Oirschot – Oude Grintweg 79

Altijd al in een authentieke woonboerderij willen wonen? Dan is dit uw kans. Deze woning in Oirschot met diverse bijgebouwen staat nu te koop.

Via de hal entree aan de achterzijde betreedt u de woning, van waaruit u toegang heeft tot de separate toiletruimte, badkamer en dichte keuken. In deze hal bevindt zich tevens de trapopgang naar de eerste verdieping.

De toiletruimte is gedeeltelijk betegeld en de badkamer heeft de standaard voorzieningen zoals een douche en een vaste wastafel in een fraai meubel.

De dichte keuken is geplaatst in een rechte wandopstelling en biedt voldoende ruimte voor een gezellige eettafel. De inbouwapparatuur bestaan uit een elektrische kookplaat met oven, een koelkast en een vaatwasser.

Vanuit de keuken is de sfeervolle en lichte woonkamer te bereiken. In een schouw bevindt zich een gezellige houtkachel
(ter overname). Tevens treft u in de woonkamer de voordeur van de woning met daarnaast de meterkast.

De kantoorruimte is ruim genoeg voor een groot bureau en de diverse ramen zorgen voor de natuurlijke lichtinval tijdens uw werkuren.

Naast de kantoorruimte bevindt zich een derde entree van de woning. Hier treft u tevens een tweede separate toiletruimte aan.

Als laatste benoemen we op de begane grond een ruime slaapkamer met een grote inloopkast voor al uw kleding. In deze inloopkast zijn de voorbereidingen aanwezig om er een badkamer van te maken.

Aan de achterzijde van de woning treft u het achterhuis/stal aan. Het betreft een grote berging voorzien van een betonvloer en een verdiepingsvloer die momenteel in gebruik is als bergzolder.

De eerste verdieping is via een overloop te bereiken en hier bevinden zich nog eens drie slaapkamers, waarvan er twee een praktische vaste kast hebben.

Op het perceel bevinden zich nog diverse bijgebouwen zoals een varkens-/kippenstal, een extra gastenverblijf en een extra opslagruimte.

De varkens-/kippenstal is van hout en steen gebouwd met een pannendak. Dit gebouw verkeert in een matige staat.

Het gastenverblijf is gebouwd als een kippenhok/varkensstal en in 1993 verbouwd. Het gebouw is opgetrokken uit steen. Het dak is voorzien van dakisolatie. Het gastenverblijf betreedt u via een hal/entree en hier treft u een lichte woonkamer, een slaapkamer, een kastruimte, een berging en twee separate toiletruimtes aan. Zowel het gastenverblijf als de extra opslagruimte hebben stromend water en separate toiletten, die aangesloten zijn op een beerputsysteem. Verwarming is hier door middel van twee houtkachels en twee elektrische paneelkachels (ter overname).

Als laatste benoemen we de garage/berging welke is opgetrokken uit steen. De ruimte is via openslaande deuren en twee loopdeuren te bereiken. In de berging bevinden zich de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur.

Op zomerse dagen kunt u genieten in uw tuin achter de woning of onder de terrasoverkapping.

Bijzonderheden:
– De woning is aangsloten op aardgas, water, elektra, riolering en glasvezel.
– De begane grondvloer is uitgevoerd in beton en de eerste verdiepingsvloer is uitgevoerd in beton/holle baksteen.
– De cv-combiketel betreft een huurketel (bouwjaar 2021, merk Remeha, huur via Kemkens € 30,90 per maand).
– Gelegen nabij natuurgebied “De Mortelen”. Het pand is omgeven door gronden van Het Brabants Landschap (hier komt geen verdere bebouwing).
– Vanwege het ruime achterhuis en de diverse bijgebouwen volop ruimte voor hobby en/of bedrijf aan huis.
– Het perceel leent zich uitstekend voor het houden van enkele hobbydieren.

Deze woning is gelegen in het buitengebied van Oirschot. Het centrum van Oirschot is binnen enkele minuten te bereiken op fiets-/loop- en autoafstand. Oirschot staat bekend als één van de aantrekkelijkste plaatsen in Brabant, met ruim 300 rijks- en gemeentelijke monumenten, in het monumentale centrum zijn vele winkels, restaurants en gezellige terrasjes gelegen. Oirschot is ook omgeven door groen, in het buitengebied vindt men vele wandel-, fiets- en ruiterpaden. Het natuurgebied “DeMortelen” is gelegen in de achtertuin.

Kenmerken

Status
Verkocht
Adres
Oude Grintweg 79
Postcode
5688 MB
Plaats
Oirschot
Land
Nederland

Overdracht

Aanvaarding
In overleg

Bouw

Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
1870

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
145 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
174 m2
Oppervlakte externe bergruimte
63 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
12 m2
Perceel oppervlakte
2.700 m2
Inhoud
1.380 m3

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Voorzieningen
TV kabel, Glasvezel kabel, Zonnepanelen, Natuurlijke ventilatie
Perceel oppervlakte
2.700 m2
Inhoud
1.380 m3

Buitenruimte

Liggingen
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Tuintypen
Tuin rondom

Garage

Soorten
Vrijstaand steen

Kaart

Street View

Zoekservice