Mierlo – Heiderschoor 14

Deze woonboerderij met diverse bijgebouwen is gesitueerd op een rustige locatie in het buitengebied van Mierlo en grenst aan Landgoed Gulbergen. Het betreft een rustige straat nabij de bossen van Mierlo. De belendingen bestaan uit percelen weilanden en een agrarisch bedrijf. Het centrum van Brandevoort (Helmond) is binnen enkele autominuten te bereiken. Hier heeft u de beschikking over de dagelijkse voorzieningen. De uitvalswegen zijn tevens binnen enkele autominuten te bereiken. De woning zelf heeft u ook het nodige te bieden. Via de entree/hal betreedt u de woning. Van hieruit heeft u toegang tot de woonkeuken met sfeervolle inrichting en een originele servieskast, de kantoorruimte, de woonkamer welke is voorzien van een gezellige houtkachel en de uitbouw achter de keuken. Tevens treft u op de begane grond een praktische bijkeuken voorzien van de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur en de badkamer ingericht met een ligbad, een douche en een vaste wastafel aan. De eerste verdieping is via een vaste trap te bereiken en hier bevinden zich drie ruime slaapkamers en een separate cv-ruimte. Achter de woning bevinden zich diverse bijgebouwen en een grote tuin. De woonboerderij heeft een bedrijfsbestemming. Dit biedt diverse mogelijkheden voor vestiging van een bedrijf. Onder voorwaarden is het ook mogelijk om een woonbestemming te realiseren. Hebben wij uw interesse gewekt? Neem dan snel contact op met ons kantoor om een bezichtiging in te plannen.

1. Omschrijving object

Woonboerderij
De woning is gebouwd in 1953. De woonboerderij is opgetrokken uit steen en het dak is in 2002/2003 vernieuwd en met pannen gedekt. De begane grondvloer is uitgevoerd in beton en de eerste verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout. Het huis beschikt over centrale verwarming met radiatoren die zijn aangesloten op een cv-combiketel (bouwjaar omstreeks 2013, merk Vaillant); de warmwatervoorziening geschiedt eveneens via deze
cv-combiketel. De woning is geheel voorzien van enkele beglazing in hardhouten kozijnen. De kap is deels met eterniet onderschoten.

Indeling:

Begane grond:

U betreedt het huis via de entree/hal, die toegang biedt tot de keuken. In de hal bevindt zich tevens de garderobe. De hal is afgewerkt met een originele plavuizen vloer.

Vanuit de hal entree betreedt u de ruime fraai afgewerkte leefkeuken. De keuken (2015) is ingericht met een keukenblok in hoekopstelling voorzien van MDF kasten en laden (geremd) en een dubbele spoelbak. Een los gaskookstel inclusief een grote oven completeert het geheel. Daarnaast treft u hier een originele servieskast aan. De achterwand in de keuken is betegeld met originele wit/blauwe tegeltjes. De keuken is afgewerkt met een prachtige authentieke terrazzo vloer en een houten balken plafond.

Via een trap heeft u toegang tot de kelder. Deze kelder is op stahoogte.

De woonkamer is vanuit de keuken te bereiken en hier heeft u voldoende natuurlijke lichtinval vanwege de grote raampartijen. In de woonkamer bevindt zich een gezellige houtkachel. De afwerking bestaat uit een houten vloer, behangen wanden en en houten balken plafond.

Achter de keuken bevindt zich een ruime serre. Deze uitbouw is voorzien van een handige lichtkoepel, waardoor er veel natuurlijke lichtinval aanwezig is. Vanuit de serre kijkt u uit over de ruime tuin.

Aansluitend aan de serre is de praktische bijkeuken /witgoed ruimte gelegen. Hier bevinden zich de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur en ook een vaste wastafel.

Vanuit de bijkeuken is de gedeeltelijk betegelde badkamer te bereiken. De badkamer is ingericht met een ligbad, een douche en een vaste wastafel. Twee ramen zorgen voor de natuurlijke lichtinval en natuurlijke ventilatie.

De separate toiletruimte is gedeeltelijk betegeld en ingericht met een staand toilet en een fonteintje. Een raampje zorgt hier voor de natuurlijke lichtinval en natuurlijke ventilatie.

Naast de hal/entree en bereikbaar vanuit de keuken bevindt zich een kantoorruimte. Hier bevindt zich de recent vernieuwde meterkast. Deze kantoorruimte is afgewerkt met vloerbedekking.

Eerste verdieping:

Deze verdieping is bereikbaar via een vaste trap, deze geeft tevens toegang tot de opkamer. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een cv-ruimte, die u kunt bereiken via de ruime overloop. De vloer is belegd met zeil en het plafond is voorzien van houten schroten.

De cv-ruimte is gedeeltelijk betegeld en hier bevinden zich een toiletruimte, een vaste wastafel en de opstelling van de cv-combiketel.

De drie slaapkamers zijn ruim van afmeting en hebben de beschikking over diverse ramen welke zorgen voor de natuurlijke lichtinval. De ouderslaapkamer is voorzien van een dakkapel. De afwerking bestaat in de ouderslaapkamer uit een vinyl vloer, houten schroten wanden en een houten schroten plafond. De overige twee slaapkamers zijn afgewerkt met vloerbedekking, houten schroten wanden en een houten schroten plafond.

Vanuit de serre komt men in het achterhuis met aangebouwde berging en zadelruimte met keukenblok. Via de zadelruimte komt u in de afhang die verrassend veel ruimte biedt voor bijvoorbeeld opslag of werkplaats.

Achterhuis / paardenstallen
In het achterhuis bevindt zich een stallencomplex. Het achterhuis is opgetrokken met stalen spanten en is voorzien van geïsoleerde dakplaten. In het stallencomplex bevinden zich 6 grote degelijke paardenboxen (deze zijn eventueel over te nemen). De ruimte is aangesloten op warm en koud water. Het achterhuis is door de grote vrije overspanning voor diverse doeleinden te gebruiken. De zware spanten bieden de mogelijkheid om er een verdiepingsvloer in aan te brengen.

Aanbouw
Achter de boerderij bevindt zich een praktische lesruimte (“De Ridderzaal”), welke is afgewerkt met een betonnen vloer. De ruimte is voorzien van dakisolatie. Authentieke ramen zorgen voor de natuurlijke lichtinval.

Voormalige varkensstallen/loodsen
De stallen zijn opgetrokken uit steen en met asbesthoudende golfplaten gedekt. De stallen zijn voorzien van putten. Door de grote deuren zijn de stallen uitstekend geschikt voor de stalling van een trailer en opslagruimte ten behoeve van hooi en stro. De totale oppervlakte bedraagt ca. 475 m².

Diverse bijgebouwen
Als laatste bevinden zich op het perceel diverse bijgebouwen. Dit is o.a. een veldschuur die recent is herbouwd. Daarnaast bevindt zich op het perceel een houten tuinhuis voorzien van een toilet.

Stapmolen/paddock
In de tuin achter de woning bevindt zich een zeer degelijke praktische 4 paard’s stapmolen van het merk Molenkoning. Deze is voorzien van een speciale Equitrack bodem waarna opgevuld met zand, die altijd droog blijft. De stapmolen is eventueel over te nemen.
Ook bevindt zich hier een inloop paardenstal (oppervlakte 3,00 x 3,00 = 9 m²), welke eindigt op de paddock. De paddock is ook geheel voorzien van een speciale Equitrack bodem opgevuld met zand zodat deze altijd droog en begaanbaar blijft.

Tuin
Aan de zijkant en achter de woning bevindt zich een ruime achtertuin. Deze is ingericht met een groot terras en een groot grasveld. In deze tuin bevinden de diverse bijgebouwen.

Ligging
De woning is gesitueerd op een rustige locatie in het buitengebied van Mierlo. Het betreft een rustige straat nabij de bossen van Mierlo. De belendingen bestaat uit percelen weilanden en een agrarisch bedrijf. Het centrum van Brandevoort (Helmond) is binnen enkele autominuten te bereiken. Hier heeft u de beschikking over de dagelijkse voorzieningen. De uitvalswegen zijn tevens binnen enkele autominuten te bereiken.

Bijzonderheden
– de aanvaarding van deze woning is geheel in overleg;
– in 2002/2003 is het dak vernieuwd, zijn de goten vervangen en nieuwe deuren in het stalgedeelte geplaatst;
– het object grenst aan Landgoed Gulbergen;
– glasvezel is aanwezig;
– recent zijn 28 zonnepanelen van ieder 350 WP geïnstalleerd. Hierbij is tevens de meterkast worden vernieuwd. Door de installatie van de zonnepanelen is het mogelijk om het object geheel vrij van gas te maken en het energielabel te verbeteren;
– bezichtigingen uitsluitend op afspraak met de verkopend makelaar.

Kenmerken

Status
Verkocht
Adres
Heiderschoor 14
Postcode
5731 RG
Plaats
Mierlo
Land
Nederland

Overdracht

Aanvaarding
In overleg

Bouw

Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
1953

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
197 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
228 m2
Oppervlakte externe bergruimte
475 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
107 m2
Perceel oppervlakte
3.275 m2
Inhoud
2.189 m3

Indeling

Aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Voorzieningen
TV kabel, Dakraam, Zonnepanelen, Natuurlijke ventilatie
Perceel oppervlakte
3.275 m2
Inhoud
2.189 m3

Buitenruimte

Liggingen
Beschutte ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Tuintypen
Tuin rondom

Garage

Soorten
Aangebouwd steen

Kaart

Street View

Zoekservice