Strijbeek – Markweg 5

VOLLEGRONDSTUINBOUWBEDRIJF/PLANTENKWEKERIJ

Een vollegrondstuinbouwbedrijf/plantenkwekerij met ruim 8 hectare huiskavel gelegen in het buitengebied van Strijbeek! Dit agrarisch object bestaat uit een bedrijfswoning, garage/gastenverblijf, loods met kantoorruimte, open loods, loods, containerveld (ca. 7.500 m²), waterbassin, ondergrond, tuin, erf, landbouwgrond en verdere aanhorigheden.

Het object is gelegen aan Markweg nabij de Belgische grens op een goede locatie. Aan weerskanten vrij gelegen en de ruime huiskavel bevindt zich rondom de bedrijfsgebouwen. In de omgeving bevinden zich meerdere plantenkwekerijen. Het bedrijf is goed onderhouden en biedt mogelijkheden voor aanverwante activiteiten.

Er is een ontwerpbestemmingsplan in procedure waarbij de burgerwoning wordt betrokken bij het agrarisch bedrijf en het bouwvlak wordt vergroot ten behoeve van de reeds bestaande containervelden en/of relevante nieuwbouw zoals een koelcel of machineberging. Het bestemmingsplan wordt 1 juni 2023 ter vaststelling ingebracht in de gemeenteraadsvergadering.

Proeft u de passie voor deze kwekerij? Neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor voor meer informatie of een bezichtiging.

Bedrijfswoning
Gebouwd in 1960 en verbouwd in de jaren ’90. Opgetrokken uit baksteen (spouw). Het dak is met pannen gedekt. De begane grond is uitgevoerd in beton. De eerste verdiepingsvloer is gedeeltelijk uitgevoerd in beton en gedeeltelijk uitgevoerd in een houten balklaag. De woning is voorzien van houten kozijnen met gedeeltelijk enkel en gedeeltelijk dubbel glas. Verwarming geschiedt door middel van een cv-combiketel. Er is geen isolatie toegepast.

De bedrijfswoning heeft een woonoppervlakte van 239 m² en een inhoud van 852 m².

De bedrijfswoning bestaat uit twee woongedeelten en is aangepast als dienstwoning ten behoeve van huisvesting van werknemers.

Indeling woongedeelte I
Begane grond:
– kelder;
– hal met trapopgang naar eerste verdieping, trapkast;
– woonkamer;
– keuken met keukenblok in rechte opstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur (o.a. 4-pits gasstel, oven en afzuigkap);
– hal;
– douche;
– toiletruimte.
Eerste verdieping, via vaste trap bereikbaar:
– overloop;
– drie slaapkamers waarvan één met vaste kast.

Indeling woongedeelte II
Begane grond:
– hal;
– bijkeuken;
– badkamer;
– toiletruimte;
– slaapkamer met vaste trap naar eerste verdieping;
– woonkamer met houtkachel;
– keuken met keukenblok in rechte opstelling voorzien van diverse inbouwapparatuur (o.a. 4-pits gasstel, afzuigkap), trapkast, vaste trap naar eerste verdieping.
Eerste verdieping, via vaste trap bereikbaar:
– overloop;
– zolder;
– drie slaapkamers.

Garage/gastenverblijf
Opgetrokken uit baksteen (spouw). Het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. De vloer is uitgevoerd in beton. Verwarming geschiedt door middel van een cv-combiketel. Er is geen isolatie toegepast.
Indeling:
– de garage is aangepast als gastenverblijf ten behoeve van huisvesting werknemers (niet vergund);
– pomphuis.

Loods met kantoorruimte
De loods met kantoorruimte is gebouwd in 1990, aangebouwd in 2011/2012. Opgetrokken uit baksteen (spouw). Het dak is gedeeltelijk met asbesthoudende golfplaten en gedeeltelijk met asbestvrije golfplaten gedekt. Het kantoor is voorzien van een plat dak. De dragende constructie bestaat uit stalen spanten. De vloer is uitgevoerd in beton. De loods met kantoorruimte is voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing. Er is dak- en spouwisolatie toegepast. Het gebouw is voorzien van twee handbedienbare roldeuren. Het kantoorgedeelte is voorzien van vloerverwarming en airco.

Indeling bedrijfsruimte:
– kantine;
– wasruimte;
– technische ruimte voorzien van alarm;
– koelcel;
– toiletten, bergkast;
– loods (616 m²) in gebruik ten behoeve van productverwerking;
– opslagruimte met zolder.

Indeling kantoorruimte:
– entree met meterkast;
– cv-ruimte;
– kantoorruimte met balie;
– toiletruimte;
– kantine met tegelvloer, keukenblok.

Open loods
De open loods is opgetrokken uit gedeeltelijk betonpanelen en gedeeltelijk damwandprofielplaten. Het dak is tevens met damwandprofielplaten gedekt. De dragende constructie bestaat uit stalen spanten. De vloer is uitgevoerd in beton. De open loods heeft een oppervlakte van ca. 38 m².
Indeling:
– in gebruik ten behoeve van grondopslag.

Loods
De loods is gebouwd in 2012. Opgetrokken uit betonpanelen en sandwichpanelen. Het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt. De dragende constructie bestaat uit stalen spanten. De vloer is uitgevoerd in beton. Er is dakisolatie toegepast. De loods is door middel van een scheidingswand met overheaddeur in twee delen verdeeld. Het gebouw is voorzien van vier elektrisch bedienbare roldeuren. De loods heeft een oppervlakte van ca. 1.000 m².
Indeling:
– verwerkingsruimte;
– productiehal.

Diversen
– erfverharding met beton;
– waterbassin met folie, inhoud 600 m³;
– beregeningsput met vergunning;
– dubbele laadput voor twee vrachtwagens;
– containerveld (ca. 7.500 m²), (anti worteldoek, folie, zand op afschot, vaste beregening met opvang naar waterbassins).

Landbouwgrond
De huiskavel heeft een oppervlakte van ca. 6.67.35 ha. De grondsoort betreft leemarm en zwak lemig fijn zand. Het perceel is op normale hoogte gelegen en voorzien van drainage. Tevens is er een beregeningsput aanwezig.

De overige grond betreft het bouwvlak en heeft een oppervlakte van ca. 1.38.50 ha.

Nutsvoorzieningen
Het object is aangesloten op propaangas, water, elektra, (druk)riolering en glasvezel..

Omgevingsvergunning (milieu)
Het object verkeert, daarbij het bouwjaar in ogenschouw nemende, in een goede staat van onderhoud.

Beschikbaarheid
Het object is in overleg beschikbaar.

In overleg met opdrachtgever kan het object eventueel (in delen) gehuurd worden.

Locatie
De plantenkwekerij is gelegen nabij doorgaande weg Strijbeekseweg. De dagelijkse voorzieningen in Galder zijn op korte afstand gelegen. De snelwegen A58 en A16 zijn te bereiken binnen 10 autominuten. Tevens zijn de natuurgebieden Strijbeekse Heide en Goudberg een grote trekpleister voor de omgeving.

Kenmerken
Aanmeldingsreden prijs op aanvraag
Adres Markweg 5
Postcode 4856 AC
Plaats Strijbeek
Land Nederland
Overdracht
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type Agrarisch bedrijf
Bedrijfstype Tuinbouw
Oppervlakte en inhoud
Bedrijfswoning 1
Agrarisch bouwblok ca. 1.38.50 ha
Huiskavel ca. 6.67.35 ha
Totale oppervlakte 8.05.85 ha
Zoekservice