Sint-Oedenrode – Liempdseweg 40- 40a

TE KOOP
Dit complex bestaat uit een gedateerde bedrijfswoning met kantoor en garage, twee bedrijfsruimten met verhard buitenterrein en 8.49.42 ha landbouwgrond. Binnen het huidige bestemmingsplan is het volgende mogelijk qua bebouwing:
– het bouwvlak bedraagt ca. 6.800 m²;
– de gezamenlijke oppervlakte aan gebouwen mag niet meer bedragen dan 1.810 m² (exclusief de bedrijfswoning).

Locatie
Het complex is gelegen in het buitengebied van Sint-Oedenrode. De belendingen betreffen particuliere woningen, al dan niet in combinatie met agrarische bedrijven, landbouwgrond en bos. Via lokale wegen kunt u Sint-Oedenrode (ca. 7 autominuten) en Boxtel (ca. 10 autominuten) bereiken. Daarnaast zijn de A2 en A50 (Eindhoven, Veghel, ‘s-Hertogenbosch) goed bereikbaar.

Principebesluit ten aanzien van het bestemmingsplan
Voor de locatie is een bestemmingswijziging aangevraagd waarvoor een positief principebesluit is afgegeven. De wijziging heeft betrekking op het uitbreiden van de bestaande activiteiten met slopen en loonwerk op het gebied van grondverzet, weg- en waterbouw.

Met de uitbreiding wordt het bestemmingsvlak vergroot naar 3 ha en de toegestane bedrijfsbebouwing (exclusief de bedrijfswoning) bedraagt maximaal 2.300 m², hierbij hoort dan een invulling met een landschappelijke inpassing op de omringende landbouwgrond.
Het bestemmingsplan is in voorbereiding om in procedure te worden gebracht.

Object
Het complex is momenteel in gebruik als grondverzetbedrijf, de gebouwen zijn ook daarop ingericht, zoals de ruime machineloodsen en ondersteunende werkplaats, het separate kantinegebouw en het kantoor inpandig in de bedrijfswoning.
Het buitenterrein rondom de bedrijfsgebouwen is geheel verhard met afwisselend betonklinkers en stelconplaten (aan de westzijde is nog een deel onverhard). Aan de weg staan toegangspoorten. Perceel M610 betreft 8.49.42 ha landbouwgrond.
Hierna volgt een korte opsomming van de verschillende gebouwen met daarin de belangrijkste aspecten.

Bedrijfswoning
Deze vrijstaande bedrijfswoning is gebouwd ca. 1952 en verkeert in een gedateerde staat. Het woongedeelte is opgebouwd uit een kelder, begane grond, eerste verdieping en bergzolder. Het achterhuis is gedeeltelijk ingericht als kantoor en gedeeltelijk ingericht als werkplaats met eerste verdieping.
De boerderij is geheel gemetseld in spouw, voorzien van gedeeltelijk betonnen en hardhouten kozijnen met gedeeltelijk dubbel/enkel glas en voorzetramen.
Het zadeldak is met pannen gedekt en het woongedeelte is voorzien van isolatie.
Verwarming vindt plaats door middel van radiatoren door het hele huis en een Cv-ketel op propaangas (Nefit, bouwjaar 2021), ook zijn er airco-units aangebracht in de meeste kamers.

Highlights begane grond woongedeelte
– keuken met 4-pits gaskookplaat, RVS-afzuigkap, een vaatwasser, koelkast en combi oven/magnetron;
– bijkeuken met luik naar de zolder;
– berging met serverruimte ten behoeve van het kantoor.

Highlights eerste verdieping woongedeelte
– vier slaapkamers en een badkamer;
– badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche, brede wastafel, toilet en de opstelling wasmachine-droger aanwezig.

Tuin
De tuin rondom is zeer onderhoudsvriendelijk aangelegd. Geheel omheind met voornamelijk groenblijvende heggen en schuttingen.
De tuin is toegankelijk via een elektrisch bedienbare schuifpoort, verder is er een keurig tuinhuis aanwezig.

Achterhuis kantoor
Het kantoor is bereikbaar via het woonhuis of door de eigen entree. Via de entree is toegang tot de toiletruimte en een bergkast. De ontvangsthal beschikt over een keurige balie en toegang tot de kantoren. De ruime kantoortuin beschikt over veel natuurlijk licht dankzij de vele raampartijen, eventueel kan de ruimte gescheiden worden door middel van de glazen scheidingswand. Verder is er een functioneel keukenblok aanwezig en is het kantoor aangesloten op glasvezel. Naast de kantoortuin zijn er tevens een spreekkamer en extra kantoorruimte aanwezig.

Achterhuis garage
Deze ruimte is uitstekend te gebruiken als opslagruimte dankzij de ruime hoogte of bijvoorbeeld als garage. Toegankelijk via twee openslaande schuurdeuren en voorzien van een verdiepingsvloer.

Werkplaats
Deze werkplaats is van vele gemakken voorzien en daardoor een onmisbare ondersteuning in het bedrijf. Zo is er een smeerput met afzuiging en persluchtlift aanwezig, een verdiepingsvloer voor opslag (ca. twee meter breed), diverse krachtstroomaansluitingen en drie hoge, elektrisch bedienbare roldeuren. De spouw en het dak zijn voorzien van isolatie. Verwarming vindt plaats door middel van de aanwezige oliegestookte heater.

Machineloods 1 (open)
Direct naast de werkplaats is deze open machineloods gelegen, ideaal voor het stallen van machines. Één spant is voorzien van een vloeistofdichte betonvloer. Geheel steens gemetseld, op het dak liggen asbesthoudende golfplaten.

Machineloods 2 (met overkapping)
Machineloods 2 is eenvoudig gebouwd, steense muren met daarboven stalen golfplaten wanden en dak, geheel voorzien van een betonvloer. Er is verlichting aanwezig en het object is te betreden via twee schuifdeuren. Het bouwjaar is onbekend.

Kantine
Nabij de bedrijfswoning is een functionele kantoorunit geplaatst. Deze ruimte is ideaal te gebruiken als kantine of extra vergaderruimte. Onder andere voorzien van een eenvoudig keukenblok en een airco-unit.

Buitenterrein
Het buitenterrein rondom de woning en de bedrijfsgebouwen is geheel verhard met afwisselend betonklinkers en stelconplaten en voorzien van deugdelijke verlichting. Het terrein is van de openbare weg gescheiden door een stalen
toegangspoort. Bij de entree zijn diverse parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers en medewerkers. Verder is op het terrein een weegbrug aanwezig en een wasplaats voorzien van een vloeistofdichte betonvloer en slibopvangput. Over het gehele terrein is riolering aanwezig met straatkolken, pvc- en betonbuizen en voorzien van olie- en vetafscheiders. Daarnaast zijn er bunkers aanwezig voor de opslag van zand etc.

Landbouwgrond
Rondom het bedrijf is ca. 7.50.00 ha landbouwgrond gelegen, deze is tijdelijk verhuurd.

Afmetingen
– woonhuis ca. 665 m³
– achterhuis kantoor ca. 115 m²
– achterhuis garage ca. 70 m²
– achterhuis verdieping garage ca. 105 m²
– kantine ca. 50 m²
– werkplaats ca. 275 m²
– machineloods 1 open ca. 600 m²
– machineloods 2 met overkapping ca. 820 m²
– landbouwgrond 84.942 m² (perceel M610)

Parkeren
Op eigen terrein is ruim voldoende parkeergelegenheid. Voor het vrachtverkeer is er voldoende rangeerterrein aanwezig en om te parkeren.

Opleveringsniveau
Het object wordt in de huidige staat (leeg en ontruimd) opgeleverd, inclusief:
– weegbrug;
– alarminstallatie.
Het object is aangesloten op voorzieningen als glasvezel, water, elektra, propaangas en riolering.

Vraagprijs
Vraagprijs: 2.400.000,- k.k.
Btw: de koop is niet met btw belast.
Aanvaarding: nader te bepalen

Kadastrale gegevens
Gemeente Sint-Oedenrode sectie M nummer 608 oppervlakte 3.100 m²
Gemeente Sint-Oedenrode sectie M nummer 609 oppervlakte 17.555 m²
Gemeente Sint-Oedenrode sectie M nummer 610 oppervlakte 84.942 m²
Totaal 105.597 m²
Bron: Kadaster

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied Sint-Oedenrode” van de gemeente Meierijstad en heeft daarin de bestemmingen “bedrijf” en ”agrarisch met landschapswaarden”.
Het bouwvlak bedraagt 6.800 m². De gezamenlijke oppervlakte aan gebouwen mag niet meer bedragen dan 1.810 m² (exclusief de bedrijfswoning).

Het plan is vastgesteld door de gemeenteraad op 15 maart 2012 en nadien in werking getreden. Specifiek is op deze locatie een grondverzetbedrijf toegestaan. Voor een uitgebreide beschrijving verwijzen wij u naar de bijlagen.
Bron: ruimtelijkeplannen.nl

Kenmerken

Adres
Liempdseweg 40- 40a
Postcode
5492 SM
Plaats
Sint-Oedenrode
Land
Nederland

Overdracht

Status
Verkocht
Type aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdbestemming
Bedrijfsruimte
Jaar
1952

Oppervlakten

Perceel
105.597 m2
Bedrijfsruimte bedrijfshal
1.695 m2
Bedrijfshal in units vanaf
0 m2

Kaart

Street View

Zoekservice