Helmond – Molenstraat 76

Heeft u altijd al een monumentaal herenhuis willen opknappen? Grijp dan nu uw kans!

Dichtbij het centrum van Helmond op een historische locatie is dit monumentale herenhuis gelegen. Van oudsher staat de woning bekend als het voormalige huis van Dokter van den Boogaard; het biedt u dan ook volop mogelijkheden als een royaal woonhuis of als woon-/praktijkhuis.
Door de prachtige originele details, de hoge plafonds, de houten binnenluiken, de prachtige glas-in-loodramen en de indeling is het mogelijk om er de woning van uw dromen van te maken!

De indeling van de woning bestaat uit:
– het souterrain welke te bereiken is via zowel de hoofdentree aan de linkerzijde als via een eigen entree aan de rechterzijde van de woning. Daar bevinden zich een woon-/werkkamer, keuken met originele ingebouwde servieskast, slaapkamer, badkamer en een toilet;
– de beletage: een bel-etage, of piano nobile, is de eerste verdieping of hoofdetage bij voorname huizen, kastelen en paleizen. Deze etage ligt doorgaans boven een souterrain en is te bereiken via een monumentale trappartij aan de binnen- of buitenzijde van het gebouw. Deze verdieping telt een woonkamer met open haard, gang met authentieke trapopgang, toilet, werk-/speelkamer, eet-/zitkamer, keuken met keukenblok en originele kastdeuren met glas-in-lood en nog een multifunctionele ruimte;
– eerste verdieping met slaapkamer en badkamer en-suite en grote open ruimte, die te verdelen is in meerdere slaapkamers.

De woning dient volledig afgewerkt te worden, maar u heeft dus de mogelijkheid om er uw eigen stempel op te drukken en er een droompaleis van te maken. Verkopers hebben recent nagenoeg de gehele woning laten stucen, dat is vast een zorg minder. Indien gewenst, kan verkoper de afbouw van de woning verzorgen.

De tuin is rondom de woning gelegen en is volledig voorzien van gazon. Achter op het perceel is momenteel een bijgebouw in aanbouw. U dient zelf de afbouw te realiseren. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld een dichte terrasoverkapping met schuifpui, zodat er zelfs tijdens minder zonnige dagen kan genoten worden van de grote tuin. Het bijgebouw kan u ook de mogelijkheid bieden voor opslag van bijvoorbeeld tuinbenodigdheden, gereedschap of het bergen van fietsen. Het leent zich ook prima als garage, werkruimte of aanleunwoning.

De woning staat op de monumentenlijst. Afspraken met Monumentenzorg zijn bekend bij de verkoper.

Locatie
De woning is gelegen aan de rand van het centrum van Helmond met diverse voorzieningen zoals een modern winkelgebied op loopafstand. Het station van Helmond is ca. 5 minuten fietsen.

Kenmerken

Status
Verkocht
Adres
Molenstraat 76
Postcode
5701 KH
Plaats
Helmond
Land
Nederland

Overdracht

Aanvaarding
In overleg

Bouw

Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
1869

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
384 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
0 m2
Oppervlakte externe bergruimte
0 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
10 m2
Perceel oppervlakte
1.551 m2
Inhoud
1.433 m3

Indeling

Aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
4
Voorzieningen
Dakraam, Natuurlijke ventilatie
Perceel oppervlakte
1.551 m2
Inhoud
1.433 m3

Buitenruimte

Liggingen
In centrum, In woonwijk
Tuintypen
Tuin rondom

Garage

Soorten
Geen garage

Kaart

Street View

Zoekservice