Portal:

Vleutstraat 6

BEST € 598.000 k.k.

Kenmerken

vraagprijs: € 598.000 k.k.
aanvaarding: in overleg
bedrijfstype: Overige (woonboerderij met bijgebouwen)
bedrijfssoort: Overig
bedrijfswoning: 2.053 m3
huiskavel: 0.75.00 ha (inclusief agrarisch bouwblok)
totale oppervlakte: 0.75.00 ha
uitbreidingsmogelijkheden: eventueel met meer grond te koop tot maximaal 4.16.85 ha

Foto's

Bekijk alle foto's

Voor gedetailleerde informatie download brochure.

VRIJSTAANDE WONING MET BIJGEBOUWEN 

Op een fraaie landelijke locatie in het buitengebied van Best ligt deze riante woonboerderij met achterhuis en diverse bijgebouwen. Hier woont u op enkele autominuten afstand van het centrum van Best met alle dagelijkse voorzieningen. Ook diverse ontsluitingswegen zijn op korte afstand gelegen. Niet alleen de ligging is ideaal, ook de woning zelf heeft u het nodige te bieden. Op de begane grond heeft u de beschikking over een woonkamer, woonkeuken met inrichting in hoekopstelling, een berging en een praktische wasruimte. Tevens treft u op de begane grond een riante slaapkamer en twee badkamers aan. Op de eerste verdieping bevinden zich nog twee slaapkamers en een ruime overloop. Het achterhuis van de boerderij is ca. 202 m² groot. Hier is de voormalige stalinrichting nog gedeeltelijk aanwezig. Het achterhuis is volledig naar eigen inzicht in te richten. Op het perceel bevinden zich diverse bijgebouwen zoals een voormalige pluimveestal (ca. 415 m²), voormalige fokvarkensstal I (ca. 310 m²), voormalige fokvarkensstal II (ca. 363 m²), voormalige stierenstal (ca. 107 m²) en een werktuigenberging/fourageloods (ca. 244 m²). Dit maakt het object voor diverse (bedrijfsmatige) doeleinden geschikt.

Er zijn diverse mogelijkheden bij deze woning. De gemeente heeft toegezegd dat onder voorwaarden omzetting van de bestemming agrarisch naar de bestemming wonen, splitsen van de woonboerderij in twee woonhuizen of omzetting naar de bestemming bedrijf mogelijk is. Neem contact op met de makelaar voor de mogelijkheden!
Ook is de woning is eventueel met meer grond te koop zodat een totale oppervlakte van maximaal 4.16.85 ha ontstaat.

Heeft u altijd al landelijk willen wonen zonder de centrumvoorzieningen te hoeven missen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij leiden u graag rond door deze prettig gelegen woning met volop mogelijkheden voor de toekomst!

Woonhuis
Het woonhuis is gebouwd in 1962 en is opgetrokken uit baksteen (spouw). Het dak is met pannen gedekt en voorzien van een houten dakbeschot. De begane grondvloer en de eerste verdiepingsvloer zijn uitgevoerd in beton.

Het huis beschikt over centrale verwarming met radiatoren die zijn aangesloten op een
cv-combiketel (bouwjaar omstreeks 2013, merk Remeha). De warmwatervoorziening geschiedt eveneens via deze cv-combiketel.

De woning is grotendeels voorzien van dubbele beglazing in houten kozijnen. Er zijn tevens glas-in-lood ramen, deze zijn enkel glas.

Indeling:

Begane grond:

U betreedt het huis via de entree/hal, die toegang biedt tot de woonkamer, woonkeuken en de slaapkamer. In de hal bevindt zich tevens meterkast. De afwerking bestaat uit een laminaatvloer, granol wanden en een stucwerk plafond.

De woonkamer is bereikbaar via de hal en beschikt over veel natuurlijke lichtinval. De afwerking bestaat uit een laminaatvloer, granolwanden en een stucwerk plafond.

De woonkeuken is voorzien van een houten inrichting in hoekopstelling afgewerkt met een betegelde aanrechtblad, betegelde achterwand en een RVS spoelbak. De inbouwapparatuur bestaat uit een 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, elektrische oven en een vaatwasser. In de keuken is tevens een praktische proviandkast (trapkast). De afwerking bestaat uit een zeilvloer (op tegels), betegelde-/stucwerk wanden, stucwerk plafond.

Op de begane grond is tevens een slaapkamer aanwezig. Deze ruimte is voor vele doeleinden geschikt. De afwerking bestaat uit een laminaatvloer, granol wanden en een stucwerk plafond.

Aan de achterzijde betreedt u het huis via de achterhal, die toegang biedt tot de woonkeuken en badkamer I. In de achterhal bevindt zich tevens de trapopgang naar de eerste verdieping. De afwerking bestaat uit een tegelvloer, betegelde-/stucwerk wanden en een stucwerk plafond.

Badkamer I is bereikbaar vanuit de achterhal en is ingericht met een inloopdouche, wastafel en een zwevend toilet. De afwerking bestaat uit een tegelvloer, betegelde wanden en een stucwerk plafond.

De berging, tevens achteringang van de woning, is voorzien van een aanrechtblok en een luik naar de verdieping. De afwerking bestaat uit een tegelvloer, betegelde-/schoonmetselwerk wanden en een houten plafond.

De tweede badkamer is bereikbaar via de berging en is ingericht met een inloopdouche, wastafel en een zwevend toilet. De afwerking bestaat uit een tegelvloer en betegelde wanden.

De praktische wasruimte is gelegen aan de straatzijde. Hier bevinden zich de aansluitingen ten behoeve van de wasapparatuur. De afwerking bestaat uit een tegelvloer, betegelde-/schoonmetselwerk wanden en een mdf-plafond.

Eerste verdieping:

Deze verdieping is bereikbaar via een vaste trap. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers, die u kunt bereiken via de riante overloop. Op de overloop vindt u diverse kastruimte onder de dakschuinte en de opstelling van de cv-combiketel. Een dakkapel zorgt voor veel lichtinval en ruimte. De afwerking van de overloop bestaat uit vloerbedekking.

De beide slaapkamers zijn gelegen aan de voorzijde van de woning en zijn afgewerkt met vloerbedekking, behangen wanden en een kunststof schroten plafond.


Achterhuis
Het achterhuis is herbouwd in 1985 en is opgetrokken uit baksteen (spouw). Het dak is met pannen gedekt. Dakisolatie (Dupanel) is aanwezig. Het achterhuis is voorzien van stalen spanten, een betonvloer en is gedeeltelijk onderkelderd. Oppervlakte ca. 202 m².

Indeling:

  •  2-rijen, capaciteit ca. 40 stuks vleesvee, stand met vaste betonligplaats en roostervloer boven de grup, natuurlijke ventilatie;
  •  Grup aangesloten op een gierkelder onder het erf.


Voormalige pluimveestal
Op het perceel bevindt zich tevens een voormalige pluimveestal met een oppervlakte van ca. 415 m². Gebouwd in 1968. De muren zijn opgetrokken uit hout en asbestplaten, het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt.
De voormalige pluimveestal is voorzien van stalen spanten en een betonvloer en klinkervloer boven de putten die gevuld zijn met zand.


Voormalige fokvarkensstal I
Op het perceel bevindt zich tevens een voormalige fokvarkensstal I met een oppervlakte van ca. 310 m². Gebouwd in 1962, aanbouw gebouwd in 1973. De muren zijn opgetrokken uit baksteen (spouw), het dak is gedeeltelijk met pannen en gedeeltelijk met asbesthoudende golfplaten gedekt.
De voormalige fokvarkensstal I is voorzien van stalen- en houten spanten, een betonvloer en is gedeeltelijk onderkelderd.


Voormalige fokvarkensstal II
Op het perceel bevindt zich tevens een voormalige fokvarkensstal I met een oppervlakte van ca. 363 m². Gebouwd in 1978. De muren zijn opgetrokken uit baksteen (spouw), het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. Dakisolatie (Dupanel) is aanwezig.
De voormalige fokvarkensstal II is voorzien van stalen spanten, dragende tussenmuren, betonvloer en is gedeeltelijk onderkelderd.


Voormalige stierenstal
Op het perceel bevindt zich tevens een voormalige stierenstal met een oppervlakte van
ca. 107 m² Gebouwd in 1978. De muren zijn opgetrokken uit baksteen (spouw), het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. Dakisolatie (Dupanel) is gedeeltelijk aanwezig.
De voormalige stierenstal is voorzien van stalen spanten, een betonvloer en is gedeeltelijk onderkelderd.


Werktuigenberging/fourageloods
Op het perceel bevindt zich tevens een werktuigenberging met een oppervlakte van
ca. 244 m². Gebouwd in 1982. De muren zijn opgetrokken uit baksteen (achtergevel spouw, zijgevels enkelsteens), het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt.
De werktuigenloods/fourageloods is voorzien van houten spanten op betonpoeren, gedeeltelijk betonklinkervloer, gedeeltelijk zandpakketvloer.


Tuin
Rondom de woning bevindt zich een tuin met terras, sierbestrating en gazon. Aan de achterzijde is tevens landbouwgrond aanwezig, ideaal voor de paardenliefhebber.


Diversen

  • erfverharding van beton;
  • sleufsilo, oppervlakte ca. 175 m².

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied Best 2016 ” van de gemeente Best  en heeft daarin de enkelbestemming “ Agrarische bedrijfsdoeleinden”. Het plan is vastgesteld door de gemeenteraad op 23 september 2008.  

Het bestemmingsplan “Buitengebied Best 2019” is thans in voorontwerp. Het object heeft daarin en enkelbestemming “Agrarisch – Agrarisch bedrijf” met bouwvlak. Functieaanduidingen “cultuurhistorische waarden” en “specifieke vorm van agrarisch – melk-/rundvee. Maatvoering maximum aantal wooneenheden: 2. Verder heeft het de dubbelbestemming “Waarde – Archeologie 3 (gebied met hoge archeologische verwachting, historische kern).


Ligging
De woning is gesitueerd op een fraaie landelijke locatie in het buitengebied van Best. Hier woont u op enkele autominuten van het centrum van Best met alle dagelijkse voorzieningen. Ook de diverse ontsluitingswegen zijn op korte afstand gelegen.

Bijzonderheden

  • aanvaarding van deze woning is geheel in overleg;
  • door de gemeente is positief gereageerd op een principeverzoek voor bestemmingsplanwijziging ten behoeve van omzetting naar de bestemming “Wonen” , splitsing van de woonboerderij in twee woningen of bestemmingswijziging naar “bedrijf”;
  • eventueel met meer grond te koop zodat een totale oppervlakte van maximaal 4.16.85 ha ontstaat;
  • er is een gierkelder onder de verharding;
  • bezichtigingen uitsluitend op afspraak met de verkopende makelaar.

Diashow

Routebeschrijving

Plan route

Contactpersoon

John Strik RT RM

Neem contact op