Veel boeren hebben nog geen opvolging klaarstaan

Over pakweg tien jaar bestaat de agrarische sector nog voornamelijk uit middelgrote (standaardopbrengst 100.000 tot 500.000 euro per jaar) en grote bedrijven (meer dan 500.000 euro). Deze zijn aantrekkelijk voor bedrijfsopvolgers, althans zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau Voor de Statistiek. Want heeft 70 procent van de 55-plussers op de grote bedrijven een opvolger klaarstaan, bij de kleinere bedrijven is dat nog geen 30 procent.

Agrarische bedrijfsbeëindiging, geen makkelijke opgave…

Agrarische bedrijfsbeëindiging komt steeds vaker voor omdat er dus geen opvolger klaarstaat. Maar er zijn ook ondernemers die zich gedwongen voelen om te stoppen omdat bijvoorbeeld de overheid plannen heeft met hun grond, ze verstrengeld raken in de strenge en ingewikkelde regelgeving of financiële problemen hebben. Wat de oorzaak ook is, stoppen met een agrarisch bedrijf is geen eenvoudige beslissing en zorgt voor veel vragen en onzekerheid. Daar zijn de agrarisch adviseurs van Van den Berk & Kerkhof zich van bewust.

Wij zijn er voor al je vragen en zetten graag de mogelijkheden voor je op een rij. Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gesprek.