Gemert – Esdonk ong

Bouw uw eigen droomhuis!

Droomt u ervan om uw eigen prachtige vrijstaande woning tot leven te brengen in het buitengebied van Gemert omringd met veel groen? Dan kunt u deze vrij gelegen bouwkavels niet aan u voorbij laten gaan!

U woont hier heerlijk afgelegen in een landelijke setting met de benodigde privacy. Bent u toch toe aan meer levendigheid? Het centrum van Gemert is op korte autoafstand te bereiken en voorzien van alle dagelijkse voorzieningen.

Het betreffen 2 bouwkavels met een oppervlakte van:
Kavel 1: ca. 4.054 m², € 495.000,= v.o.n. (reeds verkocht)
Kavel 2: 2.070 m², € 425.000,= v.o.n.

De kavels hebben een bebouwingsmogelijkheid van een vrijstaande woning van maar liefst maximaal 1.500 m³.

Deze verkoop betreft kavel 2 van de bouwkavels gelegen aan de Esdonk.

Feitelijke toestand / oplevering
De woningbouwkavels zullen ten tijde van de feitelijke levering leeg, ontruimd en in de huidige staat worden opgeleverd. Verkoper levert een verkennend bodemonderzoek aan.

Nutsvoorzieningen
Nutsvoorzieningen dienen door koper gerealiseerd te worden. Door de makelaar is een KLIK melding gedaan. Op uw verzoek zal deze aan u worden toegezonden.

Schuurwoning hoofdkenmerken
De woningen mogen slechts worden gebouwd met inachtneming van het rapport ‘Gereedschapskist gemeente Gemert-Bakel’, zie bijlage 7 ‘Rapport gereedschapskist gemeente Gemert-Bakel’.

Bebouwingsvoorschriften
Op de bouwkavels kunt u een woning realiseren die voldoet aan al uw wensen en eisen. Daarbij dient u zich wel te houden aan de voorschriften die onderdeel uitmaken van het bestemmingsplan. Een uittreksel van het bestemmingsplan treft u bijgesloten aan. Wij raden u aan dit geheel door te nemen en bij vragen contact op te nemen met de makelaar of zelf een adviseur in te schakelen die u hierin kan begeleiden. Hieronder de hoofdpunten van de bouwregels beschreven;

Hoofdwoning
– de inhoud mag maximaal 1.500 m³ bedragen.
– de maximale goothoogte van de woning is 4,5 meter.
– de maximale bouwhoogte van de woning is 8 meter.

Bijgebouw
– de onderlinge afstand tussen gebouwen mag maximaal 15 meter zijn.
– een gezamenlijke oppervlakte van maximaal 150 m², een goothoogte van maximaal 3 meter en een bouwhoogte van maximaal 5,5 meter.
– dienen achter de gevellijn te worden gebouwd.

Bijzonderheden
De ontsluiting van de percelen zal gerealiseerd worden op kavel 2 en is ook in eigendom van de toekomstige eigenaar van kavel 2. Voor de eerste circa 10 meter zal een recht van weg worden gevestigd om toegang te verschaffen aan kavel 1. De eigenaar van deze toegangsweg (kavel 2) betaald de inrichting van deze ontsluiting. En er zal een éénmalige bijdrage worden gevraagd aan de eigenaar van kavel 1 van maximaal € 60 per m² van de eerste circa 10 meter van deze weg voor de inrichting.

Grondexploitatieovereenkomst
Tussen de gemeente en verkoper is een overeenkomst gesloten. Inmiddels zijn diverse voorwaarden uitgewerkt echter gaan enkele verplichtingen over op koper, waaronder de inrichtingsverplichting van de kavel. Voor nadere toelichting kunt u informatie opvragen bij de makelaar.

Omgeving
Het landschap van Gemert-Bakel is ontstaan door hard werken. Schrale grond, natte akkers, zandstormen en armoede. Er ontstond een kampenlandschap. Vér voor deze ontwikkeling werd er gewoond op de voormalige Maasterrassen bij Milheeze en gereisd over de nu nog bestaande prehistorische route, waarlangs Bakel en Milheeze ontstonden. Het buitengebied dringt door tot in de dorpsranden met open groene plekken. Door de dorpse randen is er een relatief vrij zicht op het landschap.
De locatie zelf is gelegen aan de Esdonk. Dit is een landweg welke als een soort lus in het midden van de polder is gelegen tussen Gemert en Boekel. De bebouwing aan deze weg bestaat voornamelijk uit (voormalige) agrarische bebouwing welke geclusterd is.

Kenmerken

Status
Verkocht
Adres
Esdonk ong
Postcode
5421 PX
Plaats
Gemert
Land
Nederland

Overdracht

Aanvaarding
In overleg

Bouw

Objecttype
Bouwgrond

Oppervlakte en inhoud

Perceel oppervlakte
2.070 m2

Indeling

Perceel oppervlakte
2.070 m2

Buitenruimte

Liggingen
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Tuintypen
Geen tuin

Garage

Soorten
Geen garage

Kaart

Street View

Zoekservice