Eindhoven – ’t Hofke 13

HET BETREFT EEN VERKOOP BIJ INSCHRIJVING. DE RICHTPRIJS IS € 500.000,= k.k.

Op een centrale locatie in stadsdeel Tongelre (gemeente Eindhoven), ligt dit rijksmonument. De langgevelboerderij dateert uit de zestiende eeuw en er zijn interessante historische structuren in bewaard gebleven zoals ouden houten ankerbalkgebinten. Het is een van de oudste panden van Eindhoven.

Het pand is, blijkens de ouderdom van de gebinten, gebouwd rond 1584.
Het was oorspronkelijk een driebeukig hallenhuis met vier ankerbalkgebinten. Oorspronkelijk had het pand een vrij prominente plaats in het hart van het dorp, aan het centrale dorpsplein (de markt) van Tongelre.
Door het gewijzigde stratenplan in de negentiende en twintigste eeuw verloor het pand zijn prominente positie.

Bezichtigingen op afspraak.

De Inschrijving dient te geschieden met het als bijlage toegevoegde inschrijfformulier. Hierbij dient men zich te conformeren aan de bijbehorende verkoopvoorwaarden.

Het staat een ieder vrij zijn bieding te motiveren met een extra toegevoegd schrijven. Verkoper zal op basis van eigen argumenten beslissen of en aan wie er gegund wordt.

16e eeuw
De boerderij is al rond 1600 ingrijpend verbouwd, het woongedeelte is verlengd en er werd een onderkelderde opkamer toegevoegd.
De opkamer was voorzien van een rijk versierd kruiskozijn.

18e eeuw
Ook in de achttiende eeuw is het pand verbouwd, toen werden het bedrijfsgedeelte, voorgevel en de oostelijke kopgevel vernieuwd. Voor de onderste helft van de
kopgevel zijn bakstenen hergebruikt, de bovenste helft bestaat uit nieuwe bakstenen.
De lange gevel werd naar binnen geplaatst en werd daardoor hoger.

19e en 20e eeuw
In de negentiende en twintigste eeuw zijn er ook wijzigingen aan het gebouw aangebracht. Zo werd de westgevel vervangen door nieuwe bakstenen en de indeling werd gewijzigd.

21e eeuw
In 2006 is het grootste deel van de originele dakbalken verwijderd en vervangen door nieuw hout.

Klussers opgelet! Het betreft een zeer uniek en waardevol object welke je nog geheel naar eigen wensen en smaak kunt inrichten! Hierbij dient rekening te worden gehouden met de gestelde voorwaarden.
Ben jij degene die de werkzaamheden in de 21e eeuw wil gaan afronden? Kom dan tijdens één van de kijkdagen een kijkje nemen en laat je inspireren!

Omschrijving object

Woonhuis
De langgevelboerderij is gebouwd omstreeks 1584 en in diverse jaren verbouwd. Het object is opgetrokken uit baksteen en het wolfsdak is met pannen en riet gedekt.

Indeling:

Begane grond:

Entree/hal met authentieke tegelvloer.

Woonkamer I met authentieke tegelvloer, ankerbalkgebinten en een schouw.

Woonkamer II. Door de houten wand tussen woonkamer II en slaapkamer I te verwijderen kan een ruime (woon)kamer worden gecreëerd.

Slaapkamer I.

Slaapkamer II met twee vaste kasten (gelegen aan het plein).

Keuken met eenvoudig keukenblok en authentieke schouw en toegang tot de kelder en de opkamer.

Vanuit de keuken is de getoogde kelderruimte bereikbaar.

Opkamer vanuit de keuken bereikbaar, gelegen boven de kelder.

De voormalige stal waar de inrichting nog te vinden is en die via openslaande houten deuren toegang biedt tot de tuin.

Eerste verdieping:

Open zolderruimte met zicht over de stal.

Bijgebouw
Op het perceel bevinden zich tevens de restanten van een bijgebouw, wat na een te vergunnen renovatie ruimte kan bieden aan hobby- en bergruimte.

Tuin
Achter de woning bevindt zich een riante tuin met gazon en volwassen bomen. De tuin is afgesloten met een dubbele poort die toegang geeft tot het voormalige dorpsplein.

Overige gegevens

Ligging
De woning is gesitueerd op een centrale locatie in het stadsdeel Tongelre van de gemeente Eindhoven. Hier woont u op korte afstand van alle dagelijkse voorzieningen. Ook de diverse ontsluitingswegen zijn op korte afstand gelegen.

Rijksmonument
De woning betreft een rijksmonument (monumentnummer 14649) en staat aangeduid en omschreven als “een landarbeiderswoning, gepleisterd, eerste helft 19e eeuw. Zadeldak met wolfeinden met riet en pannen afgedekt. Oude balklagen nog aanwezig”.
Door BAAC (Onderzoeks- en adviesbureau voor Bouwhistorie, Archeologie, Architectuur- en Cultuurhistorie) is een bouwhistorische waardering opgemaakt. De rapportage kan bij de makelaar worden opgevraagd.

Erfdienstbaarheid
Ten behoeve van ’t Hofke 13 is een erfdienstbaarheid van weg gevestigd over het perceel behorende bij ‘t Hofke 11.

Bodem
In opdracht van verkoper is een verkennend bodem- en asbestonderzoek uitgevoerd. Het rapport inzake het verkennend bodem- en asbestonderzoek is bij de makelaar op te vragen.

Asbest
In opdracht van verkoper is een asbestinventarisatie uitgevoerd. Het rapport inzake de asbestinventarisatie is bij de makelaar op te vragen.

Renovatie- en resturatieplicht
Koper wordt verplicht het verkochte voor zijn rekening en risico te restaureren en te renoveren. In de koopovereenkomst wordt een artikel opgenomen waarin deze verplichting verder wordt uitgewerkt.

Riool
Koper dient op eigen kosten een aansluiting op het riool te realiseren.

Inspectiememo
In opdracht van verkoper is een inspectie memo inclusief kostenraming opgesteld ten behoeve van de renovatie van het object. Deze memo is bij de makelaar op te vragen.

Splitsing niet toegestaan
De woning zal niet in meerdere woningen mogen worden gesplitst. Door de gemeente wordt hier geen medewerking aan verleend.

Wet Bibob
Koper moet bereid zijn mee te werken aan een integriteitsonderzoek op grond van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur Wet Bibob).

Verkoopvoorwaarden
De verkoop geschiedt bij inschrijving. De verkoopvoorwaarden en het inschrijfformulier zijn bijgesloten of kunt u opvragen bij ons kantoor.

Bezichtigingen
Op afspraak. Hiervoor kunt u via kantoor een afspraak maken.

Inschrijving
Inschrijven is mogelijk tot 12 mei 2021 tot 12:00 uur.

Kenmerken

Status
Verkocht bij inschrijving
Aanmeldingsreden
Verkoop bij inschrijving
Adres
't Hofke 13
Postcode
5641 AH
Plaats
Eindhoven
Land
Nederland

Overdracht

Aanvaarding
Per datum

Bouw

Objecttype
Woonhuis
Bouwjaar
1584

Oppervlakte en inhoud

Woonoppervlakte
117 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
149 m2
Oppervlakte externe bergruimte
0 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
0 m2
Perceel oppervlakte
1.662 m2
Inhoud
1.148 m3

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
2
Perceel oppervlakte
1.662 m2
Inhoud
1.148 m3

Buitenruimte

Liggingen
In woonwijk
Tuintypen
Tuin rondom

Garage

Soorten
Geen garage

Kaart

Street View

Zoekservice