Beek En Donk – De Driessen kavel II ong

TE KOOP: DRIE VRIJE WONINGBOUWKAVELS

Wonen op een prachtige locatie in de woonwijk ‘De Beekse Akkers’ van Beek en Donk! In 2019 is het bestemmingsplan ‘De Beekse Akkers Zuidwest’ van de gemeente Laarbeek vastgesteld en onherroepelijk gemaakt. Het merendeel van de woningen binnen dit plan zijn inmiddels gerealiseerd. Echter een zestal kavels aan De Driessen te Beek en Donk is tot op heden niet gerealiseerd. Daarvan worden er nu drie aangeboden.

De drie kavels met vrij uitzicht in Beek en Donk zijn nu te koop! Deze kavels liggen aan de westzijde van de nieuwbouwwijk en vormen daarmee de overgang naar het aangrenzende buitengebied.

De bouwkavels zullen in twee fases in de verkoop komen. De eerste fase bestaat uit bouwkavels I t/m III. Het eerste deelplan bevindt zich in het noordwesten van het plangebied.

De verkoop van de bouwkavels zal plaats vinden onder voorbehoud goedkeuring van de verkoper.

Feitelijke toestand
De woningbouwkavel zal leeg, ontruimd en in de huidige staat worden opgeleverd. Aanwezigheid van hoofdleidingen door de nutsbedrijven langs de openbare weg of op korte afstand. Dit houdt dus in dat koper zorg moet dragen voor de bouw- en huisaansluitingen op die hoofdleidingen. De hieraan verbonden kosten, als ook legeskosten omgevingsvergunning (bouwvergunning), e.d. zijn voor rekening van koper. De keuze voor de notaris en de notariskosten zijn voor verkoper.

Maatvoering en situering woning
De kavel heeft een bouwvlak van ten minste 230 m² voor één vrijstaande woning. Goothoogte: minimaal 5,5 meter en maximaal 6 meter.
De woning dient te worden voorzien van een kap met een dakhelling van tenminste 30° en ten hoogste 60°. Daarnaast dient de woning te beschikken over tenminste 2 parkeerplaatsen op eigen terrein. Voor de lengte en breedte maten van de bouwkavels verwijs ik u naar bijlage II.

Maatvoering en situering bijbehorende bouwwerken
Per woning mogen ten hoogste 2 vrijstaande bijgebouwen worden gebouwd. Het gezamenlijk oppervlak aan bijgebouwen per woning bedraagt ten hoogste 110 m².
Vrijstaande bijgebouwen mogen een goothoogte hebben van ten hoogste 3 meter en een nokhoogte van 5 meter. Aangebouwde bijgebouwen hebben een goothoogte van maximaal 3,2 meter en een nokhoogte van 6 meter.

Voor verdere regels van de maatvoering en situering van woning en bijbehorende bouwwerken verwijzen wij u naar de bijlage I van het bestemmingsplan bij deze brochure en www.ruimtelijkeplannen.nl

Beeldkwaliteit
Op de bouwkavel kunt u één vrijstaande woning realiseren die voldoet aan al uw wensen en eisen. Daarbij dient u zich wel te houden aan de voorschriften die onderdeel uitmaken van het beeldkwaliteitsplan. Het beeldkwaliteitsplan ‘De Beekse Akkers’ van de gemeente Laarbeek dateert van april 2015. Dit plan bevat richtlijnen hoe de bebouwing en landschappelijke inpassing zoal geregeld in het bestemmingsplan eruit zou moeten zien, zodat een gewenste omgevingskwaliteit gerealiseerd kan worden. Het beeldkwaliteitsplan kunt u indien gewenst bij ons opvragen.

Het woongebied ‘De Beekse Akkers’ heeft een dorps en op het landschap georiënteerd karakter en straalt rust en allure uit. In de statige brede lanen zijn volop mogelijkheden om uw ‘droomwoning’ te bouwen. Het plan gaat uit van kenmerkende eigenschappen zoals riante bomenlanen, groene woonmilieus, brede bermen en hagen. De Beekse Akkers is als een kindvriendelijke wijk ingericht. Verspreid door de wijk bevinden zich een tal van speelplaatsen, welke zich voornamelijk in de buurparkjes langs de woonstraatjes bevinden.

Beplantingsplan
Omdat de achterzijden van de woningen vanuit de Lieshoutseweg zichtbaar zijn, wenst de gemeente een landschappelijke inpassing van de kavels. De zone die aangemerkt is voor landschappelijke inpassing bestaat uit 3 delen:

– Deel A: behoudt zijn agrarische karakter en zal in de toekomst onderhouden worden door de agrariër van het aangrenzende perceel.
– Deel B en C: wordt onderdeel van het uitloopgebied en is openbaar toegankelijk. De gemeente verzorgt het onderhoud.

Het Landschappelijke inpassingsplan kunt u indien gewenst bij ons opvragen.

Kenmerken

Status
Onder optie
Koopprijs
€ 352.000,- v.o.n.
Adres
De Driessen kavel II ong
Postcode
5741
Plaats
Beek En Donk
Land
Nederland

Overdracht

Aanvaarding
Direct

Bouw

Objecttype
Bouwgrond

Oppervlakte en inhoud

Perceel oppervlakte
880 m2

Indeling

Perceel oppervlakte
880 m2

Buitenruimte

Liggingen
Aan rustige weg, In woonwijk, Vrij uitzicht
Tuintypen
Geen tuin

Garage

Soorten
Geen garage

Kaart

Street View

Zoekservice