Horst – Kloosterstraat 3

TE HUUR
Deze veelzijdige en degelijke commerciële ruimte is voor u als ondernemer een unieke kans om zichtbaarheid, goede bereikbaarheid en een prettig winkel/werkklimaat te combineren. De meer dan gunstige ligging in het centrum van Horst biedt u tal van mogelijkheden om een groot publiek te bereiken.

Locatie
Het centrum van Horst kent een enorme passantenstroom, deze strategische locatie speelt daar uitstekend op in. De directe omgeving heeft een aantal grote trekkers, zoals: Jan Linders supermarkt, Etos, Kruidvat en HEMA. De afwisseling met lokale ondernemers, horecagelegenheden en sport- en cultuurinstellingen zorgen voor een enorm breed aanbod aan voorzieningen.

Limburg trekt in verhouding tot andere Nederlandse provincies bovengemiddelde koopkracht uit het buitenland aan. Er komen bijna drie keer meer bestedingen uit België en Duitsland dan dat Limburgers in die buurlanden besteden. Daarmee draait het winkelaanbod in Limburg voor een aardig deel op bestedingen uit het buitenland. In Horst aan de Maas is het belang van toerisme voor de bestedingen in winkels goed zichtbaar. De vele gratis parkeerplekken zijn aantrekkelijk voor bezoekers en het vernieuwde Kloosterhof zal in de toekomst een fraai dak bieden aan nieuwe winkels, wat een boost zal geven aan de winkelstraat. Het recent gerenoveerde Gasthuisplein is ook een mooie publiekstrekker geworden. Er is weinig leegstand in Horst Centrum. De drie pleinen brengen het centrum samen: Gasthoesplein (“Cultuur”) – St. Lambertusplein (“Beleving”) – Wilhelminaplein (“Horeca”).

Object
Degelijkheid, uitstraling en een prettig winkel/werkklimaat zijn typerende eigenschappen van dit object. De panelen aan de buitenzijde van het object kunnen (in overleg) binnenkort geschilderd worden.
De afwerking aan de binnenzijde is momenteel netjes en kan in overleg geheel naar de stijl van uw bedrijf worden ingericht.
Op de begane grond is naast de eigen entree, een toilet, garderobe en ruime garage aanwezig. De commerciële ruimte is gelegen op de eerste verdieping, te bereiken via een trap en lift.

Het object is voorzien van kunststof kiep/kantel kozijnen, deze zorgen samen met de aanwezige lichtkoepels voor veel natuurlijk daglicht.
Verwarming vindt plaats door middel van radiatoren (cv-ketel) en heaters, de airco-units zorgen voor een functionele koeling van de ruimte.
De commerciële ruimte heeft een oppervlakte van ca. 300 m², waarvan ca. 25 m² momenteel als kantine in gebruik is.

Opleveringsniveau
Het object wordt casco verhuurd en in de huidige staat (leeg en ontruimd) opgeleverd, inclusief:
– airco-units;
– eenvoudig keukenblok;
– toiletruimte.
Het object is aangesloten op voorzieningen als glasvezel, water, elektra, aardgas en riolering.

Energielabel
Het object beschikt over label A, geregistreerd op 9 oktober 2019 en geldig tot 3 oktober 2029.

Huurprijs en -condities
Huurprijs: € 1.650,= per maand excl. btw
Waarborgsom: ter grootte van drie maanden huur/incl. btw.
Huurperiode: 5 + 5 jaar
Aanvaarding: in overleg / per direct

Huurindexering: Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex reeks ‘’alle huishoudens’’ (2015 = 100), dan wel meest recente tijdsbasis, gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Btw: De huur is met btw belast; indien huurder niet aan “90%-criterium” (aandeel belaste prestaties) voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde huur. Alsdan wordt de overeengekomen kale huurprijs, exclusief omzet belasting, zodanig verhoogd, dat het voor verhuurder ontstane financiële nadeel wordt gecompenseerd.

Parkeren
Er is een zeer ruime parkeergelegenheid direct tegenover het object midden in het centrum, daarnaast kan er nog worden uitgeweken naar het Kerkeveld.

Kadastrale gegevens
Gemeente Horst sectie D nummer 5543 A4
bron: Kadaster

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan “Horst Centrum” van de gemeente Horst aan de Maas en heeft daarin de bestemming “centrum”.
Het plan is vastgesteld door de gemeenteraad op 9 augustus 2013 en nadien in werking getreden. Op deze locatie zijn onder andere toegestaan: kantoren en dienstverlening, detailhandel (geen supermarkt) en horeca (categorie 1 en 2).
Voor een uitgebreide beschrijving verwijzen wij u naar de bijlagen.
bron: ruimtelijkeplannen.nl

Kenmerken

Adres
Kloosterstraat 3
Postcode
5961 GE
Plaats
Horst
Land
Nederland
Prijs
€ 1.650,- per maand

Overdracht

Status
Beschikbaar
Type aanvaarding
In overleg
BTW belast
Ja

Bouw

Hoofdbestemming
Kantoorruimte
Jaar
1989

Oppervlakten

Kantoorruimte voorzieningen
Te openen ramen
Kantoorruimte
300 m2
Kantoorruimte in units vanaf
0 m2

Kaart

Street View

Zoekservice