Portal:
broeksteeg-3-mariahout-0.jpg

Broeksteeg 3

MARIAHOUT € 895.000 k.k.

Adres
Broeksteeg 3
Woningtype
vrijstaande woning
Bouwjaar
1850
Inhoud
926 m3
Woonoppervlakte
274 m2
Perceeloppervlakte
10.900 m2

Omschrijving

Woonboerderij met multifunctioneel bijgebouw
Meer over Broeksteeg 3


Kenmerken

Woningtype: vrijstaande woning
Oppervlakte: 274 m2 woonoppervlakte / 10.900 m2 perceeloppervlakte
Aantal kamers: 6 kamers (3 slaapkamers)
Ligging: aan rustige weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom

Meer over Broeksteeg 3


Foto's

 • broeksteeg-3-mariahout-1.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-2.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-3.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-4.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-5.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-6.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-7.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-8.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-9.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-10.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-11.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-12.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-13.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-14.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-15.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-16.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-17.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-18.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-19.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-20.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-21.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-22.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-23.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-24.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-25.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-26.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-27.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-28.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-29.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-30.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-31.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-32.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-33.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-34.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-35.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-36.jpg
 • broeksteeg-3-mariahout-37.jpg
Bekijk alle foto's
Op een prachtige locatie in het buitengebied tussen Lieshout en Mariahout ligt deze in 1850 gebouwde en in 1972 en 2002 geheel gerenoveerde woonboerderij met multifunctioneel bijgebouw. U kijkt hier uit op beschermd natuur- en stiltegebied “Het Moorselen” en het centrum van Eindhoven is op 20 minuten gelegen.

De woonboerderij is op de begane grond ingedeeld met een riante hal, toiletruimte, sfeervolle living, leefkeuken met landelijke keukeninrichting, praktische bijkeuken, corridor, ruime inloopkast, royale badkamer en een riante masterbedroom. Op de eerste verdieping heeft u de beschikking over een overloop, 2 slaapkamers, een kantoor-/bergruimte en een moderne tweede badkamer.
Rondom de woning heeft u de beschikking over een fraaie, onder architectuur aangelegde tuin ingericht met een boomgaard en een weiland met een grote natuurvijver.
Tevens bevindt zich op het perceel een multifunctioneel bijgebouw welke verdeeld is in 2 gedeeltes. Thans is deel I in gebruik als opslagruimte en deel II is in gebruik als garage en stallingsruimte.

Heeft u altijd al landelijk willen wonen met de beschikking over een ruime multifunctionele ruimte? Dan bent u hier aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij leiden u graag rond door deze riante woonboerderij.


1. Omschrijving object

Woonhuis
Het woonhuis is gebouwd omstreeks 1850, de woning is in 1972 herbouwd en in 2002 geheel gerenoveerd. Het dak is met pannen gedekt.
Het huis beschikt over centrale verwarming met radiatoren die zijn aangesloten op een cv-combiketel (bouwjaar 2007, merk Nefit Ecomline HR); de warmwatervoorziening geschiedt eveneens via deze ketel. De woning is voorzien van dubbele beglazing in hardhouten kozijnen. Er is dak-, vloer- en muurisolatie toegepast.

Indeling:

Begane grond:

U betreedt het huis via de ruime entree/hal, die toegang biedt tot de woonkamer. In de hal bevinden zich tevens de garderoberuimte, toiletruimte, een hardhouten bordestrap naar de eerste verdieping en de meterkast. De vloer is voorzien van warme plavuizen, de wanden zijn afgewerkt met stucwerk met wandverlichting en het plafond is voorzien van houten balken.

De gedeeltelijk betegelde toiletruimte is ingericht met een toilet en een fonteintje. Mechanische- en natuurlijke ventilatie zorgt voor de benodigde frisse lucht.

Via openslaande deuren heeft u toegang tot de riante en sfeervolle living die is afgewerkt met een prachtige eiken houten vloer, stucwerk wanden met wandverlichting en een stucwerk plafond met zicht tot in de nok van het dak. De authentieke houten spanten en de grote franse schouw zorgen voor extra sfeer en warmte. De living heeft een oppervlakte van 72 m² en beschikt over diverse raampartijen die zorgen voor veel lichtinval.

De leefkeuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning en is voorzien van een landelijke keukeninrichting in hoekopstelling afgewerkt met een granieten werkblad, gedeeltelijk granieten achterwand en een 1 ½ spoelbak. De apparatuur bestaat uit een 4-pits gasfornuis, hete luchtoven, afzuigschouw, inbouwkoelkast en een vaatwasser. Tevens is er voldoende kastruimte, waaronder een separate buffetkast met inbouwverlichting. Via openslaande tuindeuren heeft u toegang tot het terras. De keuken is afgewerkt met gedeeltelijk een tegelvloer (ter plaatse van de keukeninrichting), gedeeltelijk eiken houten vloer en de wanden zijn voorzien van lambrisering. Het plafond is voorzien van houten balken.

De praktische bijkeuken is voorzien van een vaste kast met schuifdeuren en een werkblad met spoelbak. In de bijkeuken bevinden zich de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur. Een loopdeur biedt toegang tot de achtertuin. De bijkeuken is afgewerkt met een plavuizenvloer, gedeeltelijk betegelde wanden en een houten balken plafond.

Vanuit een corridor heeft u toegang tot de badkamer, slaapkamer en de inloopkast. De corridor is afgewerkt met vloerbedekking, stucwerk wanden en een houten balken plafond.

Vanuit de corridor bereikt u de riante inloopkast, die afgewerkt is met vloerbedekking, stucwerk wanden en een houten balken plafond. De inloopkast is tevens voorzien van automatische verlichting.

De royale badkamer is ingericht met een vrijstaand ligbad op pootjes, een inloopdouche met thermostaatkraan, een zwevend toilet en een dubbele wastafel met meubel. De vloer is voorzien van een tegelvloer, de wanden zijn gedeeltelijk afgewerkt met stucwerk, gedeeltelijk afgewerkt met tegels, het plafond is voorzien van houten balken in een lichte kleurstelling. Karakteristieke stalraampjes zorgen voor voldoende lichtinval.

De ruime masterbedroom is gesitueerd over de gehele breedte van de woning en is afgewerkt met vloerbedekking, stucwerk wanden en een houten balken plafond. De kamer biedt volop extra ruimte voor het inrichten van een werkplek.

Eerste verdieping:

Deze verdieping is bereikbaar via een vaste trap. Op de eerste verdieping bevinden zich 2 slaapkamers, kantoor-/bergruimte en een tweede badkamer, die u kunt bereiken via de overloop. De vloer is voorzien van vloerbedekking, de wanden zijn afgewerkt met stucwerk, het plafond is voorzien van stucwerk. Verder is de overloop voorzien van twee Velux dakvensters.

Slaapkamer II is afgewerkt met vloerbedekking, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Twee Velux dakvensters zorgen voor de benodigde natuurlijke lichtinval.

De geheel betegelde badkamer is ingericht met een douche met thermostaatkraan, een zwevend toilet en een wastafel. De badkamer is tevens voorzien van mechanische ventilatie, een scheidingswand van glazen bouwstenen en extra bergruimte onder de dakschuinte.

De kantoor-/bergruimte is afgewerkt met vloerbedekking, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Tevens zorgen hier de twee Velux dakvensters voor voldoende natuurlijke lichtinval.

Slaapkamer III is bereikbaar via de kantoor-/bergruimte en is eveneens voorzien van vloerbedekking, stucwerk wanden, stucwerk plafond, extra bergruimte onder de dakschuinte en twee Velux dakvensters, alsmede een kleine raampartij in de zijgevel.


Multifunctioneel bijgebouw
Op het perceel bevindt zich tevens een multifunctioneel bijgebouw bestaande uit 2 afzonderlijke delen.
Deel I is opgetrokken uit mestelwerk, het dak is met pannen gedekt. De vloer is uitgevoerd in beton en voorzien van houten spanten. Deel I is ingericht als opslagruimte met kleinere bergruimtes. Tevens bevindt zich in het bijgebouw een bergzolder die u kunt bereiken via een vaste trap. Deel I is bereikbaar via een automatisch bedienbare roldeur en een grote schuifdeur met daarachter een automatisch bedienbare roldeur met loopdeur.

Deel II is opgetrokken uit damwand profielplaten met een metselwerk plint. Het dak is met profielplaten gedekt. De vloer is uitgevoerd in een gevlinderde betonnen vloer en voorzien van stalen spanten. Deel II is toegankelijk via 2 grote automatisch bedienbare roldeuren en een loopdeur en is thans in gebruik als garage en stallingsruimte.

Het gehele bijgebouw is voorzien van elektra (krachtstroom) en een alarminstallatie.


Tuin

Rondom de woning heeft u de beschikking over een onder architectuur aangelegde tuin voorzien van een groot terras met zonneluifel, een gazon en borders welke zijn omheind met haagjes en beplant met volwassen beplantingen. De tuin is voorzien van tuinverlichting en aan de boerderij zijn tevens vijf buitenlantaarn bevestigd.

In een gedeelte van de tuin is een kleine boomgaard met diverse fruitbomen. Een groot gedeelte van de tuin bestaat uit weiland met een grote natuurvijver. In dit gedeelte van de tuin is tevens een kleine, oude veestal gesitueerd, welke is opgetrokken uit metselwerk en met golfplaten gedekt.


2. Overige bijzonderheden

Ligging
De woning is gesitueerd op een prachtige locatie in het buitengebied tussen Lieshout en Mariahout. De woonboerderij is tevens gelegen aan de rand van natuur- en stiltegebied “Het Moorselen” met een vrij uitzicht aan alle kanten. Slecht op enkele minuten gelegen van de bebouwde kom van Lieshout en Mariahout, alsmede nabij diverse uitvalswegen richting Eindhoven, Helmond en 's-Hertogenbosch.

Bijzonderheden
 • de woonboerderij is in 2002 geheel verbouwd en gerenoveerd, hierbij is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen;
 • het schilderwerk aan de buitenzijde van de woonboerderij is in 2017 vernieuwd;
 • de woonboerderij is aangesloten op water, elektra en riolering en er is tevens een gastank aanwezig;
 • het dak van het bijgebouw is medio 2017 voorzien van 36 zonnepanelen. Deze panelen voorzien het volledige object van elektriciteit;
 • de woonboerderij en het bijgebouw zijn voorzien van een alarminstallatie;
 • de woning is aangesloten op het glasvezel netwerk;
 • aanvaarding is in overleg.

Kenmerken

Overdracht:
status: Beschikbaar
aanvaarding: in overleg
Bouw:
woningtype: vrijstaande woning
bouwjaar: 1850
oppervlakte en inhoud:
woonoppervlakte: 274 m2
Externe bergruimte: 330 m2
Gebouwgebonden buitenruimte: 55 m2
perceeloppervlakte 10.900 m2
inhoud: 926 m3
Indeling:
aantal woonlagen: 2
aantal kamers: 6
aantal slaapkamers: 3
voorzieningen: buitenzonwering, mechanische ventilatie, dakraam, alarminstallatie, rookkanaal
Buitenruimte:
ligging woning: aan rustige weg, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom
tuin: tuin rondom
Garage:
soort garage: vrijstaand steen
voorzieningen: voorzien van elektra, met elektrische deur
Berging:
soort berging: vrijstaand steen
voorzieningen: voorzien van elektra, voorzien van water, met vliering

Diashow

broeksteeg-3-mariahout-0.jpg

Routebeschrijving

Plan route

Contactpersoon

Maarten van der Vleuten MRICS REV RT RRV RM

Neem contact op