Gemert – Leemskuilenweg 40

Aan de Leemskuilenweg te Gemert, net buiten het centrum van Gemert in het buitengebied, is gelegen deze prachtige woonboerderij met veldschuur en loods (voormalige scharrel-pluimveestal).

Deze locatie met een unieke bedrijfsbestemming maakt het voor u als ondernemer mogelijk om maar liefst 4.400 m² bedrijfsgebouw te realiseren voor uw (agrarisch verwante) onderneming en biedt daarmee volop mogelijkheden.

De royale woonboerderij biedt u een gezellige woonkamer, landelijke eetkeuken en slaapkamer met badkamer en-suite op de begane grond, waardoor het object eveneens levensloopbestendig te noemen is. Op de verdieping zijn nog eens drie grote slaapkamers, kantoorruimte en moderne badkamer aanwezig.

Woonhuis
Het woonhuis is gebouwd omstreeks 1991 en is opgetrokken uit baksteen (in spouw). Het dak is met pannen gedekt. De begane grondvloer en de eerste verdiepingsvloer zijn uitgevoerd in beton, de tweede verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout. Het huis beschikt over centrale verwarming met radiatoren die zijn aangesloten op een cv-combiketel (bouwjaar 2011, merk Nefit); de warmwatervoorziening geschiedt eveneens via deze cv-combiketel. De woning is voorzien van dubbele beglazing in houten kozijnen.
veldschuur
Indeling:

Begane grond:
U betreedt het huis via de entree/hal, die toegang biedt tot de woonkamer, kamer en speel-/muziekkamer. In de hal bevindt zich tevens de trapopgang naar de eerste verdieping. De hal is afgewerkt met een tegelvloer, schoonmetselwerkwanden en stucwerkplafond.

De gezellige, ruime woonkamer is ingericht met een karakteristieke houten vloer, spachtelputzwanden en stucwerkplafond. Een hout gestookte open haard biedt u warmte en extra sfeer tijdens de koude winterdagen. Via openslaande tuindeuren heeft u toegang tot de overkapping in de achtertuin.

De landelijke eetkeuken is te bereiken via zowel de woonkamer als de hal. De keuken is geplaatst in hoekopstelling met betegelde achterwand. De volgende inbouwapparatuur zijn aanwezig: oven, magnetron, 4-pits gaskookplaat met afzuigkap, koelkast en spoelbak. De ruimte biedt genoeg plaats voor een grote eettafel. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de manshoge kelder.

In de bijkeuken treft u een uitstortgootsteen, aansluitingen voor wasapparatuur en een extra bergkast aan en heeft u toegang tot de toiletruimte, badkamer en achtertuin. De ruimte is halfhoog betegeld met daarboven stucwerk.

Op de begane grond is een slaapkamer aanwezig. Deze ruimte is momenteel in gebruik als speel-/muziekkamer en kan eenvoudig gebruikt worden als extra slaapkamer. Ideaal is ook de badkamer en-suite, waardoor de woning eveneens levensloopbestendig is.

De praktische badkamer is geheel betegeld en beschikt over een ligbad, douchecabine en wastafel. De ruimte wordt natuurlijk geventileerd en verwarmd door middel van vloerverwarming en een designradiator.

De aparte toiletruimte is geheel betegeld en beschikt over een vrijhangend toilet.

Eerste verdieping:
Deze verdieping is bereikbaar via een vaste trap vanuit de hal. Op de eerste verdieping bevinden zich drie slaapkamers, een kantoorruimte en een nette badkamer, die u kunt bereiken via de overloop. De vloer is belegd met novilon, de wanden en het plafond zijn afgewerkt met stucwerk.

De drie grote slaapkamers (waarvan één met dakkapel) op de verdieping zijn voorzien van vloerbedekking of novilon en stucwerkwanden en -plafonds. In de ouderslaapkamer heeft u toegang tot de bergzolder via een vlizotrap. De verdieping biedt voldoende bergruimte. Zo beschikken 2 slaapkamers en de overloop over inbouwkasten.

Rustig thuis werken is geen probleem met een praktische kantoorruimte op de verdieping.

De moderne badkamer is geheel betegeld met leuke mozaïek-tegeltjes en beschikt over een inloopdouche, tweede toilet en wastafel. De ruimte wordt zowel natuurlijk als mechanisch geventileerd.

Tweede verdieping:
De tweede verdieping is bereikbaar via een vlizotrap vanuit de ouderslaapkamer. De ruimte is momenteel in gebruik als grote bergzolder.

Tuin
De tuin is rondom de woning gelegen en nagenoeg geheel voorzien van gazon met sproei-installatie. U kunt de tuin bereiken vanuit de overkapping aan de woning. U kijkt vanuit de overkapping op de rest van de tuin en kunt er heerlijk onder vertoeven tijdens de warme zomerdagen.

Loods (voormalige scharrel-pluimveestal)
Romp
– Bouwjaar: 1990
– Bouwaard: gebouwd als scharrel-pluimveestal
– L x b = oppervlakte: 78m x 15m = 1.170 m²
– Fundering: op staal
– Gevels: gedeeltelijk metselwerk, gedeeltelijk damwandprofielplaten
-Dakbedekking: asbesthoudende golfplaten
– Goothoogte: 2,30m
– Dragende constructie: staal
– Vloer: beton
– Isolatie: spouwisolatie: ja, 8cm glaswol
dakisolatie: ja, 10cm
– Mestput: niet meer in gebruik
– Onderhoudstoestand: goed

Indeling:
– eierlokaal;
De inrichting is niet meer in gebruik. De ruimte wordt momenteel gebruikt als opslagruimte. Aan de achterzijde toegankelijk middels grote openslaande deuren (3,5 m (h) x 4,5 m (b)).

Veldschuur
Romp
– Bouwjaar: 1990
– Bouwaard: gebouwd als veldschuur
– L x b = oppervlakte: 25,32 m x 12,32 m = 312 m²
– Fundering: gewapend beton op staal
– Gevels: 1 meter gemetselde voet, damwand profiel
– Dakbedekking: asbesthoudende golfplaten
– Goothoogte: 2,30 m en 3,85 m
– Dragende constructie: staal
– Vloer: beton
– Onderhoudstoestand: goed

Indeling:
– dubbele garage met handbediende kanteldeuren;
– eenvoudig keukenblok;
– gedeeltelijk open front.

Diversen
– erfverharding, betonklinkers, achterzijde gebroken puin.

Ligging
Het object is gelegen op een rustige locatie in het buitengebied van Gemert nabij het groeiende bedrijventerrein “Smartpark” waar zich een diversiteit aan MKB bedrijven hebben gevestigd. De belendingen betreffen bossen, landbouwgrond en particuliere woningen. Het centrum van Gemert is op ca. 5 autominuten gelegen. Hier bevind zich een ruim aanbod van voorzieningen zoals; supermarkten, horecagelegenheden, basis en middelbare scholen en sportverenigingen.
De rondweg N272 (Gemert-Boxmeer) is op ca. twee autominuten gelegen. De N279 is op ca. 5 autominuten gelegen. Deze weg verbindt de A2 bij ‘s-Hertogenbosch via o.a. de plaatsen Veghel, Helmond, Beek en Donk met het noorden van de provincie Limburg.

Bijzonderheden
glasvezel
drie grote slaapkamers
royaal perceel
mogelijkheid om een agrarisch-verwant bedrijf te starten

Kadastrale gegevens
Gemeente Gemert sectie O nummer 1661 oppervlakte 852 m²
Gemeente Gemert sectie O nummer 2314 oppervlakte 10.284 m²

Energielabel
De woning is voorzien van een voorlopig energielabel B.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan “Leemskuilenweg 40” van de gemeente Gemert-Bakel en heeft daarin de enkelbestemming “Bedrijf” en dubbelbestemming “Waarde-Aardkundig waardevol. Het plan is vastgesteld door de gemeenteraad op 19 mei 2020 en is nadien in werking getreden.
Perceel O 2314 is tevens gelegen in het bestemmingsplan Gemert-Bakel Buitengebied 2017 van de gemeente Gemert-Bakel en heeft daarin de enkelbestemming “Agrarisch” en dubbelbestemming “Waarde-Aardkundig waardevol”. Het plan is vastgesteld door de gemeenteraad op 5 juli 2018 en is nadien in werking getreden.
Bron: www.ruimtelijkeplannen.nl

Toelichting wijzigingsplan “Leemskuilenweg 40, Gemert”
Sinds augustus 2020 is de bestemming gewijzigd van agrarisch naar een bedrijfsbestemming met de functie aanduiding “specifieke vorm van bedrijf – voormalig agrarisch bedrijf, agrarisch verwant.

Deze locatie biedt daarmee mogelijkheden voor een bedrijf met een verwantschap aan de agrarische sector, waarin gebruik wordt gemaakt van land- en tuinbouwmethoden, dieren worden gehuisvest of werkzaamheden voor agrarisch bedrijven worden verricht met behulp van landbouwwerktuigen met uitzondering van mestbewerkingsbedrijven.

Enkele voorbeelden zijn;
– loonwerkbedrijven
– fourage handel
– hoveniersbedrijven
– verhuurbedrijven voor landbouwwerktuigen
– veetransportbedrijven
– veehandelsbedrijven
– dierenasiels, -pensions en -klinieken
– groencomposteringsbedrijven
– hondenkennels
– maneges
– paardenpensions
– stalhouderijen

Kenmerken

Adres
Leemskuilenweg 40
Postcode
5421 ZH
Plaats
Gemert
Land
Nederland

Overdracht

Status
Verkocht
Type aanvaarding
In overleg

Bouw

Hoofdbestemming
Bedrijfsruimte
Jaar
1990

Oppervlakten

Bedrijfsruimte bedrijfshal
1.170 m2
Bedrijfshal in units vanaf
0 m2

Kaart

Street View

Zoekservice