Valkenswaard – Luikerweg 137

Altijd al in het buitengebied willen wonen? Dan is dit uw kans. De woning gelegen aan Luikerweg 137 te Valkenswaard heeft een prachtig uitzicht over landerijen en uw eigen perceel. De woning grenst aan het bos van natuurgebied de Malpie. U loopt zo vanaf uw eigen perceel de bossen in. Het is een degelijk gebouwde woning met diverse bijgebouwen.

De woning betreedt u via een ruime hal/entree voorzien van een marmeren vloer. Hier bevinden zich de meterkast, de trapopgang naar de eerste verdieping en garderobe.

Vanuit de lichte woonkamer heeft u een vrij uitzicht richting Valkenswaard. Een authentieke schouw ten behoeve van een houtkachel zorgt voor een gezellige sfeer en hoe heerlijk is het om tijdens koude dagen te kunnen genieten van de behaaglijke warmte van een houtkachel.

In de ruime woonkeuken is plaats genoeg om een grote eettafel te plaatsen. De keuken is geplaatst in een rechte wandopstelling en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Onder andere: een gaskookplaat, een afzuigkap, een bakoven en een koelkast.

Aan de achterzijde betreedt u de woning via de achterhal. In deze hal treft u een separate toiletruimte aan. Tevens bevindt zich hier de toegang naar de middels een trap te bereiken kelderruimte van ca. 6 m². Vanuit deze hal is er ook een tweede keuken, tweede woonkamer en een hobbyruimte te bereiken. De keuken is voorzien van een keukenblok in een rechte wandopstelling met een gaskookplaat, een afzuigkap, een bakoven en een koelkast.

De tweede woonkamer is ook voorzien van grote raampartijen waardoor er veel lichtinval in deze kamer is. Tevens bevindt zich hier ook een gezellige schouw ten behoeve van een houtkachel.

Als laatste benoemen we op de begane grond een hobbyruimte. Deze ruimte kan voor diverse doeleinden gebruikt worden, zoals een slaapkamer, maar ook een speelkamer of werkkamer.

Op de eerste verdieping heeft u via een overloop de beschikking over maar liefst vijf ruime slaapkamers. Drie van deze slaapkamers hebben bergruimte achter de knieschotten.

Een separate toiletruimte is vanuit de overloop te bereiken, alsmede twee grote vaste inbouwkasten en de geheel betegelde badkamer. Deze is ingericht met een douche en een wastafel.

Via een luik is de tweede verdieping te bereiken. Deze verdieping heeft de mogelijkheid om eventueel als bergzolder te gebruiken.

Achter de woning heeft u de beschikking over een ruime achtertuin welke voornamelijk is ingericht met een gazon en waarin een mooie natuurvijver aanwezig is.

Het bijgebouw nabij de woning is voorzien van een praktische bergzolder. In het bijgebouw treft u een bijkeuken met een aanrechtblok aan, maar ook een wasruimte met aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur en een cv-ruimte met de opstelling voor de cv-combiketel (bouwjaar 2005) en de boiler ten behoeve van warmwater.

De carport/berging is gebouwd in 1972 en is opgetrokken uit baksteen (spouw) en met asbesthoudende golfplaten gedekt. De kozijnen zijn uitgevoerd in hout. In de berging is een betonvloer aanwezig en de zoldering betreft een houten vloer.

De voormalige kalverstallen zijn gebouwd in 1971 en zijn opgetrokken uit betonsteen en gasbetonsteen. Het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. In de voormalig kalverstal is een betonvloer aanwezig. Het gebouw is gedeeltelijk onderkelderd en voorzien van houten spanten.
Muurplaathoogte ca. 2,40 m¹.

De werkplaats/garage/opslagruimte is gebouwd in 1971 en is opgetrokken uit betonsteen en het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. In het gebouw is een betonvloer aanwezig evenals houten spanten.
Muurplaathoogte is ca. 2,30 m¹.

De veldschuur met afhang (voormalige veestalling) is gebouwd in 1971 en is opgetrokken uit baksteen en betonsteen. het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt en in het gebouw is een zandvloer aanwezig. Tevens is er een open front. Het gebouw is gedeeltelijk onderkelderd.
Doorrijhoogte is ca. 3,50 m¹.

Diversen
– Op het perceel zijn nog twee bijgebouwen te vinden met een open front. Deze gebouwen zijn opgetrokken uit betonplaten en het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt.
– Daarnaast treft u op het perceel ook een voormalige kas. Deze is opgetrokken uit een stalen frame op betonstenen voet en is nog gedeeltelijk voorzien van beglazing. Muurplaathoogte ca. 1,50 m¹.
– Er is een groentenkas van ca. 15 m² aanwezig op het perceel.
– Als laatste benoemen we een kippenhok welke is opgetrokken uit hout en met asbesthoudende golfplaten is gedekt.
– De erfverharding is uitgevoerd in gedeeltelijk grind en gedeeltelijk betonplaten met daaronder gedeeltelijk puin.

Milieuvergunning
Het voormalige kalverenbedrijf beschikt oer een omgevingsvergunning (milieu) d.d. 1 januari 1975 voor het houden van:
– 20 melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar;
– 5 vrouwelijk jongvee tot 2 jaar;
– 200 vleeskalveren van 0 tot 8 maanden.

Grond

Perceel gemeente Valkenswaard sectie K nummers 603 en 820 zijn samen groot 3.93.60 ha en betreffen landbouwgrond naast de woning.

Het bouwvlak is 1.42.70 ha groot en betreft het gehele perceel gemeente Valkenswaard sectie K nummer 602.

Het geheel heeft een oppervlakte van 5.36.30 ha.

Bijzonderheden
– De cv-combiketel is geplaatst in 2005.
– De verwarming geschiedt door middel van radiatoren.
– De begane grondvloer is uitgevoerd in beton en de verdiepingsvloeren zijn uitgevoerd in hout.
– Het glasvezelnetwerk is tot aan de openbare weg gelegen.
– De kozijnen zijn uitgevoerd in hout, de ramen in staal en kunststof en zijn gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing.
– De raampartijen van de woonkamer zijn onlangs geheel voorzien van kunststof kozijnen met HR++ isolatieglas.
– In de woonkamers en in vier slaapkamers zijn roosters gemaakt met daarop aangesloten een “ventilatiekastje” om lucht te verversen.
– Er is geen vloer-, muur- en dakisolatie aanwezig.
– De woning is aangesloten op water, elektra (3 fasen), riolering en verwarming (via propaangas).
– Het dakbeschot is van asbesthoudende platen gedekt.

Locatie
Valkenswaard, een bruisende gemeente die ook wel de achtertuin van Eindhoven wordt genoemd. Valkenswaard is een bourgondisch dorp in een prachtige groene omgeving waar het prettig wonen en recreëren is. Valkenswaard kent een actief verenigings- en uitgaansleven en ook de natuur rondom de woning is prachtig, de bossen, vennen en heidevelden vormen een uitstekend wandel- en/of fietsgebied. De A67 is makkelijk en snel te bereiken vanuit de woning.

Kenmerken
Aanmeldingsreden k.k.
Adres Luikerweg 137
Postcode 5556 XG
Plaats Valkenswaard
Land Nederland
Overdracht
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type Agrarisch bedrijf
Bedrijfstype Overige
Ontsluiting via openbare verharde weg
Bouwjaar 1972
Oppervlakte en inhoud
Bedrijfswoning 829 m³
Bedrijfsgebouwen 6 m²
Omgevingsvergunning

Milieuvergunning
Het voormalige kalverenbedrijf beschikt oer een omgevingsvergunning (milieu) d.d. 1 januari 1975 voor het houden van:
– 20 melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar;
– 5 vrouwelijk jongvee tot 2 jaar;
– 200 vleeskalveren van 0 tot 8 maanden.

Agrarisch bouwblok 1.42.70 ha
Huiskavel 3.93.60 ha
Totale oppervlakte 5.36.30 ha