Aarle-Rixtel – Klokkengietersstraat 9

Wie wil er nu niet wonen in dit prachtige, authentieke herenhuis op een herkenbare locatie in Aarle-Rixtel?
Deze woning aan de Klokkengieterstraat 9 betreft een rijksmonument ten aanzien van de voorgevel en diverse interessante elementen. De woning kan van binnen uiteraard naar wens worden gemoderniseerd, met behoud van de authentieke kenmerken.

U betreedt de woning via de imposante entree waar u vervolgens kunt doorlopen naar twee ruime woonkamers en de tuingeoriënteerde woonkeuken. Aansluitend aan de woonkeuken bevinden zich twee bijkeukens. De aanwezigheid van een badkamer op de begane grond maken de woning ook geschikt voor mantelzorg of een levensloopbestendige woning.

Bezoek ontvangen is bij deze woning geen probleem. De privé parkeerplekken bieden voldoende ruimte voor verschillende auto’s. Bovendien is de parkeerplaats goed bereikbaar en zichtbaar vanaf de openbare weg. Dit maakt deze woning ook uitermate geschikt als thuiswerkplek of kantoor aan huis.

De eerste verdieping van de woning is via een vaste trap bereikbaar. Op deze verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers, een werkkamer en een badkamer. De tweede verdieping is vanaf de overloop door middel van een vlizotrap te bereiken.

Achter het huis biedt het zonnige terras een prachtig uitzicht op de zeer diepe achtertuin op het Noorden. Door de grootte van de tuin zijn er veel zonnige plekken waar een extra terras aangelegd zou kunnen worden. Door de hoge groene hagen geniet de tuin volop privacy.

Verschillende authentieke details zijn in deze woning bewaard gebleven. Zo zijn verschillende ramen in de woning nog voorzien van glas in lood en zijn de antieke paneeldeuren bewaard gebleven. De leveranciersdeur aan de buitenzijde van de woning is een leuk overblijfsel uit de tijd dat het brood en de aardappelen nog aan huis werden geleverd. Nu biedt het een mooie directe route naar de keuken.

Bijzonderheden
– De CV-combiketel betreft het merk Nefit Ecomline.
– De verwarming geschiedt door middel van radiators.
– De verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout.
– De kozijnen zijn uitgevoerd in hout met dubbele beglazing. Het raam van de kelder- en achterdeur zijn uitgevoerd in enkele beglazing,
– Monumentale woning met authentieke elementen en mogelijkheden tot modernisering.
– Het gehele perceel is 1.190 m². Er dient een erfafscheiding te komen in verband met nieuwbouwplannen gelegen achter de woning. Het woonhuis beschikt dan nog steeds over een ontsluiting aan de achterzijde.

Locatie
De woning is gelegen dicht bijhet centrum van Aarle-Rixtel aan de doorgaande weg. Het centrum en diverse dagelijkse voorzieningen van Aarle-Rixtel is op loopafstand gelegen. Via diverse uitvalswegen is de woning goed bereikbaar.

Kenmerken

Status
Verkocht
Adres
Klokkengietersstraat 9
Postcode
5735 EH
Plaats
Aarle-Rixtel
Land
Nederland

Overdracht

Aanvaarding
In overleg

Bouw

Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
1880

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
212 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
15 m2
Oppervlakte externe bergruimte
31 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
2 m2
Perceel oppervlakte
1.190 m2
Inhoud
858 m3

Indeling

Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
3
Voorzieningen
Natuurlijke ventilatie
Perceel oppervlakte
1.190 m2
Inhoud
858 m3

Buitenruimte

Liggingen
In centrum, In woonwijk
Tuintypen
Achtertuin, Voortuin

Garage

Soorten
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Elektra

Kaart

Street View

Zoekservice