Someren – Kerkendijk 55

WOONBOERDERIJ MET BIJGEBOUWEN

Wil je het werken combineren met wonen, dan biedt deze plek zeker kansen. Met daarbij ook nog eens een echt leuke woonboerderij. Niet te groot, sfeervol, met een karakteristieke uitstraling en goed onderhouden. Verder staat op het perceel een ruime en goed onderhouden garage/berging, een loods en stal.
In de afgelopen jaren is constructief en goed onderhoud gepleegd en dat is een hele prettige bijkomstigheid.

Woonboerderij
De woonboerderij dateert uit 1941 en heeft nog een indeling met een voor- en achterhuis. In 2001 is aan de woonkamer een ruime en sfeervolle serre gebouwd en in 2009 is het gehele dak vernieuwd en geïsoleerd.
De woonboerderij is opgetrokken met baksteen (spouw). De spouw van het voorhuis is in 2017 geïsoleerd. Het dak is met gebakken pannen gedekt en onderschoten met isolerende dakplaten (merk Isobouw). De begane grond- en eerste verdiepingsvloer zijn uitgevoerd in beton en de tweede verdiepingsvloer met hout, doch deze is maar beperkt begaanbaar.
Het voorhuis beschikt over centrale verwarming met radiatoren die zijn aangesloten op een cv-combi-ketel (bouwjaar 2007, merk Bosch),
de warmwatervoorziening geschiedt eveneens via deze cv-combiketel.
Vloerverwarming in keuken, serre en de gehele begane grondvloer van het achterhuis. De gehele boerderij is overwegend voorzien van dubbele beglazing in hardhouten kozijnen. In 2009 is de elektrische installatie geheel vernieuwd.
Door de jaren heen zijn intern wat verbouwingen gedaan. Daarbij zijn nog diverse karakteristieke details van het bouwjaar behouden, zoals de trapleuning in de hal, de glas-in-loodraampjes van de bovenlichten en paneeldeuren.
De vloeren van de gang, keuken, doorloop en toilet zijn uitgevoerd met Turks hardsteen.

Indeling voorhuis:
Begane grond:
– U betreedt het woongedeelte van de boerderij via de hal, die toegang biedt tot de woonkamer en de keuken en met daarin de trapopgang naar de eerste verdieping en de meterkast. De trapleuning is hier de blikvanger.
– De woonkamer is in 2001 uitgebreid met een sfeervolle serre geheel uitgevoerd met dubbel glas en hardhout en met openslaande deuren. Zittend aan de tafel, met een volledig zicht op de tuin, beleef je volop alle jaargetijden. Een plek waar je graag de tijd neemt en de rust krijgt om van het buitenleven te genieten. De woonkamer biedt ruimte aan een ruime eethoek en zithoek. De vloer is belegd met eikenhouten planken. De wandafwerking is met geverfd metselwerk, structuurwerk en rabatdelen. De open haard maakt het compleet.
– De hoekinbouwkeuken dateert van 1998. De inbouwapparatuur betreffen het 5-pits gaskooktoestel met heteluchtoven, afzuigkap, 1 1/2 roestvrijstalen spoelbak, vaatwasser (Bosch, bouwjaar 2008) en koelkast (Bosch). De vloer is belegd met Turks hardsteen, de wanden zijn halfhoog uitgevoerd met schrootjes en het plafond met rabatdelen.
– De kelderkast en kelder is bereikbaar via de keuken en is manshoog.
– Vanuit de woonkamer en de keuken is de bijkeuken bereikbaar, die tevens fungeert als kantoortje en entree van de achterom. Hier staat nog de oude keuken met een terrazzoblad en wasbak. Vanuit deze ruimte is de toegang naar de wasruimte.
– Door wat verbouwingen intern zijn ruimten gewijzigd en is een gedeelte van het achterhuis bij het voorhuis betrokken. Zoals het toilet met de doorloop vanuit de berging naar het voorhuis. De doorloop en het toilet hebben beide een Turks hardstenen vloer.

Eerste verdieping:
– Deze verdieping is bereikbaar via de vaste trap vanuit de hal.
– Op de eerste verdieping bevinden zich vier slaapkamers, een separaat toilet en de badkamer, die u kunt bereiken via de overloop.
– De ouderlijke slaapkamer ligt aan de achterzijde en ligt deels in de schuining van het dak. De ouderlijke slaapkamer heeft een kastenwand met schuifwanden.
– De tweede slaapkamer heeft ook een schuifwandenkast. De vloeren van drie slaapkamers zijn belegd met laminaat, de wanden zijn afgewerkt met stucwerk en de plafonds met panelen.
– De badkamer beschikt over een kunststoffen ligbad, een separate douche met betegelde wanden en kunststoffen douchebak en twee wastafels. De badkamer is enigszins gedateerd, maar is nog prima functioneel.
– De toiletruimte is in 2005 geheel gemoderniseerd.
– Verder zijn er op de eerste verdieping nog een kast met daarin de combi-cv-ketel en een bergkast.

Tweede verdieping:
– De tweede verdieping is vanuit de overloop via een losse trap bereikbaar en beperkt te betreden.

Indeling achterhuis:
In 2009 is met het vernieuwen van het dak ook meteen een nieuwe binnenmuur geplaatst in het achterhuis en is de houten verdiepingsvloer vernieuwd.
De ruimte is nu in gebruik als berging, maar er zijn allerlei mogelijkheden om de ruimte in te richten voor een gebruik als hobbyruimte, atelier, verkoopruimte, mantelzorgwoning, en ga zo maar door. Een hele mooie plus is het feit dat de gehele begane grondvloer van het achterhuis is voorzien van vloerverwarming.

Het achterhuis is zowel via de voorkant en achterkant toegankelijk. Er zijn drie ruime inbouwkasten.

De verdiepingsvloer van het achterhuis is bereikbaar via een losse trap. Deze ruimte kan dienen als bergzolder, maar kan ook een andere functie krijgen. Bijvoorbeeld voor een slaapkamer of werkkamer. Wel dient rekening te worden gehouden met de trekstang.

Garage/berging
Degelijk en geheel nieuw gebouwd in 2009. Uitgevoerd in spouw en aan de buitenzijde beslagen met duurzame planken in een gepotdekseld verband.
Het dak is bedekt met gebakken pannen en de vloer is uitgevoerd met beton. Het gebouw is volledig geïsoleerd.

Een prachtige en praktische ruimte met automatisch bedienbare openslaande deuren en nog een separate loopdeur. De vloeroppervlakte bedraagt ca. 74 m².

Loods
De loods is gebouwd in 1973 en in 2014 is alle asbest verwijderd. Opgetrokken met baksteen (spouw). Het dak is uitgevoerd met sandwichpanelen. De vloer is van beton.
Met de lichtstraat in de nok kan het daglicht volop toetreden. Verder zijn er in de loods nog een kantine, een voormalige koelruimte en een toilet (werkt niet). Er is krachtstroom aanwezig en verder ligt er ook een smeerput (nog nooit gebruikt). De vloeroppervlakte bedraagt ca. 227 m²

Stal
Op het perceel staat nog een stal waarin hobbymatig wat kippen worden gehouden. Ook hier is de asbesthoudende dakbedekking reeds vervangen.
De vloeroppervlakte bedraagt ca. 69 m².

Tuin
Rondom de woonboerderij ligt een prachtige tuin. Bij het maken van de foto’s voor de verkoop was het nog volop zomer en met de daarbij gepaard gaande droogte, oogt de tuin wat minder fleurig en groen. De regen heeft inmiddels zijn werk gedaan en het ziet er allemaal weer hartstikke groen uit.

Grond
Het gehele perceel heeft een oppervlakte van ca. 11.122 m². Verkoper heeft een boomkwekerij gehad en op een gedeelte van het perceel staat nog plantmateriaal. Een deel van het terrein is gedraineerd.

Kenmerken
Aanmeldingsreden k.k.
Adres Kerkendijk 55
Postcode 5712 ES
Plaats Someren
Land Nederland
Overdracht
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type Agrarisch bedrijf
Bedrijfstype Overige
Diersoort Overig
Oppervlakte en inhoud
Bedrijfswoning 1.169 m3