U en uw onroerend goed

Aan- en verkoop

De aan- en verkoop van grond en gebouwen in het landelijk gebied is specialistenwerk. Van den Berk & Kerkhof is al 45 jaar met specialisten in dat buitengebied actief. Onze wortels zitten in de land- en tuinbouw. Van alle sectoren hebben we experts in dienst.         Of het nu varkenshouderij of glastuinbouw is, we zijn er in thuis.

Er zijn tal van vragen die beantwoord moeten worden. Wat is de (toekomstige) bestemming? Wat zijn de ontwikkelingsmogelijkheden? Welke vergunningen zijn nodig? Zijn er valkuilen? Er zullen ook afspraken gemaakt moeten worden over voortgezet gebruik van grond en gebouwen tot aan de overdracht of soms nog langer. En er zijn afspraken nodig over het leveren van teveel of te weinig grond: overmaat en ondermaat. Al met al staan er aanzienlijke bedragen op het spel. Fouten zijn zo gemaakt.

Waardebepaling is een belangrijk aspect. Net als de hele afwikkeling van de aan- en verkoop vereist dat kennis van zaken. Als u wilt verkopen, is vaak het zicht hebben op een vervangend bedrijf voor u het allerbelangrijkste. Van den Berk & Kerkhof heeft de nodige bedrijven elders in beeld.

Bij aan- en verkoop gaat het in de agrarische sector niet alleen om grond en gebouwen. Ook productierechten zijn aan de orde. Van den Berk & Kerkhof is op dat terrein dé specialist in de regio. Wij behalen voor u het optimale resultaat.

Taxatie

Taxeren is bij agrarische bedrijven geregeld aan de orde. De bank, de gemeente, de familie, de fiscus, allemaal willen ze op een bepaald moment de juiste waarde weten. Daarbij maakt het verschil of de fiscale waarde, de waarde in het vrije verkeer of de waarde binnen de familie bepaald moet worden. Tenminste één keer per vijf jaar is op de meeste bedrijven een taxatie aan de orde, maar er zijn ook situaties waarin elk jaar een taxatie nodig is.

Wat is grond, een stal of een boerderij waard? Als u het weet, mag u het zeggen. Er moet een expert aan te pas komen om in het buitengebied de juiste waarde te bepalen. Iemand die alle ins en outs van dat landelijk gebied kent; verstand heeft van grondsoorten, afwatering, vergunningen, regelgeving, ruimtelijke ordening, prijzen, ontwikkelingen in de sector en ga zo maar door. Van den Berk & Kerkhof heeft makelaars/taxateurs, die weten wat er in de land- en tuinbouw speelt. In elke sector hebben we specialisten, die de prijs kunnen bepalen.