Ospel – Noordhoeveweg 5

Deze boomkwekerij met prachtige vrijstaande bedrijfswoning is gelegen in het buitengebied van Ospel. De totale oppervlakte bedraagt 18.37.29 ha.
De woning heeft een sfeervolle tuin met monumentale bomen, een grote vijverpartij en is via een majestueuze laan met beuken ontsloten naar de Venloseweg (N275). Naast deze bedrijfswoning heeft u op dit perceel de beschikking over een recreatiewoning, een loods met een oppervlakte van ca. 870 m², twee containervelden, een pomphok en landbouwgrond. De locatie biedt behalve als boomkwekerij ook de mogelijkheid voor andere agrarische activiteiten, zoals tuinbouw en paardenhouderij.

Kadastrale informatie
Nr. 1 Gemeente Nederweert sectie O nummer 253 oppervlakte 1.39.50 ha
Nr. 2 Gemeente Nederweert sectie O nummer 267 oppervlakte 2.46.20 ha
Nr. 3 Gemeente Nederweert sectie O nummer 556 oppervlakte 0.59.60 ha
Nr. 4 Gemeente Nederweert sectie O nummer 558 oppervlakte 3.02.10 ha
Nr. 5 Gemeente Nederweert sectie O nummer 615 oppervlakte 0.55.20 ha
Nr. 6 Gemeente Nederweert sectie O nummer 623 oppervlakte 0.85.40 ha
Nr. 7 Gemeente Nederweert sectie O nummer 625 oppervlakte 0.55.50 ha
Nr. 8 Gemeente Nederweert sectie O nummer 648 oppervlakte 1.38.00 ha
Nr. 9 Gemeente Nederweert sectie O nummer 649 oppervlakte 1.36.90 ha
Nr. 10 Gemeente Nederweert sectie O nummer 650 oppervlakte 1.35.10 ha
Nr. 11 Gemeente Nederweert sectie O nummer 840 oppervlakte 0.20.75 ha
Nr. 12 Gemeente Nederweert sectie O nummer 841 oppervlakte 1.16.75 ha
Nr. 13 Gemeente Nederweert sectie O nummer 913 oppervlakte 1.02.00 ha
Nr. 14 Gemeente Nederweert sectie O nummer 924 oppervlakte 2.44.29 ha
Totale oppervlakte 18.37.29 ha.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied Nederweert” van de gemeente Nederweert. Het plan is vastgesteld door de gemeenteraad op 24 november 2009 en nadien goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. De percelen hebben daarin de volgende bestemming(en).

Nederweert O 556
enkelbestemming “Agrarisch met waarden – Openheid” met gedeeltelijk de dubbelbestemming “Waarde – Archeologie” en gedeeltelijk de functieaanduidingen “specifieke vorm van agrarisch met waarden – grondgebonden” en gedeeltelijk “bedrijfswoning”.

Nederweert O 253, 648, 649 en 650
Enkelbestemming “Agrarisch met waarden – Ontwikkelingszone groen” met gedeeltelijk de dubbelbestemming “Waarde – Archeologie” en gedeeltelijk de dubbelbestemmingen “Leiding-Water” en “Waterstaat – Beschermingszone watergang”.

Nederweert O 615, 623 en 924
Enkelbestemming “Agrarisch met waarden – Ontwikkelingszone groen” met gedeeltelijk de dubbelbestemming “Waarde – Archeologie” en gedeeltelijk de dubbelbestemmingen “Leiding-Water” en “Waterstaat – Beschermingszone watergang”.

Nederweert O 267
Enkelbestemming “Agrarisch met waarden – Openheid” met de dubbelbestemmingen “waarde – Archeologie”, “Waarde – Bufferzone hydrologisch gevoelige gebieden” en “Waarde – Gebied met kwetsbaar reliëf”.

Nederweert O 558 en 841
Enkelbestemming “Agrarisch met waarden – Openheid” met de dubbelbestemmingen “Waarde – Bufferzone hydrologisch gevoelige gebieden” en gedeeltelijk “waarde – Archeologie”.

Nederweert O 913
Enkelbestemming “Agrarisch met waarden – Openheid” met de dubbelbestemmingen “Waarde – Bufferzone hydrologisch gevoelige gebieden” en gedeeltelijk “waarde – Archeologie”. Daarnaast beschikt het perceel gedeeltelijk over de functieaanduiding “specifieke vorm van agrarisch met waarden – grondgebonden”.

Nederweert O 625 en 840
Enkelbestemming “Agrarisch met waarden – Openheid” met de dubbelbestemmingen “Waarde – Bufferzone hydrologisch gevoelige gebieden” en “waarde – Archeologie”.

Voor alle overige aanduidingen en meer informatie zie de bijlage.

Bedrijfswoning
Het woonhuis is gebouwd omstreeks 1914 en is opgetrokken uit baksteen (spouw). Het dak is gedeeltelijk met pannen gedekt en gedeeltelijk voorzien van plat dak met bitumen dakbedekking. De kap is met houtvezelplaten beschoten. De begane grondvloer is uitgevoerd in beton, de eerste verdiepingsvloer is uitgevoerd met een houten balklaag. Het huis beschikt over centrale verwarming met radiatoren die zijn aangesloten op een cv-combiketel (bouwjaar omstreeks 2000, merk Nefit); de warmwatervoorziening geschiedt eveneens via deze cv-combiketel. De woning is gedeeltelijk voorzien van dubbele beglazing in gedeeltelijk aluminium en gedeeltelijk houten kozijnen. De woning is voorzien van rolluiken.

De bedrijfswoning heeft een inhoud van ca. 1.400 m³.

Begane grond:
U betreedt het huis via de entree/hal welke grenst aan de ruime lichte woonkamer die sfeervol is afgewerkt met een gashaard. Deze royale en ruime ruimte is door middel van diverse ramen voorzien van veel natuurlijke lichtinval. De tuindeuren bieden toegang tot de tuin. De woonkamer is afgewerkt met een houten vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond.

Vanuit de woonkamer komt u ruime eetkamer. Twee grote raampartijen voorzien deze ruimte van veel natuurlijke lichtinval. De eetkamer is afgewerkt met een zeilvloer, stucwerk wanden en een kunststof schroten plafond.

Vanuit de eetkamer heeft u toegang tot de praktische kelder met een oppervlakte van ca. 12 m².

De eetkamer staat in open verbinding met de keuken. De keuken beschikt over een keukenblok met kunststof aanrechtblad in rechte wandopstelling welke is voorzien van een 4-pits gaskookplaat, afzuigkap en elektrische oven. De keuken is afgewerkt met een zeilvloer, gedeeltelijk betegelde wanden en gedeeltelijk stucwerk wanden en een kunststof schroten plafond.

De keuken biedt toegang tot de zij-entree van de woning. In deze ruimte vindt u praktische opbergkasten en heeft u toegang tot het toilet, de badkamer, de cv-ruimte en een overdekt terras. De ruimte is afgewerkt met een tegelvloer, gedeeltelijk betegelde wanden en gedeeltelijk stucwerk wanden en een stucwerk plafond.

De toiletruimte is ingericht met een toilet.

De geheel betegelde badkamer is ingericht met een vaste wastafel en ruime douche. Het plafond is afgewerkt met een kunststof schroten plafond.

Vanuit de eetkamer komt u in het tussenportaal. Deze biedt toegang naar de bijkeuken/kantoor en de hal/achterentree. Daarnaast beschikt u in deze ruimte over een vaste trap naar de zolder.

De bijkeuken/kantoor is ingericht met een vaste wastafel en afgewerkt met zeilvloer, stucwerk wanden en stucwerk plafond.

Via de hal/entree heeft u toegang tot het achterhuis. Hier bevindt zich tevens de achterdeur van de woning.

Eerste verdieping, via vaste trap bereikbaar:
Deze verdieping is bereikbaar via een vaste trap. Op de eerste verdieping bevinden zich vier slaapkamers, die u kunt bereiken via de overloop.

Alle slaapkamers zijn ruim qua afmeting en voorzien van vaste kasten. Daarnaast beschikt één slaapkamer over een vaste wastafel.

Achterhuis

Begane grond:
In het achterhuis dat zowel via de hal/achterentree als aan de achterzijde van het object bereikbaar is, bevinden zich diverse ruimtes voornamelijk in gebruik ten behoeve van opslag. Daarnaast bevindt zich in het achterhuis de wasruimte met close-in boiler, bergkast, toilet met douche en een paardenstal.

Eerste verdieping, via vaste trap bereikbaar:
Deze verdieping is bereikbaar via een vaste trap. Op deze verdieping bevindt zich een ruime overloop en zolder.

De overloop is afgewerkt met vloerbedekking, gedeeltelijk schoonmetselwerk wanden en gedeeltelijk stucwerk wanden en een gipsplaten plafond.

De zolder is een grote open ruimte en afgewerkt met een betonvloer, schoonmetselwerk wanden en een tempex plafond. Via het hooiluik aan de achterzijde van de boerderij kijkt men uit over de tuin waar diverse bijzondere bomen te vinden zijn.

Tuin
De woning is rondom voorzien van een een grote groene fraai aangelegde tuin voorzien van diverse bijzondere bomen en struiken en een grote vijverpartij.

Recreatiewoning
Gebouwd omstreeks 1960 en in 1995 geheel gerenoveerd. De woning is opgetrokken uit baksteen (spouw). Het dak is met pannen gedekt en dakisolatie is toegepast. De begane grondvloer is uitgevoerd in beton en de eerste verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout. Het object beschikt over centrale verwarming met radiatoren die zijn aangesloten op een cv-combiketel (bouwjaar omstreeks 2010, merk Nefit Ecomline Excellent); de warmwatervoorziening geschiedt eveneens via deze cv-combiketel. De woning is voorzien van dubbele beglazing in aluminium kozijnen welke gedeeltelijk voorzien zijn van rolluiken.
De recreatiewoning is verdeeld in drie wooneenheden en er is een vergunning aanwezig voor 14 slaapplaatsen.

Recreatiewoning: 22,00 x 12,00 + 8,00 x 6,00 = 312 m²

Woning huisnummer 9
Begane grond:
– hal/entree;
– woonkamer;
– keuken;
– toiletruimte en doucheruimte;
– twee slaapkamers.

Woning huisnummer 11
Begane grond:
– hal/entree;
– woonkamer;
– keuken;
– toiletruimte;
– doucheruimte;
– twee slaapkamers.

Woning huisnummer 13
– hal/entree;
– woonkamer;
– keuken;
– vide;
– doucheruimte;
– toiletruimte;
– slaapkamer.

Loods
Op het perceel bevindt zich tevens een loods met een oppervlakte van ca. 870 m². De muren zijn opgetrokken uit gedeeltelijk betonelementen (muurplaathoogte ca. 2,00 m¹) met daarboven damwand topgevels. Het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. Opgebouwd uit stalen spanten en voorzien van betonvloer. De loods is voorzien van een aluminium schuifdeur.

Loods: 72,50 x 12,00 = 870 m²

Indeling:
– stalling;
– werkplaats.

Containervelden
Tegenover de woning zijn twee containervelden (antiworteldoek) gelegen. Samen hebben zij een oppervlakte van ca. 5.000 m².

Landbouwgrond
Rondom het object liggen diverse percelen landbouwgrond. Dit betreft min of meer huiskavel. Het betreft kwalitatief goede zandgrond grotendeels voorzien van peilgestuurde drainage. De percelen zijn gedeeltelijk in gebruik ten behoeve van de teelt van Nordmannen en fijnsparren en als maïsland.

In verband met de ontheffing om de doorlaat van water ten behoeve van de boomkwekerij van een naar de Noordhoeveweg

te sturen is er altijd sprake van een optimale waterhuishouding.

Diversen
– pomphok, opgetrokken uit baksteen met asbesthoudend golfplatendak. Hier is de beregeningspomp opgesteld waarmee water wordt ontrokken uit de Noordervaart;
– het object is voorzien van een oprijlaan van gebroken puin; waarlangs een dubbele rij 100 jaar oude beuken aan beide zijden;
– verkoper ontvangt jaarlijks een vergoeding van ca. € 3.000,00 voor de aanwezigheid van windmolens in de nabij omgeving. Daarnaast ontvangt verkoper van een jaarlijkse vergoeding van € 30,00 per hectare landbouwgrond;
– het object is eventueel met minder grond te koop.

Nutsvoorzieningen
Het object is aangesloten op voorzieningen water, elektra, aardgas en riolering.

Ligging en belendingen
Het object is gelegen in het buitengebied aan een openbare verharde weg. De belendingen betreffen een agrarisch bedrijf en percelen landbouwgrond.

Onderhoudstoestand
Het object verkeert, daarbij het bouwjaar in ogenschouw nemende, in een redelijk tot goede staat van onderhoud.

Overige bijzonderheden
Het bedrijf beschikt over een ontheffing om de doorlaat van water ten behoeve van de boomkwekerij van en naar de Noordervaart te sturen, waardoor ten alle tijden een voor de teelt optimale waterhuishouding beschikbaar is.

Beschikbaarheid
Het object is in overleg beschikbaar.

Kenmerken
Aanmeldingsreden prijs op aanvraag
Adres Noordhoeveweg 5
Postcode 6035 CB
Plaats Ospel
Land Nederland
Overdracht
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type Agrarisch bedrijf
Bedrijfstype Tuinbouw
Diersoort Boomkwekerij
Ontsluiting via openbare verharde weg
Bouwjaar 1914
Oppervlakte en inhoud
Bedrijfswoning 1.400 m³
Agrarisch bouwblok 0.59.60 ha
Huiskavel 17.77.69 ha
Totale oppervlakte 18.37.29 ha