Portal:

Hugten 23

MAARHEEZE Verkocht onder voorbehoud

Kenmerken

vraagprijs: Verkocht onder voorbehoud
bedrijfstype: Overige (Authentieke woonboerderij en een ruim perceel landbouwgrond)
bedrijfssoort: Overig
omgevingsvergunning: Op het aangebodene rust nog een omgevingsvergunning (milieu), het is niet bekend of dat deze vergunning nog van kracht is. 
totale oppervlakte: 2.78.00 ha

Foto's

Bekijk alle foto's

Authentieke woonboerderij met bijgebouwen en een ruim perceel landbouwgrond

Een prachtige vrijstaande woonboerderij, vrij gelegen in het buitengebied tussen Maarheeze en Someren op een schitterende locatie aan het eind van een lintbebouwing waarbij het perceel landbouwgrond grenst tot aan de bossen.

De gebouwen verkeren in een goede tot zeer goede staat van onderhoud zoals u kunt zien op de foto's. Het geheel biedt veel gebruiksmogelijkheden waarbij u echter wel rekening moet houden met de mogelijkheden en onmogelijkheden van het bestemmingsplan. Desalniettemin is de vigerende bestemming een goed uitgangspunt voor uw beoogde doel. Dit kan het houden van paarden zijn, naar wonen/woningsplitsing, agrarisch technisch bedrijf, statische opslag en recreatieve activiteiten. Daarnaast is er nog de mogelijkheid voor een mantelzorgwoning, schuilhutten, zorg etc. Oftewel er zijn veel mogelijkheden tot gebruik. Voor nadere informatie kunt u het bestemmingsplan nalezen in de bijlage of vragen bij de makelaar of de gemeente.

De aangrenzende kavel landbouwgrond is van goede kwaliteit en heeft een goed bewerkbare kavelvorm, ook zeer geschikt voor beweiding.

Korte omschrijving object
Type woning: vrijstaande woonboerderij
Bouwjaar: 1938
Perceeloppervlakte: 27.800 m2
Woonoppervlakte: ca. 279 m2
Isolatie: begane grond voorzien van dubbelde beglazing
Bijgebouwen: twee stallen, kapschuur en garage

Omschrijving woonhuis
De vrijstaande woonboerderij is gebouwd in 1938. Opgetrokken uit baksteen (spouw). Het dak is met pannen gedekt en onderschoten met geharde platen. De begane grondvloer is uitgevoerd in beton en de twee verdiepingsvloer uitgevoerd in hout. De begane grond is volledig voorzien van dubbelde beglazing. De verdiepingen zijn voorzien van zowel enkele als dubbelde beglazing, allen in houten kozijnen. De verwarming geschiedt via een cv-combiketel (2009). Het terrein is voorzien van een sierhekwerk met elektrische toegangspoort.

Begane grond:

U betreedt het huis via de entree/hal, die toegang biedt tot de woonkamer. In de hal bevindt zich tevens de trapopgang naar de eerste verdieping. De hal is afgewerkt met een travetin vloer, stucwerkwanden en een stroken plafond.

Vanuit de hal bereikt u de woonkamer. Deze ruimte geniet van veel lichtinval door de grote raampartijen. De ruimte is momenteel ingedeeld met een gezellige zithoek met schouw en een eethoek. De ruimte is afgewerkt met een travetin vloer, behangen wanden en een houten balkenplafond. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de keuken en de kelder.

De kelder grenst aan de woonkamer en heeft een oppervlakte van ca. 8 m²

De woonkeuken is uitgevoerd in een wandopstelling en voorzien van onder- en bovenkastjes. Daarnaast beschikt de keuken over diverse inbouwapparatuur, zoals een elektrische kookplaat, koelkast, magnetron en spoelbak. De keuken biedt de mogelijkheid voor het plaatsen van een eettafel. De vloer is belegd met tegels en voorzien van vloerverwarming, de wanden zijn afgewerkt met tegels en stucwerk en het plafond is voorzien van houten balken.

Vanuit de keuken bereikt u de achterentree. Deze ruimte is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, betegelde en stucwerkwanden, een strokenplafond en een vaste kast. Deze ruimte biedt toegang tot de badkamer, toilet, slaapkamer/kantoorruimte, strijkruimte, het stalgedeelte en u heeft toegang tot de achtertuin.

De badkamer is gelegen op de begane grond en afgewerkt met een tegelvloer met vloerverwarming, betegelde wanden, balkenplafond en voorzien van een ligbad, wastafel en een ruime douche.

Het toilet is voorzien van een hangend toilet met fonteintje, afgewerkt met een tegelvloer met vloerverwarming, betegelde wanden en een strokenplafond. Daarnaast beschikt de ruimte over een raampje voor de natuurlijke ventilatie.

De slaapkamer/kantoorruimte is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, stucwerkwanden, strokenplafond en een vaste kast. Door de huidige eigenaar is de ruimte in gebruik als slaapkamer, maar er is eenvoudig een werkkamer of speelkamer te realiseren.

Vervolgens bereikt u de wasruimte. Hier vindt u de aansluitingen voor de wasmachine en droger. Deze ruimte is afgewerkt met een tegelvloer, stucwerkwanden en een strokenplafond. Via deze ruimte heeft u tevens toegang naar buiten.

Het stalgedeelte is momenteel ingericht als recreatieruimte en beschikt over een keuken in wandopstelling. De ruimte is voorzien van een betonvloer, stucwerkwanden en een hangend plafond. Via deze ruimte heeft u ook toegang naar buiten.

Eerste verdieping:

Deze verdieping is bereikbaar via de hal/entree. Op de eerste verdieping bevinden zich twee slaapkamers en een berging die u kunt bereiken via de overloop. De vloer van de overloop is belegd met vloerbedekking, de wanden zijn afgewerkt met stucwerk en het plafond is voorzien van een strokenplafond.

Slaapkamer I is gelegen aan de achterzijde van de woning en beschikt over diverse inbouwkasten, een laminaatvloer, behangen wanden en een schrootjesplafond.

Slaapkamer II is gelegen aan de voorzijde van de woning en beschikt over diverse inbouwkasten, een wastafel, een laminaatvloer, behangen wanden en een schrootjesplafond.

De eerste verdieping beschikt tevens over een derde ruimte, de berging. Deze ruimte is voorzien van vloerbedekking een een vaste trap naar de bergzolder.

Tweede verdieping:

De bergzolder bevindt zich boven het stalgedeelte.

Garage
Gebouwd in 1978. Opgetrokken uit baksteen (spouw), houten spanten, dak met pannen gedekt, vloer uitgevoerd in beton, voorzien van een elektrische overheaddeur en loopdeur.

Indeling
garage met beregeningspomp

Oppervlakte
ca. 7,01 m x 4,95 m = 35 m²

Voormalige varkensstal
Gebouwd omstreeks 1970. Opgetrokken uit baksteen (spouw), houten spanten en dragende tussenmuren, dak gedekt met asbesthoudende golfplaten, de vloer uitgevoerd in beton, voorzien van een loopdeur.

Indeling
geheel als berging. De inrichting is er grotendeels uitgehaald.

Oppervlakte
ca. 24,11 m x 8,57 m = 207 m²

Ligboxenstal
Gebouwd tussen 1967 en 1972. Opgetrokken uit baksteen (spouw), stalen spanten, dak gedekt met asbesthoudende golfplaten, vloer uitgevoerd in beton, gedeeltelijk onderkelderd en voorzien van een schuif- en loopdeur.

Indeling:
ligboxen;
groepshokken;
tanklokaal;
melkstal;
machinekamer / berging.

Oppervlakte
ca. 47,18 m x 13,42 m = 633 m²

Kapschuur
Gebouwd vanaf 1964. Opgetrokken uit baksteen (spouw), stalen en houten spanten, dak gedekt met asbesthoudende golfplaten, vloer uitgevoerd in beton, gedeeltelijk onderkelderd, voorzien van een loopdeur en veestallen.

Oppervlakte
ca. 45,35 m x 12,95 m = 587 m²

Diversen
sleufsilo met betonvloer, betonnen wanden van 1,00 m¹ hoog;
voerplaat met betonvloer;
houten tuinhuis met betonklinkervloer;
ondergrondse mestopslag met betondek.

Tuin
De volledig omheinde achtertuin is sierlijk aangelegd met een prachtig gazon en vaste beplanting. Het tuinhuisje in de achtertuin maakt het compleet. De rondom gelegen tuin is te betreden via de keuken, achter entree, wasruimte en het stalgedeelte.

Landbouwgrond
Aangrenzend aan de gebouwen ligt het perceel landbouwgrond. Het betreft vochthoudende zandgrond van goede kwaliteit. De afgelopen jaren is het overwegend aangewend voor maisteelt en beperkt als grasland. Het heeft een oppervlakte van ca. 1.78.00 ha.

Ligging
De woning is gelegen in het buitengebied aan een lintbebouwing op een groot perceel met een eigen oprijlaan.

Bijzonderheden
(zeer) goede staat van onderhoud;
voor vele doeleinden geschikt;
ook met minder grond te koop.

Kadastrale gegevens
Gemeente Maarheeze, sectie B, nummer 1555, oppervlakte 0.28.45 ha
Gemeente Maarheeze, sectie B, nummer 1556 (ged.) oppervlakte ca. 2.49.55
Totaal: ca. 2.78.00 ha

Omgevingsvergunning
Op het aangebodene rust nog een omgevingsvergunning (milieu), het is niet bekend of dat deze vergunning nog van kracht is.

Energielabel
De woning is voorzien van een voorlopig energielabel: G.

Bestemmingsplan
Het object is gelegen in het bestemmingsplan “Buitengebied” van de gemeente Cranendonck en heeft daarin de enkelbestemming “Agrarisch met waarden – 1” en de dubbelbestemmingen “Waarde – Archeologie” en “Waarde – Beschermingszone natte natuurparel”. Het plan is vastgesteld door de gemeenteraad op 8 december 2009.
Voor alle overige aanduidingen en meer informatie zie de bijlage.
Bron: www.ruimtelijkeplannen.nl

Diashow

Routebeschrijving

Plan route

Contactpersoon

Frans Merkens RT RM

Neem contact op