De meerwaarde van nieuwbouwspecialist Sanne

Een nieuwbouwwoning kopen kent zeven stappen. Sanne ondersteunt je daarbij tijdens alle fases van het nieuwbouwproject. Dat geeft je een heerlijk gerust gevoel. Maar wat kun je dan van haar verwachten tijdens het hele traject?

Inschrijving en toewijzing

Je hebt een nieuwbouwproject of nieuwbouwwoning van je dromen bij ons aanbod gezien en wil deze graag kopen. Bel dan naar Sanne, telefoonnummer 06 – 82 30 98 51. Zij kan je adviseren over het te kiezen bouwnummer (hoe is de zonligging, het uitzicht, waar ligt de doorgaande weg, enz). Ook kan Sanne een globale inschatting maken over de te verwachten waardeontwikkeling van de wijk.

Bouwtekeningen/bouwbestek

Sanne controleert samen met je, na het toewijzen van een nieuwbouwwoning de bouwtekeningen en het bouwbestek nog eens goed. Hoe groot is je huis precies? Welke mogelijkheden heb je? Wellicht kun je een modelwoning bekijken om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden.

Koop- en aannemingsovereenkomst

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning wordt vaak een koop-/aannemingsovereenkomst opgemaakt. Met deze overeenkomst geef je de aannemer meteen opdracht jouw woning te bouwen. Sanne werpt een onafhankelijke en kritische blik op deze overeenkomst. Deze wordt bijvoorbeeld gecontroleerd op juridische zaken als opschortende of ontbindende voorwaarden, of speciale bedingen, zoals een antispeculatiebeding.

De financiering

Bij nieuwbouw heb je vaak te maken met extra rentekosten (zgn. bouwrente), omdat je tijdens de bouw al gedeeltes van de koopsom moet betalen. Vaak betekent dat dubbele lasten. Sanne kan je, mocht dat wenselijk zijn, doorverwijzen naar een financieel adviseur.

De bouw

Tijdens de bouw geeft Sanne gerichte tips en concreet advies over zaken waar je aan moet denken tijdens het bouwtraject. Een goed voorbeeld daarvan zijn de ‘meerwerktips’. Sommige extra aanpassingen zijn bijvoorbeeld volledig waardevermeerderend voor je woning, terwijl andere vooral meer gemak opleveren en beperkt waardevermeerderend zijn.

De oplevering

Als de opleveringsdatum is aangebroken, begeleidt Sanne je hierin. Een belangrijk onderdeel is de opleveringsinspectie. Hiervoor kun je besluiten een onafhankelijk adviesbureau in te schakelen. Zo voorkom je, dat na de oplevering, wanneer de aannemer niet meer verantwoordelijk is, gebreken ontdekt die je eerder over het hoofd had gezien. Met je eigen opleveringsrapport kun je de aannemer aanspreken op de geconstateerde gebreken van je nieuwbouwwoning.

Afhandeling bij de notaris

Vaak wordt door de projectontwikkelaar of bouwer een notaris aangewezen die het gehele project voor hem afhandelt, inclusief de uiteindelijke levering. Sanne begeleidt bij alle juridische en financiële zaken die nodig zijn voordat de akte van levering wordt ondertekend bij de notaris. Wanneer je een andere notaris wilt (en dit is toegestaan), kan Sanne een alternatieve notaris adviseren.

Drink vrijblijvend koffie met Sanne

Heb je interesse in één van onze nieuwbouwprojecten. Bel of mail ons gewoon. Geheel vrijblijvend. Je kunt ook rechtstreeks met Sanne bellen. Zij wil je graag, onder het genot van een kop koffie (of thee want daar is Sanne dol op), alles vertellen over het traject van je droomhuis.