Stevensbeek – Mullemsedijk

TE KOOP
Een blauwe bessen plantage van 2,33 ha groot, waarvan 2,2 hectare bestaat uit blauwe bessen. De aangeplante rassen zijn voor 90% “Duke” , voor 5% “Bleucrop” en voor 5% “Liberty”.

LOCATIE
Deze plantage ligt rondom de Stevensbeekse bossen aan de Mullemsedijk, bekend om haar prachtige rode beukenlaan. De plantage heeft een centrale ligging en ligt op ca. 30 km van het centrum van Nijmegen, 30 km van het centrum van Kleve (Duitsland) en 30 km van het centrum van Goch (Duitsland). Het perceel ligt in de gemeente Cuijk en op 4 km afstand van het toeristische Overloon. Binnen een straal van 2 km zijn er verschillende grote vakantieparken en campings gesitueerd. Al met al strijken hier tussen de maanden Juni en augustus zo’n 14.000 toeristen neer die allemaal vertier, genot maar bovenal een beetje rust zoeken.

MOGELIJKHEDEN
Deze blauwe bessen plantage leent zich bij uitstek voor een zelf-pluk locatie waar groepen mensen zelf kunnen komen plukken, afwegen en per kg betalen. Denk hierbij aan gezinnen, groepen vriendinnen of bijvoorbeeld een school – of bedrijfsuitje.

Het zelfplukken van deze smakelijke bosvruchten op deze prachtige, door loofbossen omgeven locatie zal de zelfplukkers genots- en geluksmomenten doen beleven. Natuurlijk kunt u tevens de blauwe bessen sap, jam, taart, ijs etc. serveren en verkopen. Het afzetten bij een veiling of vereniging behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

KENMERKEN
Grootte: Het perceel heeft een oppervlakte van 2.33.00 ha en is direct ontsloten aan de openbare verharde weg.
Kavelvorm: De kavel heeft een goed bewerkbare vierkante kavelvorm.
Teeltplan: De kavel is de laatste jaren in gebruik geweest ten behoeve van de teelt van blauwe bessen, ca. 2,1 ha. De opstand is ca. 10-11 jaar oud. Ca. 0,24 ha is in gebruik als bos.
Elektra: Eigen elektriciteitsaansluiting aanwezig.
Ontwatering: De ontwatering geschiedt direct in de grond.
Beregening: Op het aangeboden perceel zit een vergunde beregeningsput.
Elektriciteit: Op het perceel zit een eigen aansluiting
Staat van onderhoud: Het perceel verkeerd in een redelijke tot goede staat van onderhoud.
Grondsoort: Haarpodzolgronden; leemarm en zwak lemig fijn vochthoudend zand.
Bereikbaarheid: Door middel van een verharde openbare weg is de kavel via twee inritten te bereiken.
Betalings – en productierechten: Op het perceel rusten geen betalings- of andere productierechten.
Oplevering: Het perceel wordt opgeleverd in overleg, vrij van pacht, huur of gebruik door derden.
Kadastrale gegevens: Gemeente Vierlingsbeek, Sectie D nummer 749 groot 2.33.00 ha.
Jachtrecht: Het jachtrecht is niet verhuurd.

Milieuaspecten: Verkoper heeft geen onderzoek verricht of laten verrichten naar de aanwezigheid van stoffen in bodem of grondwater of naar de aanwezigheid van stoffen die de waarde beïnvloeden. Koper kan op zijn kosten een verkennend bodem- en grondwateronderzoek laten verrichten. In de koopovereenkomst zal een clausule worden opgenomen dat ontbinding van de koopovereenkomst alleen kan plaatsvinden als de verontreiniging hinderlijk is voor een normale exploitatie als landbouwgrond. Koper vrijwaart verkoper vanaf datum eigendomsoverdracht van alle aansprakelijkheid voor eventuele verontreiniging die niet door, in opdracht of met medeweten van verkoper is veroorzaakt.

Kenmerken
Aanmeldingsreden k.k.
Adres Mullemsedijk
Postcode 5844AR
Plaats Stevensbeek
Land Nederland
Overdracht
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type Agrarisch bouwkavel
Ontsluiting Via de openbare verharde weg
Oppervlakte en inhoud