Haren – Lietingstraat 51

EEN MELKGEITENBEDRIJF

Bent u op zoek naar een melkgeitenbedrijf? Of een locatie voor opfok ten behoeve van uitbreiding van uw melkgeitenbedrijf? Dan is dit bedrijf wellicht geschikt voor u.

Op deze locatie in Haren ligt dit melkgeitenbedrijf met een capaciteit voor 1.060 geiten. U treft hier een bedrijfswoning, 3 geitenstallen, een opslagschuur, werktuigenberging en een ontvangstruimte aan. Het object is gelegen op een perceel van 8.025 m², waarvan ca, 7.000 m² bouwblok. Het bedrijf beschikt over een omgevingsvergunning (milieu) voor 660 melkgeiten en 400 opfokgeiten en afmestlammeren. Het gehele bedrijf voldoet aan de geldende milieu- en
welzijnseisen.

De bedrijfswoning is gebouwd omstreeks 1960 (nadien verbouwd) en opgetrokken uit steen (spouw) met een pannendak met houten dakbeschot. De woning is voorzien van plafondisolatie en de spouw is nagïsoleerd. De begane grondvloer is uitgevoerd in gedeeltelijk hout en gedeeltelijk beton. De eerste en twee verdiepingsvloer zijn uitgevoerd in hout. De woning beschikt over hardhouten kozijnen voorzien van dubbel glas. Verwarming door middel van een cv-combiketel.

U betreedt de woning via de hal met trapopgang. Vanuit deze ruimte komt u in de keuken met kelder en in de woonkamer. Vanuit de keuken komt u in de bijkeuken voorzien van aansluitingen ten behoeve van wasapparatuur en opstelling CV-ketel. Op de begane grond is tevens een badkamer aanwezig voorzien van ligbad, inloopdouche en vaste wastafel in meubel. Verder zijn er een toilet en bergruimte.

De eerste verdieping bestaat uit een overloop en vier slaapkamers. De tweede verdieping is via een luik bereikbaar en in gebruik als bergzolder.

Melkgeitenstal I
Gebouwd in 1989. De stal is opgetrokken uit steen(spouw) met gedeeltelijk spouwisolatie. Het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. De dragende constructie bestaat uit stalen spanten. De vloer is voorzien van beton en betonroosters. De stal heeft een oppervlakte van ca. 419 m² en een capaciteit voor 225 melkgeiten.
Inrichting:
– ligboxen;
– voergang;
– melkstal 84 – stands (Alfa Laval);
– melktank 3.000 liter (Alfa Laval).

Melkgeitenstal Ia
Gebouwd omstreeks 1999. Het gebouw is opgetrokken uit steen. Het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt. Goothoogte 2,50 m¹. De dragende constructie bestaat uit stalen spanten. De stal heeft een oppervlakte van 18,60 x 9,30 = 173 m² en een capaciteit voor 100 melkgeiten.
Inrichting:
– 2 hokken (potstal);
– centrale gang.

Melkgeitenstal II
Gebouwd in 2013. De stal is opgetrokken uit steen (halfsteens). Het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt. Goothoogte 3,00 m¹. De dragende constructie bestaat uit stalen spanten. De vloer is voorzien van beton. De stal heeft een oppervlakte van ca. 24,60 x 31,80 = 782 m² en een capaciteit voor 335 melkgeiten, 200 opfokgeiten (61 dagen tot 1 jaar) en 199 opfokgeiten (0 dagen tot 61 dagen).
Inrichting:
– 4 hokken (potstal);
– 2 centrale voergangen.

Opslagschuur (voormalige varkensstal)
Gebouwd omstreeks 1987. De schuur is opgetrokken uit steen (spouw) met spouwisolatie. Het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt en voorzien van isolatie (Dupanel). De goothoogte is 2,35 m². De dragende constructie bestaat uit stalen spanten. De vloer is voorzien van beton. Het geheel is onderkelderd met een inhoud van
ca. 176 m³. De opslagschuur heeft een oppervlakte van ca. 12,86 x 14,25 = 183 m² en is voorzien van 1 loopdeur en openslaande deuren.

Werktuigenberging
Gebouwd omstreeks 1960 en opgetrokken uit stalen golfplaten. Het dak is gedeeltelijk met asbesthoudende golfplaten gedekt en gedeeltelijk met stalen golfplaten. De goothoogte is 4,00 / 2,50 m¹. De dragende constructie bestaat uit houten spanten. De vloer is voorzien van beton. Oppervlakte ca. 12,00 x 11,00 = 132 m2.

Ontvangstruimte (voormalige varkensstal)
Gebouwd omstreeks 1960. Het gebouw is opgetrokken uit steen (spouw). Het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt en voorzien van isolatie (Dupanel). De goothoogte is 2,15 m¹. De dragende constructie bestaat uit stalen spanten. De vloer is voorzien van beton. De ontvangstruimte heeft een oppervlakte van ca. 20,00 x 10,00 = 200 m².
Indeling:
– feestzaaltje / ontvangstruimte (verwarmd met cv-ketel en radiatoren);
– bar;
– keuken;
– 2 toiletgroepen ( 2 x dames en 2 x heren).

Diversen
– 2 sleufsilo’s (30 x 6 x 1)
– erfverharding beton/klinkers

Milieuvergunning
Op 19 juli 2018 is een melding Activiteitenbesluit Milieubeheer gedaan voor:
– 660 geiten ouder dan 1 jaar;
– 156 opfokgeiten van 61 dagen tot en met één jaar;
– 156 opfokgeiten en afmestlammeren van 0 tot en met 60 dagen.
Dit betreft 1410 kg NH3.

NB-vergunning
Er is in 2018 geen Omgevingsvergunning Beperkte Milieutoets (OBM) verleend. Omgevingsdienst Brabant Noord was van mening dat die niet nodig was.

Vanwege het ontbreken van deze OBM valt de locatie voor de Natuurbeschermingswet terug op de vergunde situatie van 7 december 1999, inhoudende:

– 250 geiten ouder dan 1 jaar;
– 400 opfokgeiten van 61 dagen tot en met één jaar
– 100 opfokgeiten en afmestlammeren tot en met 60 dagen.

Dit betreft 815 kg NH3.

Door middel van aankoop van stikstof (NH3) of het plaatsen van een luchtwasser kan men voldoen aan de Natuurbeschermingswet en de melding Activiteitenbesluit milieubeheer van 19 juli 2018.

Nutsvoorzieningen
Het object is aangesloten op de voorzieningen aardgas, water, elektra en riolering.

Onderhoudstoestand
Het object verkeerd, daarbij het bouwjaar in ogenschouw nemende, in een redelijke staat van
onderhoud.

Beschikbaarheid
Het object is in overleg beschikbaar

Locatie
Het object is gelegen in het buitengebied van Haren. De dorpskern van Haren is op ca. 1 km afstand gelegen. Op enkele autominuten afstand vindt u diverse voorzieningen zoals winkels, eetgelegenheden en het openbaar vervoer. De locatie is goed bereikbaar vanwege de ligging nabij diverse uitvalswegen en de snelweg A50.

Kenmerken
Aanmeldingsreden prijs op aanvraag
Adres Lietingstraat 51
Postcode 5368 AB
Plaats Haren
Land Nederland
Overdracht
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type Agrarisch bedrijf
Bedrijfstype Overige
Diersoort Overig
Ontsluiting Via openbare verharde weg
Oppervlakte en inhoud
Bedrijfswoning 1
Omgevingsvergunning

Het bedrijf beschikt over een Nb-vergunning voor het houden van 1.060 geiten

Bedrijfscapaciteit 1.060 geiten
Agrarisch bouwblok 7000
Huiskavel 1025
Totale oppervlakte 8025