U en uw onroerend goed

Aan- en verkoop

De aan- en verkoop van grond en gebouwen is specialistenwerk. Van den Berk & Kerkhof is thuis in stad en platteland als het om aan- en verkoop van onroerend goed gaat.

Er zijn tal van vragen die beantwoord moeten worden. Wat is de (toekomstige) bestemming? Wat zijn de ontwikkelingsmogelijkheden? Welke vergunningen zijn nodig? Zijn er valkuilen? Er zullen eventueel ook afspraken gemaakt moeten worden over voortgezet gebruik van gebouwen tot aan de overdracht of soms nog langer. En er zijn afspraken nodig over het leveren van te veel of te weinig grond: overmaat en ondermaat. Al met al staan er aanzienlijke bedragen op het spel.

Bij zowel aan- als verkoop is kennis wezenlijk. Ze behoedt u voor missers. Neem daarom bij aan- en verkoop een specialist in de arm, die echt thuis is in de materie. Dat scheelt een hoop zorgen.

En heeft u bij verkoop ook al eens aan inschrijving gedacht? Zeker bij een bijzonder object is dat een goede mogelijkheid om de hoogste prijs te halen. Van den Berk & Kerkhof verkoopt jaarlijks met succes via inschrijving verschillende objecten. We kennen de procedure en de criteria.

Huur en verhuur

Het lijkt zo gemakkelijk, even een huurcontract downloaden, wat aanpassen en de zaak is gepiept. Schijn bedriegt. Voor u het weet, zit u aan een contract voor uw gebouw of grond vast met nadelige haken en ogen. En zelfs als u niets op papier heeft gezet, kunt u in een huurconstructie verzeild raken. Of u verhuurt een stuk grond buiten het dorp en het blijkt dat u daarmee een pachtovereenkomst heeft afgesloten. Het kan zomaar gebeuren.

Neem voor huur of verhuur een specialist in de arm, die thuis is op dat terrein. Van den Berk & Kerkhof heeft in de loop der jaren bewezen, dat ze van wanten weet. We kunnen u ook adviseren over de (ver)huurprijs, de mogelijkheden en de regels.

Taxatie

Wat is uw bedrijf waard? Een goed onderbouwde taxatie is het antwoord. Van den Berk & Kerkhof voert taxaties uit voor verschillende doeleinden. Bij aankoop van een bedrijf verlangt de bank of een andere financier een taxatierapport. Als u uw bedrijf wilt overdragen aan de kinderen heeft de notaris ook een taxatierapport nodig.

Taxeren is vakwerk. Van den Berk & Kerkhof kan dat. We zijn specialisten op dat terrein. De bank, de gemeente, de familie, de fiscus, allemaal willen ze op een bepaald moment de juiste waarde weten. Daarbij maakt het verschil of de fiscale waarde, de waarde in het vrije verkeer of de waarde binnen de familie bepaald moet worden.

Of u wilt zelf weten wat uw onroerend goed waard is. Dat is werk voor experts die alle ins en outs kennen en verstand hebben van regelgeving, ruimtelijke ordening, prijzen, toekomstige ontwikkelingen enz. Van den Berk & Kerkhof heeft medewerkers, die weten hoe het zit. In elke sector hebben we specialisten.

Projectontwikkeling

Heeft u een perceel grond met of zonder gebouw of woning, waar u iets mee wilt. Dan is projectontwikkeling misschien iets voor u. Er is soms meer mogelijk dan u denkt. Op uw terrein kunnen misschien woningen, appartementen of winkels komen te staan. Veel gemeenten willen graag in het dorp of in de stad nieuwbouw verwezenlijken. Inbreiding, heet dat officieel.

Vaak is een bezoek van een projectontwikkelaar of van een medewerker van de gemeente een signaal, dat uw terrein op de nominatie staat voor inbreiding. Menigeen denkt dat projectontwikkelaars of de gemeente die plannen realiseren, maar u kunt, als u dat wilt, zelf ook aan de slag, eventueel samen met een ontwikkelaar of een financier.

Als onafhankelijk adviseur denken wij graag met u mee, ook als u met een ontwikkelaar of de gemeente in zee wilt. We brengen de mogelijkheden en onmogelijkheden voor u in kaart en we bepalen aan de hand daarvan de waarde.