Valkenswaard – Markt 43a – 45

Dit object is opgedeeld is twee huisnummers, namelijk Markt 43a en Markt 45. Nummer 43a betreft een woonhuis en nummer 45 voormalig woon-/winkelruimte. Het object is in zijn geheel te koop of per huisnummer apart.

Markt 43a
Wilt u in het bruisende centrum van Valkenswaard wonen dan is dit uw kans. De woning is gelegen midden in het centrum. Alle dagelijkse voorzieningen zijn binnen handbereik, maar ook de diverse gezellige terrassen zijn hier terug te vinden.

Wordt gekenmerkt door een fraaie jaren dertig architectuur, van de binnenzijde sober, van de buitenzijde origineel en zeer krachtig.
Vele authentieke elementen, vloer- en wandbetegeling in de hal, hoge plafonds met sierlijsten, glas-in-lood ramen, fraaie trappenpartij, statige voorgevel, metselwerk toog voordeur etc. dragen bij aan het klassieke uiterlijk, waaruit ambachtelijke aandacht spreekt. Een tijdloze uitstraling, passend in haar omgeving.

Via een ruime hal/entree betreedt u deze woning. Hier bevindt zich tevens de trap naar de kelder en de trapopgang naar de eerste verdieping, de garderobe, de meterkast en de separate toiletruimte.

De woonkamer bevindt zich aan de voorzijde van woning en verkrijgt voldoende natuurlijke lichtinval door middel van het grote raampartij. Vanuit hier heeft u een mooi uitzicht over de Markt van Valkenswaard. Via en-suite deuren is de eetkamer te bereiken. Ook hier is voldoende natuurlijke lichtinval door middel van een groot raam en twee openslaande tuindeuren. In deze eetkamer bevinden zich twee praktische vaste kasten. In beide ruimtes treft u een gezellige schouw aan.

De dichte keuken is voorzien van een keukenblok. Deze is niet voorzien van inbouwapparatuur.

Aan de achterzijde van de woning bevindt zich nog een praktische bijkeuken. Deze ruimte kan bij uitstek gebruikt worden als een bergruimte.

Op de eerste verdieping zijn via een overloop drie ruime slaapkamers te bereiken. Twee van de drie slaapkamers hebben de beschikking over een praktische vaste kast. Tevens zijn twee slaapkamers voorzien van een wastafel.

De badkamer is ingericht met een ligbad, een wastafel en een toilet. Een raam zorgt hier voor natuurlijke ventilatie.

Via een vaste trap is de tweede verdieping te bereiken. Als eerste treft u hier een ruime overloop aan. Van daaruit is een vierde slaapkamer en een grote bergruimte te bereiken. Beide ruimtes maken gebruik van de dakkapel aan de voorzijde.

Markt 45
Ook deze voormalige woon-/winkelruimte is gelegen in het bruisende centrum van Valkenswaard. Alle dagelijkse voorzieningen zijn binnen handbereik, maar ook de diverse gezellige terrassen zijn hier terug te vinden.

Via een deur aan de voorzijde betreedt u direct de winkelruimte. Deze ruimte kunt u indelen zoals u wilt en is daarom voor diverse doeleinden geschikt.

Naast de voormalige winkelruimte treft u de woonkamer aan. Hier is voldoende natuurlijke lichtinval aanwezig door middel van de raampartijen aan de voorzijde. In deze woonkamer bevindt zich een gezellige schouw.

Vanuit de voormalige winkelruimte betreedt u een gang met daaraan toegang tot twee slaapkamers en de dichte keuken.

De dichte keuken is geplaatst in een rechte wandopstelling. Ook hier bevindt zich een gezellige schouw. Vanuit hier is de praktische kelderruimte te bereiken. In deze kelder en de provisieruimte is voldoende bergruimte voor uw proviand aanwezig.

Als laatste benoemen we op de begane grond een ruime achterhal. Deze hal is tevens te gebruiken als bijkeuken. Vanuit hier heeft u toegang tot de separate toiletruimte.

De eerste verdieping is via een vaste trap te bereiken en hier treft u een open bergzolder aan.

Achter de woning en voormalige woon-/winkelruimte bevindt zich een diepe achtertuin. De tuin is nog naar eigen wensen en smaak in te richten. De schutting aan de zuidzijde is monumentaal.

Bijzonderheden
– Beide objecten zijn niet geïsoleerd.
– Beide objecten zijn aangesloten op water, aardgas, elektra en riolering.
– Beide objecten hebben een gedeeltelijk betonnen en gedeeltelijk houten begane grond vloer en houten verdiepingsvloeren.
– De kozijnen van beide objecten zijn van hout met enkele beglazing.
– De schutting aan de zuidzijde is monumentaal.
– Markt 45 betreft een karakteristiek monumentaal pand (zie bijlage).
– Er is een recht van wege over en weer voor Markt 43, 43a, 43b en 43c van het voetpad welke is gelegen tussen nummer 43 en 43a.
– De centrale ligging, door zijn omgeving in het levendige centrum aan de Markt. het cultureel centrum in de achtertuin. Markante objecten gelegen op een uitstekende zichtlocatie.
– Deze markante objecten gelegen aan de rand van het kernwinkelgebied zijn één van de bekendste locatie van Valkenswaard. Het betreft een zeer goede zichtlocatie met de hoekligging aan de doorgaande weg en tevens aan het voetgangersgebied.

Locatie
Gelegen midden in het centrum van Valkenswaard. Hierdoor zijn alle dagelijkse voorzieningen binnen handbereik. Heeft een avond geen zin om te koken, dan kunt u terecht bij één van de gezellige restaurantjes. Ook de diverse uitvalswegen, sportvoorzieningen en scholen zijn nabij het object gelegen.

Kenmerken

Adres
Markt 43a - 45
Postcode
5554 CA
Plaats
Valkenswaard
Land
Nederland
Prijs
Vraagprijs: € 900.000,- kosten koper
Prijs
Huurprijs: € 0,-

Overdracht

Status
Beschikbaar
Type aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdbestemming
Bedrijfsruimte
Jaar
1939

Oppervlakten

Perceel
705 m2
Bedrijfsruimte bedrijfshal
84 m2
Bedrijfshal in units vanaf
0 m2

Kaart

Street View

Zoekservice