Verkopen

De aan- en verkoop van grond en gebouwen in het landelijk gebied is specialistenwerk. Van den Berk & Kerkhof is al meer dan 50 jaar met specialisten in dat buitengebied actief. Onze wortels zitten in de land- en tuinbouw. Van alle sectoren hebben we experts in dienst. Of het nu varkenshouderij of glastuinbouw is, we zijn er in thuis.

Er zijn tal van vragen die beantwoord moeten worden. Wat is de (toekomstige) bestemming? Wat zijn de ontwikkelingsmogelijkheden? Welke vergunningen zijn nodig? Zijn er valkuilen? Er zullen ook afspraken gemaakt moeten worden over voortgezet gebruik van grond en gebouwen tot aan de overdracht of soms nog langer. En er zijn afspraken nodig over het leveren van teveel of te weinig grond: overmaat en ondermaat. Al met al staan er aanzienlijke bedragen op het spel. Fouten zijn zo gemaakt.

Waardebepaling is een belangrijk aspect. Net als de hele afwikkeling van de aan- en verkoop vereist dat kennis van zaken. Als u wilt verkopen, is vaak het zicht hebben op een vervangend bedrijf voor u het allerbelangrijkste. Van den Berk & Kerkhof heeft de nodige bedrijven elders in beeld.

Bij aan- en verkoop gaat het in de agrarische sector niet alleen om grond en gebouwen. Ook productierechten zijn aan de orde. Van den Berk & Kerkhof is op dat terrein dé specialist in de regio. Wij behalen voor u het optimale resultaat.

Wilt u advies over de verkoopmogelijkheden van uw agrarisch bedrijf? Klik hier.