Herstructurering bedrijventerreinen

Waar een wil is, is een weg

Veel bedrijventerreinen kampen met verouderd vastgoed. Door toegenomen leegstand en veroudering van het vastgoed lopen terreinen het gevaar in een neerwaartse spiraal terecht te komen. Dat vraagt om daadkracht van gemeenten, maar vooral ook van de eigenaren van dat verouderde vastgoed.

Spreekwoordelijk jeuken de handen van de bedrijfsmakelaars en adviseurs van Van den Berk & Kerkhof om daarmee aan de slag te gaan. Wij hebben daarover een duidelijke visie. Zorg voor multifunctionele werkgebieden met een hoge mate van flexibiliteit in het bestemmingsplan, om daarmee revitalisering en/of zelfs vernieuwing te bewerkstelligen. Daarmee zouden de eigenaren van het vastgoed uitgedaagd moeten worden om daadwerkelijk gezamenlijk aan de slag te gaan en te zorgen dat een nieuw en beter vestigingsklimaat ontstaat. Wij hanteren het motto: als er een schaap over de dam is, dan volgen er meer.

Wat kunnen wij daarin betekenen?

Herstructureren kent een scala van aandachtspunten, waarbij een van de belangrijkste items is dat voorzien wordt in de vraag. Als geen ander kennen wij als makelaar wat de wensen zijn; waar naar bestaat vraag. Natuurlijk is een geheel bedrijventerrein geen sinecure, maar met het creëren van publiek-private samenwerking moet dat zeker een kans van slagen hebben. Wij kunnen daar een adviserende rol in spelen. Een rol die wij met onze jarenlange ervaring als bemiddelaar en adviseur uitstekend kunnen vervullen.

Zoals het zoeken naar investeerders of professionele vastgoedpartijen, meedenken in de regels van het bestemmingsplan, initiëren van bijeenkomsten voor potentiële kopers of huurders, de deelnemers enthousiasmeren, en nog zoveel meer. Van den Berk & Kerkhof kent en spreekt de taal van alle betrokkenen; de gemeente, vastgoedeigenaar, huurder, investeerder. Daarom kunnen we waarde toevoegen. Dat is onze kracht, dan weten we inmiddels.

Hebben we je interesse gewekt? Dan nodigen we je uit om contact op te nemen en het gesprek aan te gaan.