5 woonvragen om te stellen tijdens de NVM Open Huizen Dag

Speel je met de gedachte om je huis te verkopen of wil je weten wat je woning waard is? Tijdens de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 2 oktober houden dit keer niet de verkopers, maar de NVM-makelaars open huis. Een goed moment om vrijblijvend jouw woonvragen te bespreken.

Een NVM-makelaar staat je niet alleen bij als je je huis wilt kopen of verkopen. Hij of zij heeft heeft ook veel bouwkundige kennis en een goede kijk op hoe je slimme aanpassingen kunt maken. Zo kan hij je helpen met advies om je nieuwe huis energiezuinig te maken, nog voor je het betrekt. Of adviseren hoe je je huidige huis nóg aantrekkelijker maakt voor potentiële kopers.

5 vragen waarvoor je o.a. bij ons terecht kunt

1. Wat is mijn huis echt waard?

We zien het vaak in de praktijk gebeuren: huizenverkopers hebben wel een globaal idee wat hun huis waard is, maar die verwachting wordt in de huidige markt vrijwel altijd overtroffen. Als makelaar stellen we vaak de eerste de vraag: wanneer wil je verkopen? Dat is vrij cruciaal. We kunnen een goede verkoopstrategie bepalen voor dat moment, hoewel de markt natuurlijk veranderlijk is en het volgende maand weer anders kan zijn.

2. Kan ik het beste eerst mijn oude huis verkopen of eerst een nieuw huis kopen?

De woningmarkt is op het moment erg krap. Dat is gunstig als je je huis wilt verkopen, maar minder handig als je zoekt naar een nieuwe woning. Is het verstandig om eerst een nieuwe woning te zoeken en dan pas te verkopen? We kunnen je helpen om strategisch slimme keuzes te maken.

3. Hoe vind ik in deze markt een woning die bij mijn woonwensen past?

Als woningzoekende heb je een wensenlijstje en vaak zullen lang niet alle huizen die je bezichtigt direct aan die wensen voldoen. Maar misschien is iets anders wél mogelijk. We kijken graag met je mee naar kansen en mogelijkheden. Zo kunnen we adviseren welke buurten op dit moment volop in ontwikkeling zijn en waar het straks leuk wonen wordt. Ook kunnen we adviseren op het gebied van bouwkundige en energiezuinige zaken. Een extra kamer toevoegen bijvoorbeeld, is niet alleen een fijne, maar ook een slimme investering. Het levert vrijwel altijd een waardevermeerdering op. Ook hebben wij inzicht of er überhaupt gebouwd mag worden en of de constructie van het huis zich daarvoor leent. Wil je overgaan tot actie? We hebben een groot netwerk en brengen je graag met de juiste lokale aannemers in contact. Op het gebied van energiezuinige oplossingen kunnen we je adviseren over het isoleren van je huis, of over de combinatie warmtepomp en zonnepanelen. Het duurt een aantal jaar voordat je een energiebesparende investering eruit hebt. We adviseren graag welke aanpassing voor jou op dat moment de meeste meerwaarde heeft en past bij je toekomstplannen.

4. Hoe kan ik mijn huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers?

Ook denken we graag met je mee hoe je je huis nóg aantrekkelijker maakt voor verkoop. Alles draait om een goede eerste indruk. Iedere woning heeft specifieke aandacht nodig om ’m nét iets aantrekkelijker te maken voor kopers. Waar het ene huis een lik verf nodig heeft, hoeft er bij een ander huis slechts gesnoeid te worden. Je mag best zien dat er in een huis geleefd wordt, maar dan moet het er wel ruimtelijk en opgeruimd uitzien. Vergeet niet: mensen kopen een huis voor de ruimte, niet voor het interieur.

5. Welke ontbindende voorwaarden kan ik als verkoper stellen?

Niet alleen als koper kun je ontbindende voorwaarden stellen. Dit komt goed uit wanneer je eerst je huis verkoopt en pas later een nieuw huis koopt. Je kunt als verkoper bijvoorbeeld een ontbindende voorwaarde opnemen dat het koopcontract wordt ontbonden als je niet binnen een bepaalde termijn een nieuw huis hebt gevonden. Zo weet je als verkopende partij zeker dat je niet zonder huis komt te zitten. We kunnen je helpen met het opstellen van deze en andere ontbindende voorwaarden.

Maak een afspraak

Wil jij eens met een makelaar praten over jouw mogelijkheden? Maak HIER vrijblijvend een afspraak met één van onze makelaars.