Someren en Asten. Beiden op enkele autominuten rijden. Tevens zijn de snelweg A67 en de steden Eindhoven en Helmond op korte rijafstand gelegen. Hierdoor is de locatie met recht “centraal” te noemen.

Bestemmingsplan
De bouwkavel is momenteel gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied” en heeft daarin de enkelbestemming “Horeca” met de functieaanduiding “specifieke vorm van horeca – 3”. Daarnaast beschikt het perceel gedeeltelijk over de enkelbestemming “Agrarisch met waarden – Abiotische waarden” met de dubbelbestemming “Waarde – Archeologie”.
De procedure voor de bestemmingswijziging naar de enkelbestemming “Wonen” is nog niet opgestart. Wél heeft de gemeente Someren op 9 maart 2018 schriftelijk bevestigd mee te willen werken aan bestemmingswijziging naar “Wonen” met een bestemmingsvlak van 1.134 m². De nieuw te bouwen woning zal daarbij op een afstand van 45 meter tot de as van de weg gesitueerd dienen te worden. De brief met daarin het besluit van het college is bij ons op kantoor op te vragen.

Let op, het starten van een horecabedrijf op deze locatie is niet mogelijk.

Bodemonderzoek
Er is door provincie Noord-Brabant een verkennend (d.d. 17 augustus 2018) en aanvullend bodemonderzoek uitgevoerd naar eventuele verontreiniging van de bodem. Uit de conclusie van het onderzoek blijkt dat de kavel geschikt is voor woningbouw. U kunt bij ons op kantoor de desbetreffende documenten opvragen.

Bijzonderheden
– de kavel is gelegen op een prachtige locatie in het buitengebied met aan de achterzijde vrij uitzicht;
– de kavel geeft u de mogelijkheid om na bestemmingswijziging een vrijstaande woning met bijgebouw te realiseren;
– niet alleen de grootte, maar ook ligging en de mogelijkheden maken deze kavel zeer aantrekkelijk en uniek!

Bijzonderheden voor verkoop
– verkoper is provincie Noord-Brabant. De Provincie werkt met een standaard verkoopovereenkomst. Deze
overeenkomst kunt u opvragen bij ons kantoor.
– koper moet bereid zijn mee te werken aan een integriteitsonderzoek op grond van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur Wet Bibob).

Kenmerken

Status
Beschikbaar
Koopprijs
Prijs op aanvraag
Adres
Kanaaldijk-Noord ong
Postcode
5715
Plaats
Lierop
Land
Nederland

Overdracht

Aanvaarding
In overleg

Bouw

Objecttype
Bouwgrond

Oppervlakte en inhoud

Perceel oppervlakte
1.668 m2

Indeling

Perceel oppervlakte
1.668 m2

Buitenruimte

Liggingen
Landelijk gelegen
Tuintypen
Geen tuin

Garage

Soorten
Geen garage

Kaart

Street View