Gemert – Esdonk 45

Bezichtigingsdagen (vrije inloop):
– Dinsdag 10 januari van 12:00 tot 16:00 uur.
– Woensdag 11 januari van 09:00 tot 13:00 uur.

Wilt u graag landelijk wonen?
In een authentieke, ruime en vrijstaande woning in het buitengebied van Gemert met rondom een vrij uitzicht over de landerijen en een perceel van maar liefst 4.050 m²? Dan is dit uw kans! De woning heeft wat modernisering nodig, maar is makkelijk aan te passen naar uw eigen woonwensen en smaak. De woning heeft alles in zich om uw droomhuis te worden.

De woning is gebouwd in 1981 en een gedeelte van het achterhuis stamt uit circa 1840.
Dit unieke object biedt verschillende mogelijkheden, zoals het splitsen van de woning, het realiseren van een mantelzorg woning, het houden van hobbydieren en eventueel zelfs het uitvoeren van werk en/of beroep aan huis. De bebouwing aan de Esdonk bestaat voornamelijk uit (voormalige) agrarische bebouwing. Naast de bestaande bouw bestaat de mogelijkheid om bijgebouwen te realiseren.

U woont hier heerlijk vrij in een landelijke setting met de benodigde privacy. Bent u toch toe aan meer levendigheid? Het centrum van Gemert is op korte autoafstand te bereiken en is voorzien van alle dagelijkse voorzieningen.

U betreedt de woning via de hal met meterkast en trapopgang naar de eerste verdieping. De woning bestaat uit circa 187 m² woonoppervlakte. Vanuit de woonkamer komt u in de ruime woonkamer met eetgedeelte. Deze ruimte beschikt nog over de prachtige authentieke houten balken en schouw met gaskachel.

Naast de woonkamer is de gerenoveerde hoekkeuken gelegen. De keuken is voorzien van een afzuigkap, inductiekookplaat, combi-oven en vaatwaser. Vanuit de woonkamer, keuken en het kantoor (welke gelegen is naast de keuken) heeft u een vrij en weids uitzicht over het landelijke gebied. In de naastgelegen bijkeuken zijn de witgoedaansluitingen, toilet en douche te vinden.

Via de vast trap bereikt u de overloop van de eerste verdieping. Om eerlijk te zijn, is vooral deze verdieping toe aan een opknapbeurt. Aan de overloop zijn vier slaapkamers, een badkamer en een toiletruimte gelegen. De badkamer is voorzien van een ligbad en wastafel.

Op deze kavel van 4.050 m² ligt genoeg potentieel.

Optioneel Landbouwgrond
Tegen een meerprijs bestaat de mogelijkheid om 1 of 2 hectare landbouwgrond, zoals hieronder visueel weergegeven, aaneengesloten aan deze boerderij te kopen. De makelaar kan u hier meer over vertellen.

Agrarische bestemming wordt woonbestemming
Op deze locatie rust op dit moment de enkelbestemming Agrarisch – Agrarisch bedrijf – Voorlopige bestemming. De voor ‘Agrarisch – Agrarisch bedrijf – Voorlopige bestemming’ aangewezen gronden zijn na het verstrijken van de geldigheidstermijn bestemd voor ‘wonen’, waarbij de bepalingen uit artikel 8 van overeenkomstige toepassing zijn (zie bijlage bestemmingsplan Wonen). De termijn waarvoor de voorlopige bestemming geldt, bedraagt 5 jaar, gerekend vanaf de dag van inwerkingtreding van het bestemmingsplan (12-05-2022).
Burgemeester en wethouders zijn bevoegd de bestemming ‘Agrarisch – Agrarisch bedrijf – Voorlopige bestemming’ te wijzigen in de bestemming ‘wonen’ voordat genoemde termijn verlopen is, waarbij de bestemming Wonen in werking treedt.

Beeldbepalend pand
De boerderij aan de Esdonk 45 te Gemert is de specifieke bouwaanduiding – beeldbepalend pand van toepassing. In hoofdlijnen betekend dit dat het karakter van het pand dient te worden gerespecteerd en dat de cultuurhistorische waarden van het pand niet worden aangetast. Voor het veranderen, of slopen van (een gedeelte van het pand) zult u een omgevingsvergunning moeten aanvragen bij de gemeente.

Bijzonderheden
– Binnen een termijn van 5 jaar zal het agrarisch bestemde deel van de woonboerderij een woonbestemming krijgen.
– Authentieke vrij en landelijk gelegen vrijstaande woning met een perceel van maar liefst 4.050 m².
– De kozijnen zijn uitgevoerd in hout met enkele beglazing
– De CV-ketel is geplaatst in 2018 en betreft het merk Nefit.
– De woning is aangesloten op het glasvezelnetwerk.
– Het is mogelijk om de woning te splitsen.
– Tegen een meerprijs kan er 1 of 2 hectare landbouwgrond aaneengesloten aan de boerderij te kopen.

Locatie
Deze authentieke woonboerderij is gelegen in het buitengebied van Gemert. De Esdonk is een landweg tussen Gemert en Boekel. Winkels, een bassischool en andere diverse voorzieningen zijn op korte afstand gelegen. Uitvalswegen naar Helmond, Beek en Donk en Veghel bereikt u binnen enkele minuten.

Kenmerken

Status
Verkocht
Adres
Esdonk 45
Postcode
5421 PX
Plaats
Gemert
Land
Nederland

Overdracht

Aanvaarding
In overleg

Bouw

Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
1981

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
187 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
332 m2
Oppervlakte externe bergruimte
44 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
0 m2
Perceel oppervlakte
4.050 m2
Inhoud
2.837 m3

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Perceel oppervlakte
4.050 m2
Inhoud
2.837 m3

Buitenruimte

Tuintypen
Tuin rondom

Garage

Soorten
Aangebouwd steen

Kaart

Street View

Zoekservice