Helmond – De Wolfsputten ong

Deze ruime bouwkavel voor een vrijstaande woning, is gelegen in het buitengebied van Helmond kort nabij winkelvoorzieningen.

Door de vrije ligging, kunt u hier volledig tot rust komen!

De kavel heeft een bebouwingsmogelijkheid van een vrijstaande woning binnen het bouwvlak van 450 m² en maximaal 100 m² aan bijgebouwen.

Feitelijke toestand
De woningbouwkavel zal ten tijde van de feitelijke levering leeg, ontruimd en in de huidige staat worden opgeleverd.

De kosten voor aansluiting nutsvoorzieningen, legeskosten omgevingsvergunning (bouwvergunning), ontsluiting van het perceel, e.d. zijn voor rekening van koper.

De grenzen van de kavel zijn ter plaatse aangegeven. De feitelijke grens wijkt af van de kadastrale grens. Hiervoor wordt een grenscorrectie doorgevoerd.

Bouwtitel
De verkoper draagt zorg voor de RvR-titel die benodigd is voor de totstandkoming van het bestemmingsplan. De koper hoeft deze dus niet te verzorgen.

Het ontwerpbestemmingsplan is in procedure gebracht. De benodigde RvR-titel is door de verkoper aan de kavel toegevoegd. Het ligt in de lijn der verwachting dat het bestemmingsplan medio maart 2022 onherroepelijk wordt. De plankosten voor de wijziging zijn voor rekening van de verkoper.

Door de koper is er een voordeel te behalen van € 13.068,00 indien de juridische overdracht van het perceel plaats vindt voorafgaand aan de vaststelling van het bestemmingsplan. Dit betreft de overdrachtsbelasting over de RvR-titel die na vaststelling wordt geheven. Voorafgaand kan de RvR-titel rechtstreeks aan de koper geleverd worden zonder ovb.

Bebouwingsvoorschriften
Op de bouwkavel kunt u een woning realiseren die voldoet aan al uw wensen en eisen. Daarbij dient u zich wel te houden aan de voorschriften die onderdeel uitmaken van het bestemmingsplan. Een uittreksel van het bestemmingsplan
treft u bijgesloten aan. Wij raden u aan dit geheel door te nemen en bij vragen contact op te nemen met de makelaar of u kunt zelf een adviseur inschakelen die u hierin kan begeleiden. Aan de inrichting worden eisen gesteld, waaronder een parkeerplaats voor 2 auto’s. Deze kunt u navragen bij de makelaar.

Kenmerkend voor de omgeving van het plangebied is het cluster van drie langgevelboerderijen aan De Wolfsputten 3, 4
en 5. Deze drie boerderijen zijn gebouwd aan het einde van de 19e eeuw en vormen een mooi bouwkundig ensemble.
De te ontwikkelen woning dient te passen en aan te sluiten bij de huidige woningen in de omgeving wat betreft situering, vorm, maatvoering en materiaalgebruik. De woningen in de omgeving van het plangebied zijn allen gedekt met een kap met de nokrichting evenwijdig aan de weg. Zowel mansardedaken als zadeldaken kunnen worden toegepast, al dan niet met wolfseinden. De basiskarakteristiek van de nieuwe woning is te omschrijven
als: rechthoekig grondplan, uitgevoerd met 1 tot 1,5 bouwlaag met kap en gedekt met een zadeldak. Bijgebouwen mogen aangebouwd worden uitgevoerd. Vrijstaande bijgebouwen zijn echter ook toegestaan, parallel of haaks op de woning.

De Wolfsputten is een agrarisch gebied, gelegen op de grens van de gemeente Helmond en wordt omgrenst door de gemeente Laarbeek en Gemert-Bakel. In de directe omgeving liggen meerdere agrarische clusters.
De Wolfsputten is gelegen tussen het cluster Scheepstal en Asdonk/Heikant.

Kenmerken

Status
Beschikbaar
Koopprijs
€ 425.000,- k.k.
Adres
De Wolfsputten ong
Postcode
5709 PB
Plaats
Helmond
Land
Nederland

Overdracht

Aanvaarding
In overleg

Bouw

Objecttype
Bouwgrond

Oppervlakte en inhoud

Perceel oppervlakte
2.780 m2

Indeling

Perceel oppervlakte
2.780 m2

Buitenruimte

Liggingen
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Tuintypen
Geen tuin

Garage

Soorten
Geen garage

Kaart

Street View

Zoekservice